Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 620
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Lady Cassiopeia Duval, права си. Когато тормозът продължава, трябва детето да се извади от тази среда. Нека първо обаче да опитат с намесата на директора и учителите. Ако не се получи, тогава да се мисли за смяна. При това смяната също трябва да е много внимателно подбрана, за да не стане от трън , та на глог.

zigizagi, това може би е наистина добър вариант.

Мила, говорете с учителите и, ако има по-кротък клас, по-добре го преместете в него.

# 631
Психолог посещавахме (и аз, и той, три пъти заедно, след това всеки поотделно, като се изчаквахме пред кабинета) редовно близо година и след това по-рядко още година. Изключително съм доволна, че взех това решение.
Спорт по същия начин - сменихме града, не познаваше никой, но реших, че спорта трябва да продължи. Тренираше карате и се опитах да му намеря клуб, но не ми харесаха. Намерих таекуондо и ни записах (беше го страх да започне сам). Бях най-дъртата в групата, тичах най-бавно и тежах най-много, но го правех 2 години по 3 пъти в седмицата. Моят син беше горд с мен, а аз му давах личен пример.
За смяна на училището/класа също съм го правила. Постигнах целта да е спокоен, но пък беше в такъв клас, който не му предостави развитие и съответно залиняха учебните навици. Не са го тормозели, но много го дразнеха, защото беше много добър и накрая избухваше, за да се разкарат. Затова го преместих първо в занималнята на съседния клас (паралелките бяха препълнени) , но учениците са си там и успяваха да го дразнят в междучасието. Затова смених училището. Още не мога да преценя дали е било грешка и силно се надявам да не е.

# 632
Частно училище не е панацея. Трябва много внимателно да се проучи. Имам позната, която е учител в такова, казва, че много от децата са проблемни и изключвани от поне едно училище. В частното никой не се занимава с "изправянето" на кривините, взимат парите и дават диплома накрая.
Глупости, на търкалета. Ще се учудите каква желязна дисциплина има в частните училища и как за подобен тормоз се хвърчи от училище.

Детето има заболяване. То не се лекува със спорт, за съжаление.
Имам приятели и двете им деца са с такъв проблем. слагат си инжекциите и се корегира проблема.

Препоръчвам спорт, за да започне да си създава среда. Какъв ще е спорта, зависи от детето. Ако пък треньорът или някой по-голям му стане ментот - безценно е.

# 633
  • София
Глупости, на търкалета. Ще се учудите каква желязна дисциплина има в частните училища и как за подобен тормоз се хвърчи от училище.
Изобщо не са глупости. Частни училища има много, в случая нямам предвид най-известните и елитните от тях. А при другите всяко дете е ценно, защото носи пари, и собственикът не се вълнува от друго.

# 634
  • София
В частните училища има много повече тормоз, това е научен факт. Дори има клики в началните класове. Обяснението е еднородната среда, родителските амбиции, стреса и голямото количество време, което децата прекарват в училище. Това и по света, и у нас.
Щеше да е хубаво ако беше различно, но не е. И сигурно изключват за побой, но за психологически тормоз не съм и чувала. Напротив, постоянно хора си местят децата от амбициозни училища по подобни причини. Отделно има и училища, които взимат изключени от всяко друго училище срещу висока такса. Та си е до късмет, директор на държавното училище и тн.

И има резон в думите на Lady Cassiopeia Duval, човек необщувал достатъчно понякога се включва неадекватно и дори дразнещо за другите, което не означава, че е виновен, но трябва да се отработят нещата с терапевт и подбрани деца, за да се добие опит.

# 635
В частните училища има много повече тормоз, това е научен факт. Дори има клики в началните класове. Обяснението е еднородната среда, родителските амбиции, стреса и голямото количество време, което децата прекарват в училище. Това и по света, и у нас.
Щеше да е хубаво ако беше различно, но не е. И сигурно изключват за побой, но за психологически тормоз не съм и чувала. Напротив, постоянно хора си местят децата от амбициозни училища по подобни причини. Отделно има и училища, които взимат изключени от всяко друго училище срещу висока такса. Та си е до късмет, директор на държавното училище и тн.

И от къде точно се появи този научен факт?
Щото аз имам опит с ЧУ и твърдя, че в случай на обида или какъвто и да било вербален тормоз мерките са драстични.

Във втори клас дете си беше позволили да нарече съученичка, че е глупава. Освен с детето педагогическият персонал и директора имаха разговор с родителите.
В 4 клас на дистанционното две деца се бяха смели на дете което не може да изпълни коремни преси. И деца и родители бяха на срещи с педагози и психолог.
Детето което се появи тази година в класа на моето и дразни безобразно всички, не е заклеймено. С целият клас работи психолог за да намерят начин да интегрират това дете. Дали нещо ще се получи не е ясно...но никой не си гледа работата през пръсти, за да няма никакъв тормоз.

Пък вашите изследвания сигурно са от Мало Бучино.

# 636
  • София

Щото аз имам опит с ЧУ и твърдя, че в случай на обида или какъвто и да било вербален тормоз мерките са драстични.

Не са мои изследвания, а международни и са факт. Зловредни социални организми се образуват още от началните класове в еднородна среда. Не всичко, което се случва между децата се вижда от учители и възпитатели, нито е във видима крайност. Често жертвите си мълчат с години. И уточнявам, че за едно дете е достатъчно да е изолирано от останалите, или да бъде заплашено с изолация, за да броим това за тормоз.
Иначе и аз имам опит с ЧУ, но това е без значение. Всеки е доволен от училище, в което детето му е в добра позиция като оценки или приятели и не следи останалите деца как се чувстват.
Та не ми се спори, нито ще изнасям лекции, за да отговарям на агресивни подмятания, които, апропо, не доказват особено високи критерии за това какво са наистина добри взаимоотношения. Ако подобни реплики са ви приемливи, то да, всичко е прекрасно навсякъде. И сред големите хора. Някой казва нещо, с което друг просто не е съгласен или не знае и започва агресията...

# 637

Не са мои изследвания, а международни и са факт. Зловредни социални организми се образуват още от началните класове в еднородна среда. Не всичко, което се случва между децата се вижда от учители и възпитатели, нито е във видима крайност. Често жертвите си мълчат с години. И уточнявам, че за едно дете е достатъчно да е изолирано от останалите, или да бъде заплашено с изолация, за да броим това за тормоз.
Иначе и аз имам опит с ЧУ, но това е без значение. Всеки е доволен от училище, в което детето му е в добра позиция като оценки или приятели и не следи останалите деца как се чувстват.
Та не ми се спори, нито ще изнасям лекции, за да отговарям на агресивни подмятания, които, апропо, не доказват особено високи критерии за това какво са наистина добри взаимоотношения. Ако подобни реплики са ви приемливи, то да, всичко е прекрасно навсякъде. И сред големите хора. Някой казва нещо, с което друг просто не е съгласен или не знае и започва агресията...
Моля да сложите линк към международните изследвания. Ако може научни а не от клюкарски страници в нета.
Иначе си остава поредната глупост пльосната ей така в някой пост.

# 638
  • София

Моля да сложите линк към международните изследвания. Ако може научни а не от клюкарски страници в нета.
Продължават обидите...
Ако искате да сложа линк към всичко, което съм учила в последните 30 години? Тогава ще спрете ли с агресията. И не, това не е въпрос.
Хубав ден!

# 639

Продължават обидите...
Ако искате да сложа линк към всичко, което съм учила в последните 30 години? Тогава ще спрете ли с агресията. И не, това не е въпрос.
Хубав ден!
Това, че съм помолила за достоверност не виждам как ви обижда?
И не не искам информация за вашите последни 30 години. А неоспорими факти за положението в ЧУ в България.

Ако за вас истината е агресия много съжалявам!

# 640
  • София

Истината е, че казвам нещо, което не знаете, което веднага отхвърляте и наричате глупост, изследване от Мало Бучино и продължавате. Това е типичен пример за неприемливо поведение, а истината е, че ако на вашето дете някой каже като истина, че е грозно или тъпо за вас това може да е истина, за детето е тормоз, за страничните наблюдатели агресия. Хубаво илюстрирате какво е приемливо или не, а от там следват и взаимоотношенията между деца, които са нетолерантни, мислят, че знаят всичко, че всеки трябва да им се доказва, харесва и прочее, иначе ще получи истината.
А ако ви интересува темата за частните училища и отношенията в тях четете. Някои научни статии вероятно са и безплатни, обикновено по-старите. Други неща се четат в библиотека. Не ми е важно да ви доказвам каквото и да е било. И се радвам ако тук някъде има частно-училищен рай, в който всички се радват на добри отношения и добро възпитание. Лично аз не съм чувала за него, но не е невъзможно и да съществува.

# 641
Въпросът с частните училища има и друга страна, и това е социалния статус на семейството. Примерно деца с по-нисък социален статус също биват отхвърляни, особено в по-горните класове. Гледа се с каква кола го карат на училище, какъв телефон има детето, къде ходят на почивка и т.н. Не че го няма и в държавните училища, но там децата са "по-пъстри" в това отношение. В частните са концентрирани основно деца с родители, които имат възможности и дете, което не от такова семейство може да отнесе доста хейт и подигравки. Или най-малкото да не бъде добре прието.

Пиша това не от личен опит, но имам познати, които имаха децата в такива училища. Едното го махнаха точно по тази причини. Имаха възможност да плащат такси, но като цяло не бяха с много високи доходи и детето им съответно не беше добре прието. Молеше родителите си да го оставят далече от училището, защото му се смеели с каква кола го карат, смеели му се, че ходят на море на нашето черноморие и т.н. Веднъж детето изпадна в истерия и отказа да ходи с техните на палатки на някакъв язовир, защото щели да му викат, че е мизерник и да му се смеят. Това са ми разказвали родителите. След този случай го преместиха. Другото дете си остана там до края, но му беше доста трудно. Говоря за две различни училища в София.

# 642

Истината е, че казвам нещо, което не знаете, което веднага отхвърляте и наричате глупост, изследване от Мало Бучино и продължавате. Това е типичен пример за неприемливо поведение, а истината е, че ако на вашето дете някой каже като истина, че е грозно или тъпо за вас това може да е истина, за детето е тормоз, за страничните наблюдатели агресия. Хубаво илюстрирате какво е приемливо или не, а от там следват и взаимоотношенията между деца, които са нетолерантни, мислят, че знаят всичко, че всеки трябва да им се доказва, харесва и прочее, иначе ще получи истината.
А ако ви интересува темата за частните училища и отношенията в тях четете. Някои научни статии вероятно са и безплатни, обикновено по-старите. Други неща се четат в библиотека. Не ми е важно да ви доказвам каквото и да е било. И се радвам ако тук някъде има частно-училищен рай, в който всички се радват на добри отношения и добро възпитание. Лично аз не съм чувала за него, но не е невъзможно и да съществува.

Последно, че интернет белетристиката не ми е любимо занимание Simple Smile
Това което поставате в този форум аз не го отхвърлям. Но поради факта, че към днешна дата се занимавам точно с този тип изследване в помощ на преподавател във Велико Търновският университет. Който е препопадавател в университета (DSO), Център за работа с международни студенти, Академична дивизия, Калифорнийски държавен университет, Калифорния, САЩ, както и преподавател, общински колеж „Синклер”, Дейтън, Дейтънски университет, Охайо, САЩ и супервайзор, лиейзон, Факултет по образователни науки и свързани с образованието професии, Дейтънски университет, Охайо, САЩ. И вашите твърдения са безпочвени както за България така и за някои други страни /които участват в изследването/. Помолих да постнете линк.

Но както народа е казал атаката е най-добрата защита Simple Smile

# 643
  • София

Това което поставате в този форум аз не го отхвърлям. Но поради факта, че към днешна дата се занимавам точно с този тип изследване в помощ на преподавател във Велико Търновският университет. Който е препопадавател в университета (DSO), Център за работа с международни студенти, Академична дивизия, Калифорнийски държавен университет, Калифорния, САЩ, както и преподавател, общински колеж „Синклер”, Дейтън, Дейтънски университет, Охайо, САЩ и супервайзор, лиейзон, Факултет по образователни науки и свързани с образованието професии, Дейтънски университет, Охайо, САЩ. И вашите твърдения са безпочвени както за България така и за някои други страни /които участват в изследването/. Помолих да постнете линк.

Никаква атака няма. Не знам с какво се занимавате, но проучете по-внимателно темата. Това са основи на социологията при деца и подрастващи. Еднородната среда е нетолерантна, ако е елитарна, както е в частните училища още повече. Ето, по-горе са ви казали – финансовите възможности често са определящи. В повечето български частни училища има изпит още на входа за ПУК, а ако едно дете няма необходимия успех за годината бива помолено да напусне. И това е само на повърхността.
Отношенията в еднородна финансово, амбициозна среда винаги са по-лоши, отколкото на места, на които има и двойкари и деца от по-бедни семейства. Това, пак казвам, са факти и за социологията, и за други науки. Статии по въпроса бол, учебници също. С интерес ще следя това изследване, с което ще отречете тези факти и ще се окаже, че амбициозните богаташчета са най-толерантните деца и с тях се създава среда, в която тук описания проблем на дете със заболяване и нисък  успех ще се почувства прекрасно и ще бъде добре прието.

# 644

Никаква атака няма. Не знам с какво се занимавате, но проучете по-внимателно темата. Това са основи на социологията при деца и подрастващи. Еднородната среда е нетолерантна, ако е елитарна, както е в частните училища още повече. Ето, по-горе са ви казали – финансовите възможности често са определящи. В повечето български частни училища има изпит още на входа за ПУК, а ако едно дете няма необходимия успех за годината бива помолено да напусне. И това е само на повърхността.
Отношенията в еднородна финансово, амбициозна среда винаги са по-лоши, отколкото на места, на които има и двойкари и деца от по-бедни семейства. Това, пак казвам, са факти и за социологията, и за други науки. Статии по въпроса бол, учебници също. С интерес ще следя това изследване, с което ще отречете тези факти и ще се окаже, че амбициозните богаташчета са най-толерантните деца и с тях се създава среда, в която тук описания проблем на дете със заболяване и нисък  успех ще се почувства прекрасно и ще бъде добре прието.
Яко!
Затова, че семейството ми е образовано, работно и добре платено, затова че детето ми е умно и е успяло да учи в училище след като е държало три приемни изпита. И се е състезавало с 10 деца за едно място то то е определено като амбициозно богаташче.....страхотен пост!
Просто се чудя как такива безумия се пишат във форума и още повече как някой вярва в тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт