Отговори
# 135
Kris_ti: Направо в десятката! Гледах я по Нова тв. Отделя доста време да изглежда добре пред публиката. Да, прави добро… първо впечатление. И после те пуска по пързалката. Това време може да го инвестира във внимание към настоящите си пациенти, вместо да впечатлява нови.

И аз така "не го мислех" и си загубих 1 година с овулации през уикендите, през която АМХ ми падна. А като оправдание докторката ми обясняваше как "И тя била човек и имала 2 малки деца, които пренебрегвала, заради работата"...не знам как очакваше да и съчувствам, че има 2 малки деца, горката тя... А пък аз нямам нито едно, заради свободните и уикенди. Да си смени работата като иска да е домакиня и да прекарва повече време с децата си. А още по-добре, ако вместо да прекарва толкова време в тик-ток клипчета и безполезни постове в социалните мрежи, вземе, че инвестира това време в пациентите си. Няма по-добра реклама от добре свършената работа и положителните отзиви от пациенти.

# 136
Kris_ti,  искрено съжалявам  за всичко, което ти се е случило. Запозната съм с твоята история, защото следя темата от самото начало. Не искам да влизам в излишни полемики, нито ще защитавам доктор Шефкетова по какъвто и да е начин. Всички знаем през какво преминаваме и колко е трудно и е нормално да си огорчена когато нещата не се случват. Само едно искам да знам. Ти като толкова я нападаш от известно време, защо чака цяла година и не смени клиниката?
Пак казвам. Не искам да те нападам по никакъв начин, но някак си ми се струва странна твоята исрория. Била съм и в други клиники, знам какво е отношението на други лекари. С една дума- видяла съм много, ама много нагли уж светила. И ако в някакъв момент нещо не се е случило обвинявам само себе си, защото не съм се взела в ръце и не съм намерила по- добър вариант.
Съжалявсм за товс, което казвам. Знам какво е положението с лекарите, как всички сме касички и т.н., но според мен сами сме си виновни. Като не ти харесва нещо- променяш го!
Надявам се да не се почувстваш ободена, това е просто мое мнение.

# 137
Единствената причина да не отида в друга клиника е, че имах един единствен замразен ембрион от Щерев, който си преместих в Токуда. Планът ми беше да направим с инвитро на ЕЦ още един и тогава да ги трансферираме заедно, защото ембриончето ми не беше с перфектно качество, а уж като са два се подпомагали. Та, вече съм рискувала да го местя веднъж, после да го местя още веднъж...това да не е ваза, че да го разхождам по клиниките. Да не говорим, че всяко преместване се плаща, попълват се нови документи за заповедта от фонда, за преместване в нова клиника и се чака още месец-два за одобрение, а вече ми изтече веднъж заповедта и я удължавах. И всеки месец чувах, че следващия ще хванат овулацията.
В началото на годината, когато се преместих при нея, започнах с това да търсим проблем, който усещах, че не е открит след първия ми неуспех в Щерев. Проблемът се оказа полип, който нито тя, нито д-р Райков видяха, ами отидох на второ мнение при д-р Дойчиновски и той го откри и оперира. Та, за тази една година, нито ми откри проблема, който търсех, при това изрично казах на Райков, че цикълът ми е зверски и по 10-14 дни не спира, така че да търси конкретно полипи и миоми. Аз трябва да си поставям сама диагнози явно и да ги насочвам. И пак не го видяха.

Не казвам и че е най-лошия лекар - не е, предишната ми лекарка в Щерев, доц.Андреева беше в пъти по-незаинтересована и допусна супер много грешки с мен. Може би, ако не бях на естествен цикъл при Шефкетова, а със стимулация, щеше да се справи по-добре, няма как да знам.
Вероятно, който и да избера за мой лекар следващия път, отново ще е нещо подобно. Вече нямам илюзии, че ще намеря супер заинтересован и ангажиран лекар, който да вниква в "детайлите", за съжаление. Явно съм подхождала с високи очаквания към лекарите като цяло. Но жената питаше дали правят проследяване на овулация в събота и неделя и аз и отговорих честно.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 01:08 от Kris_ti

# 138
Kris_ti, моето ИНСЕ също е на ЕЦ и бях почти сигурна, че ще изпуснем овулацията. Преди да се захвана с репродуктивните клиники загубих доста време в следене на овулации, (защото ММ категорично не искаше да стъпи в такава клиника ) и винаги ми е била на 13- ти ден. Но ето , че сега беше на 15-ти ден. Може би заради таймиращата инжекция.... Не знам. Та въпросът ми е не може ли да използваш поне такава инжекция , или и тя е противопоказна в твоя случай? Защото иначе наистина е доста трудно да се хване моментът.

# 139
Аз исках таймираща, но докторката каза, че с нея има други проблеми - например, да я сложим прекалено рано и фоликулът да не се спука, а да лутеинизира. Или, ако ЛХ вече се е покачил е късно за инжекция, защото ще задържа фоликула и ще стане киста. Та, за ето такива неща и се доверявам напълно и е много по-добра от Андреева и от Райков, защото те нямаше да се занимават изобщо. Примерно, Андреева ми даде инжекция късно и я бих, кохато ЛХ се беше покачил. Стана киста, но тя дори не ми каза и въпреки кистата щеше да ми направи трансфера, което е егати подигравката с тялото ми. Разбрах за кистата само, защото се следях паралелно при втори лекар.
Та, д-р Шефкетова не е никак лош лекар от такава гледна точка, но мен не ме взе особено насериозно с овулациите ми уикендите и нищо не свършихме, само заради тази глупост. Само трябваше да инвестира повече време и внимание в мен и можеха да се получат нещата. Затова и толкова се дразня на глупавите и постове в социалните мрежи, защото можеше да инвестира това време в мен и други пациентки. Онзи ден спрях да я следя във фейсбук, че само се дразня като качи нещо.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 11:28 от Kris_ti

# 140
  • София
Кристи, искрено съжалявам за времето, което си изгубила. И все пак се питам: като не е възможно самата Шефкетова да следи овулациите уикенда, не може ли да сложи заместващ лекар за това? Не е толкоз сложна работа? А в случай на нужда, да дойде в клиниката за час-два да направи инсеминация/трансфер или друго, което е необходимо? Нямай съмнение, че лично аз ще й задам открито тези въпроси и ще държа всички ви в течение!

# 141
Аз съвсем открито разговарях с нея и все ме уверяваше, че идвали били през уикенда...Само че за мен не идваха. Тя чете и тук, така че е наясно с този проблем. Аз така или иначе приключих с тази клиника, през ноември овулацията ми се падна в петък най-накрая и успяхме да трансферираме ембриончето, с отрицателен резултат накрая.
Дано все пак са измислили вариант за пациентките си в бъдеще, пък аз все съм си най-големия карък.

# 142
  • София
Защо през 2 уикенда? Това да не е тото или лотария? Или има дежурен всеки уикенд или няма. Все пак това се види сериозна и реномирана клиника. Надявам се, че ще ми дадат точен отговор и ще поемат ангажимент по този въпрос, за да знам иначе накъде да се ориентирам за в бъдеще.

# 143
Здравейте, момичета! Искам да попитам има ли успешно забременели с една запушена и една проходима тръба. Много съм притеснена! Не спирам да го мисля! Ще ви бъда благодарна ако отговорите!

Естествено, че можеш да забременееш с една запушена тръба, стига да няма хидросалпингс. Другата, ако е проходима и яйчникът овулира си имаш също толкова шанс, колкото ако и двете бяха проходими. Еднствената разлика е, че може да отнеме до няколко месеца повече, ако нямате и други проблеми с мъжа ти.
На мен едната ми е запушена, но проблемът е, че само този яйчник овулира, а другият, който е със здрава тръба, за 1 година следене имаше фоликул само веднъж и не настъпи овулация изобщо, а стана на киста. В моят случай няма как да стане, ако яйчникът със здравата тръба не ми отпусне някоя яйцеклетка бонус. А и предвид супер редките контакти с мъжа ми, си е чудо, ако уцелим точно деня на овулацията. Така че разчитаме на инвитро.
Правихте ли стимулация?

# 144
Момичета чака ли се много за преглед при доктор Шефкетова.

# 145
Момичета чака ли се много за преглед при доктор Шефкетова.
Здравей, няма да се наложи да чакаш дълго. Аз щом се обадих за първи час, ми го записаха за след седмица.

# 146
Момичета, сред вас има ли някоя, правила хистероскопия?
Бях на преглед при Др. Шефкетова, и се оказа, че имам полип.
Тъй като не съм в България, ме посъветва нещата да се случат така:
Юни месес- хистероскопия
Юли месец - цветна снимка
Август месец - опит за Инвитро.
Честно казано съм страшно притеснена за тази интервенция.
Насочи ме към акушер-гинеколог в Токуда, но на рецепцията им една любезна девойка троснато ки каза "не може да се обадите по телефона. Вземете  си час и лично разговаряйте с лекарката, защото може и да не иска да Ви вземе" и ми затвори вратата 🤦‍♀️🤷‍♀️
Та сега не смея и да им се обадя..

# 147
Аз правих хистероскопия при Велева месец преди инвитрото и забременях.
Не разбрах на рецепцията какво точно да ви казали. Аз звъннах на Велева и с нея се разбрахме кога какво да правя.

# 148
Момичета, здравейте. Искам да ви попитам само на мен ли ми се случва, ако звъня след 14:30 в клиниката да не ми вдигат. Предполагам ни имат телефоните записани, защото когато връщат обаждане, знаят коя съм. Но редовно след обед не вдигат, а в случая ми е спешно и искам да се консултирам с док. Шефкетова. Знам, че работното им време е до 16 ч.

# 149
Не съм забелязала, но май по-често ми вдигат на стационарния номер като им звъня.

Общи условия

Активация на акаунт