Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 536
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
Малко се отклонихте от темата.

# 646
Малко се отклонихте от темата.
Не малко, много Simple Smile
Може модератор да я зачисти.

# 647
  • София

Яко!
Затова, че семейството ми е образовано, работно и добре платено, затова че детето ми е умно и е успяло да учи в училище след като е държало три приемни изпита. И се е състезавало с 10 деца за едно място то то е определено като амбициозно богаташче.....страхотен пост!
Просто се чудя как такива безумия се пишат във форума и още повече как някой вярва в тези неща.
Не говорим за вашето дете, а за средата и дали е по-толерантна за деца с проблеми, а тя не е.
И нямам никаква представа къде учи детето ви, за да приемате това лично. Моето също е в частно училище, та още по-малко искам да обидя и него. Просто така стоят нещата на тези места и след толкова приемни изпити се създава еднородна среда, в която детето на съфорумката, което няма висок успех изобщо няма шанс да попадне, камо ли да оцелее, да не говорим да завърже приятелства.

Но да, извинявам се, че се отклонихме толкова. Ще информирам модератор да изтрие спама.

# 648
Hope for Two, не съм адвокат на Бояна, но от постовете ти се вижда, че не знаеш коя е тя и с какво се занимава.
Аз лично не бих подлагала думите й на съмнение.
Моето дете също учеше в частно училище - ПЧМГ и бях безкрайно доволна, но не мога да кажа, че не е имало демонстрации на благосъстояние под формата на колани за 3 хиляди лева, хвърляне на големи суми пари, раздробени на по 2 лв. и 5 лв. на лавката, така че децата да се бият за тях, обсъждане чии маратонки колко струват, кой бил в Бора Бора,  Мексико и кой в Банско през ваканцията. Въпреки строгите правила в училището, изисквания за минимален успех и тн., имаше няколко деца на заможни и влиятелни родители, които минаваха между капките.
Имам приятелка, която е учителка в частно френско училище. Разказаите й не само потвърждават думите на Бояна, а ги изпълват с неприятни подробности, достойни за филм на ужасите.

Радвам се, че ти и децата ти имате само положителен опит с частно училище. Но картината не е розова във всички училища.

# 649
zigizagi, благодаря ти за споделеното за ПЧМГ. Подозирах нещо подобно, но щом го казваш от собствен опит, значи това затвърждава мнението ми за там. Иначе децата им имат успехи, но такава среда не си заслужава...

# 650
zigizagi - категорично няма идея коя е Бояна и с какво се занимава!
За качествени и серизони източници не използвам форума.

Аз имам опит с няколко ЧУ и със сигурност има и такива деца /родители/.
Но категорично са изключение а не масовка, както се опитват да ги изкарат.
Моето мнение за поставеният проблем беше изобщо детето да не се мести след като веднъж е направен този опит.
Но да определяш средата в ЧУ, като крайно враждебна и агресивна ми идва малко повече на фона на всичко, което парвят педагози и психолози за да се случват нещата.

# 651
Момичета, чета ви.
Нямам възможност за ЧУ, понеже децата ми са три и съм сам родител.
Ще търся спорт, на който ще се запиша и аз с детето.
В търсене съм от вчера и на подходящ психолог.
Благодаря ви.

# 652
  • София

Но да определяш средата в ЧУ, като крайно враждебна и агресивна ми идва малко повече на фона на всичко, което парвят педагози и психолози за да се случват нещата.
Каквито и опити да правят тази среда е селектирана поне по два показателя, което я прави еднородна, съответно нетолерантна, силно конкурентна и от там всеки слаб или по-слаб е застрашен от отпадане – дали поради успех, или поради отхвърляне от страна на съучениците. Това носи ужасно много стрес, който избива в отношенията и те се влошават още повече. Не, че няма приятелства, или добра среда на някои места, има, но тя е специфична и нетолерантна.

Зигзаги, френското училище понеже е едно и моето дете е там, потвърждавам. Специално и аз съм била на срещи с предишното ръководство, което се оттегли, заради обстановката, и те недоумяваха от вида на отношенията между децата и враждите, които се влачат още от детската градина. Иначе и те знаят това за еднородната среда и вредите от нея, но във ФЛ нещата са извън норма и по тази линия, затова и изобщо не го привеждам като пример.

Мила, кураж!

# 653
Кое училище е френското? (простете ми невежеството)

# 654
  • София
Кое училище е френското? (простете ми невежеството)
Френския лицей към посолството.

# 655
  • София
Момичета, чета ви.
Нямам възможност за ЧУ, понеже децата ми са три и съм сам родител.
Ще търся спорт, на който ще се запиша и аз с детето.
В търсене съм от вчера и на подходящ психолог.
Благодаря ви.

Мила, чета ви от вчера и много съжалявам за положението, в което се намирате със сина ви.
Именно защото сте сам родител, може би на момчето му липсва мъж като пример и подкрепа. За да се отдели от вас и да има повече желание да общува извън семейството, може би в началото да има нужда от това да се доверява първо на възрастни хора, които биха подходили с повече разбиране и тогава да се върви към контакти с връстниците. Както някой спомена ментор/треньор, дори и общуването с близки семейни приятели, може да даде една сигурност и самочувсвие, което да повлекат след себе си желание за приобщаване към връстниците.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 11:35 от pkrassimira

# 656
zigizagi, благодаря ти за споделеното за ПЧМГ. Подозирах нещо подобно, но щом го казваш от собствен опит, значи това затвърждава мнението ми за там. Иначе децата им имат успехи, но такава среда не си заслужава...
Аз бях напълно доволна от училището въпреки тези изцепки, които са малко на фона на някои други частни училища. Споделих го, за да се знае, че има такива дори в 'железни' частни училища.
Пътят ми за работата минава покрай ПЧМГ и не е минал и ден, в който да не съжаля, че детето ми избра да отиде в Първа немска гимназия след 7 клас, вместо да остане там. Нищо, че не сме богаташи и не го возехме с Порше на училище.

# 657
  • Пловдив
Здравейте.
Аз чета отдавна темата и се радвам, че до сега не се беше превърнала в спор за нещо.
Склонна съм да вярвам на опита и на двете гледни точки. Светът е шарен.

Направи ми впечатление, че се повдигна един много интересен въпрос: еднородната среда. Аз винаги съм смятала, че децата трябва да се сортират по някакви интереси, за да се чувстват по-добре и да няма много резки граници в амбицията и уменията на деца от един клас. Кой с влечение по математика, кой с БЕЛ, кой с география, история... От това, което се сподели тук, почвам да се замислям дали не гледам само от едната страна на нещата
Моля, Бояна, споделете малко повече за негативните психологически ефекти върху децата от еднородна амбициозна среда. От опит (ако сте предагог) ще ми е особено интересно.

А за Мила не знам какъв съвет да дам. И аз имам едно свито очилато дете, което смята, че никой не иска приятел с очила, а и се смята за скучен. Затова и не прави опити да звъни и да се разбира с някого да излезе, защото "никой нямало да иска"...

# 658
По мое мнение еднородната среда според интереси на децата е чудесна
Но в частните училища не стоят така нещата, там еднородната среда е на родителите и то не по интереси, а по финансови възможности
В стария ни клас, въпреки че не беше частно училище, повечето деца бяха с големи възможности, но никога не са се подигравали на сина ми, просто защото децата бяха много възпитани и земни. Но всичко опира до възпитание, семейство и манталитет.

# 659
Средата в ПЧМГ беше на деца, подбрани по математическите им способности, които са на високо ниво. Синът ми винаги е бил отличник в кварталното училище. Още след първата седмица в това училище ми каза:
- Мамо, ти знаеш ли колко умни деца има там?!?!
- Да, знам, нали сте влезли със сериозен изпит.
- Ти не разбираш, те са направо гениални!

Не беше свикнал да е в конкурентна среда, но му се отрази добре. Продължава да е приятел с доста от бившите си съученици.

Общи условия

Активация на акаунт