Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 887
  • 721
  •   1
Отговори
# 135

Между другото, беше много шумен и в училище отнасяше забележки, най-забавни от които са:
"Лае в часпо пеене" (Към този момент пееше в хора на момчетата след двоен кастинг от самата диригентка, а сега свири на китара.)
"Ученикът бяга в междучасието". "Ученикът пак бяга в междучасието" (така три поредни дни)
Сега ми е смешно, ама що рев съм изревала. От 2 до 4 клас се налагаше да лепим страници за забележкиэв бележника.

Joy

При мен класната му 1 - 4 клас ми казваше "Вашият син много говори. Преместих го до друго момче - говори, преместих го до момиче - говори, накрая го преместих последен най-отзад сам - пак си говори" Joy

# 136
# 137
# 138
  • София, Лагера
Честита Коледа, дами!
Пожелавам ви/си здрави нерви и да са ни живи и здрави тийновете!
И аз имах "тежък" Grinning разговор преди дни с моя тийн. Рева, милия, с огромни сълзи, че бил "различен"... Защо? Защото ядял на майка си сготвеното. Опулих се. Викам: "На теб харесват ли ти манджите ми?", той: "Да". Емии... какво му пречи да си яде тихичко, без да споделя с приятели. Аз да не го гоня с лъжицата по двора на училището? Сам си се прибира, сам си топли и си сервира, мен ме няма...
Но, решихме (той реши, аз само кимах и се съгласявах) от днес нататък сам да си готви и да яде, каквото той си приготви сам. Стиснахме си ръцете доволни и двамата.
И, без майтап, смятам следващите дни да готвя само за брат му и за мен. Котлети, риба с картофи, телешко варено, мусака, телешки гулаш -все с месо се яде вкъщи. Да го видим как ще се "справя" с яденето на нудли и варени яйца, докато брат му преглъща мариновани котлети и ребърца...
Както се казва: deal with it!
Най-много мие ядосва това, че инициативата идва от него, сякаш ме "мрази", че му създавам такива условия. Сякаш го карам, сякаш е длъжен да яде... и тази агресия е насочена към мен.

# 139
Ноеми, ти ме разби!
Откъде дойде това? При моят син е обратното - майката на единия му приятел е завършила 105 готварски курса и готви гурме, а другия често поръчват готова храна от скъпи ресторанти.

# 140
Ноеми - остави го да си готви няколко дни. Като нищо накрая да се върне на мамините гозби. Между другото сега си говори така, ама един ден, като се изнесе, ако живее сам, постоянно ще идва да ти надига капаците на тенджерите и да проверява какво си готвила Simple Smile Според мен е просто период.

Нашият синковец пък живее само на замразени пици маргарита от Лидл, към която добавям кашкавал и спагети полуфабрикат Чоис. Мноооого рядко мога да го накарам да яде нещо готвено и то е боб, леща или пилешка крем - супа. В училище е ясно - Хесбургер на корем или пица на парче. Да му се чуди човек при тези боклуци, които яде, от къде я вади тази преса.

# 141
  • София
Здравейте мами,
Да се запиша и аз в темата. Моят син е на 13, още не забелязвам признаци на пубертет, само пъпки почват да му излизат Simple Smile
Иначе си яде от моите гозби, въпреки че ми казва, че не съм от най добрите готвачки Simple Smile

# 142
Майки на 12-годишни приемате ли Smiling Imp със сестра му нищо не разбрах от пубертета, но този ще ми стопи лагерите Scream
Умен, мързелив, с лека форма на дислексия и диспраксия (буквално днес успяхме да постигнем успех с връзването на обувките, фината моторика хич я няма... ) мутиращ глас, говори на странен език, много отворен, има си канал в ютуб с цели 4 последователи, въобще не очаквам животът ми да е песен...

# 143
  • София
Ноеми, до къде стигна младежът? Покорява или се е изгубил в кулинарните дебри Simple Smile И още нещо - трябва ли да съм сърдит тийн да ме осиновиш Simple Smile
Аз не обичам да готвя, ама точно заради тийна го правя... да вземе да ми се ядоса като твоя, да се свършва с тая моя мъка.
Вчера в разговор ми сподели, че мразел думата "тийн", защото с много негативни асоциации се свързвала, та обещах да го наричам "юноша бледен" Simple Smile
Вбесява ме с абсолютно мин усилия, които полага... Изобщо- дай му баскет и игрички и не го търси... А как спори у дома - все се пазари, ама когато трябва да си защити мнението пред външен човек - мълчи като партизанин на разпит

# 144
  • София
Ех това пазарене, това оспорване на всяко мое мнение, това въртене на очи винаги, когато трябва да свърши нещо... Устат е моят до безобразие, аз така ако бях отговаряла вкъщи колко ли шамари щях да изям. Иначе на 12г. е на вълна самостоятелност - не иска вече да го карам до училище, до извънкласни занимания, сменя 2 транспорта, но иска сам, луда работа:(

# 145
А това не трае дълго.. И моят син на тази възраст искаше да ходи навсякъде сам, сега всяка сутрин се моли на баща си да го закара на училище.

# 146
  • На острова
На същата вълна - 12-годишният голям зор да ходи сам на училище. Сменя два рейса, а то е и кучи студ тия дни, само и само да е самостоятелен и да се движи с приятелите си. Не че не карам сестра му на училище, де, че мога и да го карам. И аз мисля, че ще му омръзне, но ще видим.

Иначе не можеш да го надприказваш, за мен най-дразнещото е, че все той трябва да е последната дума. Ако му кажа да замълчи и че не е прав, ще продължи да те надприказва и софлира, или дори съвсем тихо ще промърмори нещо, но той да е последен и да затапи разговора ( но супер саркастичен, “мхм”, “да, ок”, “да, добре” - ама нито е ок, нито е добре).

А как се дразни със сестра си, на моменти ще кажеш, че той е 5-годишният. Не винаги де, има и проблясъци.

Иначе е добре в училище, интересно му е, даже на няколко пъти остава в библиотеката да чете или пише домашно 😁

# 147
Спокойно момичета - фаза е. И моя на 12 искаше сам да ходи. Сега на 15 ми иска да го прибирам от спирката с колата, защото духало силен вятър. Спирката е на 500 м от нас 😂. Преди правеше палачинки всяка събота, а аз ядях, сега аз правя - той яде 😂.
Пазарене да искате - всеки ден за нещо. Спорене? Винаги готов. Ама само вкъщи. Навън е тиха, скромна, културна душичка, която всички хвалят. Ад!

# 148
Eva+, добре дошла! Hug
Племенникът ми е на 12 Simple Smile

При нас фазата е за смисъла на живота...с всичките произлизащи от това прояви.  Накупи си книги, като вариант за излизане от фазата... две от тях на Достоевски.
Подготвих го обаче, че Достоевски се чете трудно.

# 149
Катерица, благодаря! На 13 подхванах Достоевски със "Записки от подземието" и много зле ми се отрази. Само гадните неща останаха в ума ми, а после още по-зле - Карлос Кастанеда, който ме довърши. Изобщо не ми беше хрумвало, че трябва да има хигиена в четенето и някои книги съвсем не са подходящи за всяка възраст.

Общи условия

Активация на акаунт