Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 959
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Може ли да ми препоръчате някакви витамини за подсилване на организма? Моят тийн изкара двустранна пневмония и сега искам да му дам витамини, но не знам какви.

# 256
Педиатърката на децата ни препоръча Живи витамини. Комбинация са, пият се 30 дни, почиваш 7 дни и можеш пак да пиеш.

# 257
Здравейте! Може ли да ми препоръчате някакви витамини за подсилване на организма? Моят тийн изкара двустранна пневмония и сега искам да му дам витамини, но не знам какви.

На каква възраст е тийна?

# 258
След двустранна пневмония, втора за времето от ДГ до 6 клас и след установена алергия, от 3-4 години насам по рецепта на алерголог е на схема Cordyceps от окт до края на февруари, точно за подсилване. Останалото е "жива", естествена и сезонна храна, както и да го "излъжа" с кьополу с много чесън, чесън, където може (и не може) да се сложи, билкови чайове от събирани от мен билки, яйца от (познат) производител, мед също от лично познат производител, но инцидентно (не обича)

# 259
Аз да попитам - вашите тийнове пият ли кафе, капучино, 3 в 1? Ако да - на каква възраст са и кога започнаха?

# 260
Моят син пие всякакво капучино, от машина, домашно, от пакетчета.
Започна отдавна, беше на около 12, но тогава "капучиното" му беше силно разредена овкусена млечна напитка.

# 261
  • Cyprus, Пловдив
Точно вчера сина ми разказваше, че негови съученици (на 10-11г) си взимали от кафе машина капучино. На мен ми се вижда рано, моят е опитвал и му харесва, ще става кафеджия, но поне още малко да почака.

# 262
  • София, Лагера
Аз да попитам - вашите тийнове пият ли кафе, капучино, 3 в 1? Ако да - на каква възраст са и кога започнаха?
Моят тийн много харесва кафе (на 15 е). Винаги е харесвал аромата му. Аз самата пия кафе с мляко всяка сутрин. Пие кафе от 8 клас. Малкият ми (на 11) също обича вкуса и му давам да пие мляко с 1 чаена лъжичка кафе в него.
Не виждам драма в това (аз, не ангажирам други хора с мнението ми)
Техните връсттници пият Редбул и подобни простотии, най-малкият им проблем е кафето.

# 263
  • На острова
И моят син (12 г.) е пил няколко пъти кафе лате и айс кафе (аз безкофеинови му ги поръчвах) и му харесва. И аз знам, че ще е кафеджия и той.
Аз в гимназията си пиех кафе също. Обичам много, но гледам да не прекалявам.

# 264
Не пие кафе и не обича( 10 клас) никакво. Аз самата пия кафе от 9 клас, тогава пиех турско с леблебия. Освен чай и то билков, не пие топли напитки. Обича прясно мляко, но заради специфичен проблем го ограничаваме и почти не предлагаме.

# 265
Моят на 17 г. не пие кафе, но във фитнес добавките му има кофеин, така че все едно пие.

# 266
На 17 и нещо пропи капучино, по веднъж на седмица. Други кофеинови не употребява.

# 267
  • Пловдив
Няма никъв интерес ни към кафе, ни капучино...лятото пие фрапе обаче. За вкъщи съм взела безкофеиново нес и така.
Кат казахте фитнес...така се зариби, че заряза и плуване и всичко друго. Незнам дали е ок и само за някви протеини дрънка, ама още е малък, пък и аз съм против всякакви подобни.
На 15 е.

# 268
  • София
На 16 (без месец) - не пие кофеинови напитки.
Два пъти съм му сипвала по един пръст кафе в цяла чаша мляко след безсънни нощи, хареса му.
Добавям за фитнеса - няма търпение да навърши 16, за да му важи Мултиспорт картата и за фитнес. Много пъти сме обяснявали, че не трябва да работи с тежести, мисля, че разбира.
Не знам кога ще намери време обаче, тренира всеки ден, училище, мач през уикенда, има само един свободен ден през седмицата.

# 269
Това за тежестите мисля, че не е вярно. Декември месец се сдобихме с травма в рамото и рехабилитаторът, и след това и кондиционният треньор, препоръчаха някой упражнения с тежести. Като казвам тежести, не означава вдигане на щанги.

Общи условия

Активация на акаунт