Тандем - от поколение на поколение

• 7 670
  • 329
  •   1
Отговори
# 180
Коледните ми детски спомени са ми свързьани най-вече с баба и дядо! С вкисните гозби, вечесли песни и игри с сестра ми. Много, много хубави спомени. Надявам се и моите деца да останат с такива.
Весели Празници!

# 181
Почти не помня самата трапеза на Коледа в детството ми, нито дори един подарък, но помня добре атмосферата, как всичко беше уютно, празнично, топло и толкова приятно! Като повечето хора, този спомен е свързан с обичните баба и дядо, които вече не са сред нас и ми липсват. Надявам се да съм създала такива спомени и на моите деца, а някой ден да радвам и техните

# 182
В моето детство не сме празнували Коледа, а Нова година. Празнувахме с елха, подаръци и богата трапеза с баница с късмети, руска салата, картофено пюре, пържоли, петел и домашна торта с два крема. За празниците "пускаха" по магазините портокали, мандарини и банани Итова само по себе си беше празник за децата.

# 183
  • София
Коледата от моето детство не се празнуваше много, някак неофициално /не се говореше за този празник/. Отивахме на село, задължително питка с паричка или като деца винаги искахме късмети и то то много Simple Smile Спомням си многото сняг и най-вече пързалянето по снега с найлоните.

# 184
  • Димитровград
Нямаше Коледа в моето детство. Единственото, свързано с Коледа беше, че на 24-ти украсявахме елхата, тя винаги беше жива и със стъклени играчки.
Голямото празнуване беше на Нова година. Събирахме се семейството, за децата имаше подаръци под елхата. Имаше и дядо Мраз в костюм. Беше много специално, ядеше се много руска салата и зелеви сърми.

# 185
Ходехме на гости при баба и дядо, събирахме се с братовчедите, тогава имахме и ваканция и оставахме по-дълго на село. Баба готвеше празначната трапеза със всичко необходимо и ни разказваха за Коледа по тяхно време как е било. Липсват ми онези дни....
Пожелавам Весели празници на всички, най-важното е близките ни хора да са живи и здрави и покрай нас!

# 186
Спомням си  коледните празници всички заедно около.масата хапващи вкусни манджи и разменяме подаръците за обградени от мама и тати с много настроение и любов ♥ ♥ ♥

# 187
В спомените ми Бъдни вечер и Коледа минаваха точно както и сега.Опитвам се да продължавам традициите,които спазваше моята баба,да се съберем цялото семейство.На Бъдни вечер,с постната храна,всички задължителни ястия,питка,прекадяването за здраве....За Коледа също,страхотните гозби,трепетното очакване на подаръчетата под елхата.Веселието!
п.п.винаги преяждам...

# 188
  • Варна
С нетърпение очаквах момента, в който украсявахме елхата, дома и бора в двора. Печахме колесни сладки. Ежедневно пребърквах гардеробите да търся подаръците. И най-хубавото беше, събирането на цялото семействно и подаръците, оставени пред вратата.

# 189
В моето детство на Коледа имаше жива елха, сърми, свински пържоли, баница с късмети и цялото семейство се събираше около трапезата

# 190
И в моето детство не се празнуваше Коледа. На Бъдни вечер се събирахме цялото семейство на постна трапеза, а на Нова година ни чакаха подаръци под елхата.

# 191
В детството ми празнувахме само Бъдни вечер. Събирахме се около трапезата и хапвахме от вкусните гозби на любимата ми баба. На Нова Година родителите ми оставяха кукла Барби под елхата/като подарък от Дядо Коледа в който тогава вярвах/.

# 192
Събирахме се цялото семейство, коледната трапеза, играчки под елхата . Направа на коледни пити , сладки - колеше се прасето , имаше много хора по двора и в къщи

# 193
Аз съм от децата, които не празнуваха Коледа. Бъдни вечер празнувахме инкогнито. Мама правеше постни ястия, сядахме на масата и тя разказваше как са празнували, когато тя е била малка. С умиленние си спомням за тези дни.

# 194
За Коледа се събирахме всички роднини у баба ми. Братовчедите ми, лели, вуйчовци....беше голяма веселба. Хапвахме традиционни ястия и с нетърпение ровичкахме в питката, за да открием късметчето. Разменяхме си подаръци и стояхме до късно през нощта. Нова година посрещахме у дома, а на 1 януари гостувахме в другата ми баба, с другата част от родата. Всички заедно празнувахме именния ден на мама, отново подаръци, смях и безгрижни игри в снега! Сега продължаваме традицията по тези празници да гостуваме на бабите!

Общи условия

Активация на акаунт