Любители на котки - Тема 167

• 27 772
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Ноеми, стискам палци скоро да намерите Мюсли.

# 166
Зуки СУ, нормално е малко коте, като се хване на подходящото място на врата, да е от пуснато. Нали точно така майките пренасят котетата от едно място на друго.
Кокорчо изобщо ли не издава звуци? Не съм чувала до сега за няма котка. Но някои са много разговорливи, други - обратно. Мъри нормално само мърка, мяукане има обикновено само като някой я настъпи без да иска.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 19:54 от Недоволна

# 167
Дивчо не бях го хващала там. Сега от любопитство опитах. Първият път със страх за кратко. Беше отпуснат и не издаде звук. Вторият път го задържах повече и измяука.
Но той си мяука от втория ден в къщи, когато ме изгуби и търси.
Днес има мини РД, стана на два месеца Simple Smile

# 168
  • Бургас
Ноеми,дано има късмет котето!
Стискаме му палци и лапички.

Шарлот,Хари е ваксиниран след ваксините Биокан М.
След тях поизчаках,но първа и втора доза на Tricat са сложени доста скоро една след друга,не след цял месец.Вет настоя така,аз го послушах.
Много съм благодарна,че му сложи Биокан М,помогна на моето коте.

С риск да ми се карате,имам въпрос:
Тези тук имат много храна,то им личи.
Не е имало около нас скоро толкова хубави котенца.
Но...
Имат ли шанс да оцелеят през зимата?

Едното е много социално,закача се с всички.

Рози и Бодли,малък е още Дивчо,майка му нямаше мляко ли?
Нали уж трябва поне три месеца да сучат...
Иначе е много сладък,Хари също не е бил на мляко от доста малък...Уж е ок вече.

# 169
Не издава никакви звуци. Ако го настъпиш, се маха мълчаливо. Опитах на леко отворена врата, подпряна отвътре да му сложа пауч. Опитва се с лапа да го достигне, звук няма.
Сложих пауч до мивката, още не се е научил да се качва. Обикаля долу, върти се и чака. Звук не се чува.
Притеснено ми е.

# 170
И ние стискаме палци ,  огледай по тръби на парно в съседни мазета с липсващи прозорци.
Казвам защо....
Преди мноого години разгонената ни сиамка, прескочила от балкона в съседния и от там комшиите като отворили вратата и тя по стълбите газ и ....
На следващия ден аз рев рев и  тръгнах да обикалям и да разпитвам ....7 дни по късно и 3 блока по далеч от нас един човек каза "абе май под терасата на онзи балкон в мазето върху тръбите за парното едни  дебели, май видях сиамка"
 и аз газ към блока заврях се под терасата и тя точно там...милата сигурно над 2 часа седях и я виках да изпълзи..накрая маалко се подаде и аз я докопах и издърпах буквално... за седем дни милата да не казвам пълна с бълхи тялото и на рани болести абе чудо ..във вет. клиника на другия ден и 14 дена всеки ден аз излизам от работа  до нас преобличане в  ежедневни дрехи котката такси и точно в 15ч, на вет..инжекции процедури и така. Оправихме я живя 17год.

# 171
Ох, Зуки..вярно  стават като членове на семейството с все радост и притеснения.  Не бях го изпитвала досега. А миналата неделя като спа цял следобед се притесних, че е болен и звънях на близки с котета за консулт.

Мария, това е решение на семейството, от което го взех. Сестричките му, 10 дни преди него бяха вече в новите си семейства.
Били са на мляко и храна за катотета. Дивчо като е останал сам е бил вече само на мляко, но е хапвал преди това паучове. Бързо се адаптира. И с всеки ден е все по-див. Като знам каква "мишчица" дойде, а за две седмици е съвсем различен.

# 172
Зуки, ами наистина е странно как пък никакъв звук да не издава. Той не е от скоро при вас, в началото не мяучеше ли? А аз чувам за първи път такова нещо.
Закари първите месеци огласяше махалата. Сега вече е нежен.

# 173
  • София
Киро в началото не можеше да мяука и да мърка. Постепенно се научи да мяука, но е едно измъчено ... Joy Просто си личи как се напряга, отваря уста, движи я и доста време след това излиза звук. Joy Но пък от 2-3 седмици откри ехото в банята и вече му е любимо да отиде там и да мяука. Радва се на гласа си. Joy Обаче ако някой го тормози (например Рижко да го е възседнал), не издава никакъв звук. Да мърка така и не се научи. Чувствам вибрациите с ръка, но не се чува нищо.

gabidi, как е Ая? Храни ли се нормално?

# 174
И Бени мълчеше първите няколко месеца. Сега се обажда рядко, и по-добре, че звучи като настъпена гумена играчка. Изкарва ми акъла като квикне

# 175
Таня, храни се да. Даже сутрин мяука за храна, но и нейното е едно такова тихичко  и все още измъчено мяучкане. Но иначе е все по- добре, да чукам на дърво.

# 176
Дано Мюсли се намери! Стискаме палци и лапички с Феликс и Кокорчо!

Аз идвам с един жесток въпрос. Каква е нормалната реакция на коте хванато за врата и вдигнато на високо?
Направя ли го с Феликс, ще ме издере, а мяученето ще се чуе. Но с четиримесечния Кококрчо нещо не е нормално - седи отпуснат, не се бори, не мяука. За два месеца вкъщи си е диваче - яде постоянно, прави бели, но глас не се чува. Майка ми ще го води на доктор началото на декември. Според нея липсата на какъвто и да е звук е плашеща. Преди два месеца като го прибрахме кръвната му картина беше наред.

Ами по принцип бебетата така са носени от майките си, за вратлетата. На Феликс не би трябвало да му е неприятно. Е, не казвам че си умират от кеф,но..приемливо и нормално е.
Относно мяученето..4 месеца не е много. Дай му малко време да се "настрои".
Не очаквай, че всяка котка издава еднакви звуци.
Да основното е мяукане, но всяко коте си мяука различно.

Опитай се да го заиграеш с нещо, което да тича и дебне. Докато спи мърка ли и меси ли? Отвори му някакво пастетче,което обича пред муцунката и му говори мило каква вкусотия отваряш,но не му давай веднага. Виж дали няма да реагира.
Според мен няма от какво да се притесняваш .

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 22:26 от Анонимен

# 177
  • Бургас
А Хари още първата вечер ми мяукаше и даваше лапи да го взема при мен на леглото...Сега се прави на гушлива плюшка,гушка се в мен,мърка,меси и целува...
Още на първата сутрин у нас,вече осведоми целия свят,че не иска в клетка и не иска на доктор.То бяха врясъци,то бяха крясъци...
Сега също "приказва".
В момента ми се е гушнал и мърка.В много случаи ме гледа и хрипти(не мога точно да го опиша),а и издава едно глезено "Мя,мя,мя..."
Майка ми когато тръгне да го прибира при мен, издава подобен на "Ъъъъъм" звук на разочарование...
Доста приказва и сме почти  наясно какво казва...

Абе боят не бил решение,но помагал...
След малко спор и няколко тупвания по носа,му мина меракът да хапе по краката.Явно ако им се покаже кой е водачът,си застават на мястото.Иначе си мислят,че могат те да се наложат.
Харко обаче е отстъпчив,малко страхлив...Има и доста темпераментни котки,които няма така лесно да се съгласят.Сузана никак не я беше страх,правеше напук...Ох,тази котка с какво ли не сме я хранили,най-често с ядене,което хапваме и ние+хляб.
Действието е деветдесет и някоя година,така че просто нямаше с какво друго да я храним.Имаше накрая някакви гранули,давала съм.Чак като бях доста поотраснала,в гимназията,навлязоха храните за котки по зоомагазините,то и зоомагазини нямаше много...

# 178
Зуки Су, на звуци реагира ли?

# 179
Офф, май го простудих Франки и се разкиха яко. Винаги затоплям храната от хладилника в едно пликче в гореща вода. Но тоя път ми даваше зор и май не изчаках достатъчно. След като яде започна да киха много.

Общи условия

Активация на акаунт