Любители на котки - Тема 167

• 27 783
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Ноеми, лоша работа. Дано Мюсли да е добре и да се е скрила някъде стресира на.
Да се надяваме, че обявите ще помогнат.
Дано животинката се намери.
Много е важно какво има долу под прозореца. Ако е трева, има шанс да се измъкне без сериозни травми.
На моя приятелка котката два пъти летя от балкона на петия етаж, размина се с леки счупвания и без сериозни проблеми. Живя доста години след това.

# 151
  • София, Лагера
Недоволна, плочки са... но пък няма и следа от нея. Ако се е счупила краката, нямаше да може да се придвижи. Надявам се...

flori_chica, Джасте, няма как да е по гардеробите. Най-малкото Джинги щеше да я намери... те все се търсят една друга...

Съседски тераси няма, паднала е от прозореца на банята, надолу са само прозорци.

Ох, дано се появи!!! Четох, че по-лесно оцеляват, ако паднат малко по-отвисоко, защото имат време да се нагласят тялото за по-безопасно приземяване. Чудя се... ловджийско куче може ли да помогне? Идиотска идея, ама... ако пък може...

# 152
По-близо е от колкото си мислиш. Още с падането се е шмугнала на първото възможно най-близко място. Стои и чака и се ослушва. Продължавайте да я викате, да обикаляте в радиус около блока по 2-3 пъти, за да се ориентира кога да излезе.

# 153
  • София, Лагера
Да, и аз така четох. Даже преди малко говорих с приятелка, загубила котето си в Драгалевци. Повече от месец живеяло ЗАД къщата им! Зад! И не се е появило отпред. Котешка му работа... Отивам пак да лежа под колите...

# 154
Мазета имате ли? С прозорчета?

# 155
Ноеми, за съжаление, аз не мога да помогна със съвети. С Блеки ще пробваме с положителни мисли и стискане на палци и лапи, Мюсли да се намери Hug

# 156
  • София
Някой наскоро коментираше препарата на Лидл за петна. Вчера го видях в Лидл-а на улица Оряхово. Пускам снимка, цената му беше 6лв.

Скрит текст:

Съжалявам за ужасната снимка, но беше тотална лудница и набързо я щракнах .

Стискам палци Мюсличка да си дойде живичка и здравичка! Няма какво да добавя. Изглежда правите всичко, което по регламент се прави. Нека късмета е с вас! Heartbeat

# 157
  • Бургас
Дано е добре миличката Мюсличка, от съвсем малка е при вас, ако не се лъжа. Ще и стискаме и ние лапички да се намерите по бързо ❤️❤️❤️

# 158
  • София
Стискам палци Мюсли да се върне жива и здрава! Hug
Със съвет не мога да се включа. Споменала си всичко, което знам. Все пак от кой етаж е паднала? И може ли да е изчезнала още когато някой от вас се е прибирал, а не през нощта? Тогава може да е и на стълбището. Спомням си как едно изчезнало коте се беше спотаило до кофата и метлата на чистачката и изобщо не се беше показало, а собствениците бяха минали покрай него безброй пъти.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 12:43 от Тaня67

# 159
Може би ще прозвучи наивна идеята, но тъй като котките обичат аромата на белина- та ми хрумна да напръскаш на едно място пред входа с белина..току-виж дошла Мюсли Confused

# 160
  • София
Стискам палци Мюсли да се появи жива и здрава.
Ако някой я е намерил и е била ранена може да са я завели на ветеринар.

Когато хвърлиха Торо от балкона го приютихме в мазето на входа. Рано сутринта беше излязъл и го прибрах. Вечерта го заведохме на ветеринар.

Разлепи обяви навсякъде.

# 161
  • Стара Загора
Стискам палци да се намери (или върне) Мюсли.
Милото, как ли се е изплашило. Дано е някъде наблизо и да я намерите.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 18:38 от Лалка

# 162
Неоми, и от нас положителна енергия.. за теб и Мюсли, дано скоро пак си е в къщи:heartpulse:

Домашните котки се познават. Във фейсбук страниците на нашия град постоянно има обяви за намерени котета и кучета.

# 163
Наоми, а има ли в близост ветеринарен кабинет? Да попиташ дали не е отведено ранено коте. Мисля си, че ако видя наранена животинка, ще се опитам първо да й помогна, а след това ще мисля дали не е домашна и как да открия стопанина й. Ветеринарите регистрират всеки пациент и придружителя му, като вписват телефон. Добри пожелания от нас с Тери!

Да докладвам за микроспорията при котана - разви се според прогнозата на Аминка Simple Smile - оголиха се и ушите, и челната област на веждите. Сложихме втора антимикотична ваксина. От един момент котето "дръпна" - настроението му се подобри, започна да се храни повече и показа, че ще се бори. До преди това беше малка ожълтена дрипичка (жълт е антимикотичният препарат, с който я пръскам). Говорих с Булвет за втора ваксина. Предположиха, че микозата е реакция от първата ваксина, сринала имунитета на бебка. Затова втора поредна обща ваксина ще се постави след пълно отзвучаване на гъбичната инфекция.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 13:09 от Шарлот

# 164
Дано Мюсли се намери! Стискаме палци и лапички с Феликс и Кокорчо!

Аз идвам с един жесток въпрос. Каква е нормалната реакция на коте хванато за врата и вдигнато на високо?
Направя ли го с Феликс, ще ме издере, а мяученето ще се чуе. Но с четиримесечния Кококрчо нещо не е нормално - седи отпуснат, не се бори, не мяука. За два месеца вкъщи си е диваче - яде постоянно, прави бели, но глас не се чува. Майка ми ще го води на доктор началото на декември. Според нея липсата на какъвто и да е звук е плашеща. Преди два месеца като го прибрахме кръвната му картина беше наред.

Общи условия

Активация на акаунт