Любители на котки - Тема 167

• 27 784
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Такъв тип легълце имаме но Арчи не го хареса. Като беше малък все го слагах вътре и лежеше 5мин и ставаше. Голяма е снимката и много не се вижда,трябваше да я отрежа.

# 137
  • Бургас
Ооо,много е хубав!
Доволен от живота,усмихнат малък кот...

Моят си има цяло легло,има си и за него одеалца,но нещо не ги харесва.Харесва му да се гушка в мен и така си спи.Или се протяга и допира поне краче до мен.
❤️ ❤️ ❤️

# 138
Арчи наистина изглежда доволен от котешкия си живот Grinning
mariqivanova  за дядо му Меър с глас се смях. Баш им е дядо! Даже и мустаците му вече са дядовски Grinning

Дано дълго ни радват и допринасят още повече уют у дома нашите котаци Heart

# 139
  • Бургас
Определено с тях е по-весело.
Белият персиец си е дядо...
И все едно е с брада,мустаците са си му дядовски наистина...
❤️ ❤️ ❤️
Как реагира на младоците?
Наш Харо прави бели на поразия и пак го обичаме, чак майка ми го гали,той ѝ се гали...Майка ми не обичаше изобщо предишната ми котка,но и Сузана не беше гушлива и мъркаща.

Баща ми много харесва котарака, котаракът също харесва баща ми...

Баща ми и кученце е искал да си взема,но майка ми не е очарована.
Котаракът обаче ходи след него,чак в банята му досажда,драска му по вратата.
Много е весело,когато моят Хари играе,прави много смешни кълбета,закача се,пъха се под покривката на дивана,бие се изпод нея...Просто му се радваме,дава топлина и уют.

# 140
  • София
Бейбо вече е голямо момче, а не бебе. И много прилича на дамата Пиги на Бубалеса в муцунката, само при нея е по-симетрична окраската.
А какво става с Шепичка? Сигурно вече много е пораснала.

Ооо, да, та той вече си е на 4 месеца, пределна възраст за бебе. Но аз мисля, че тази "възрастна" физиономия идва от това, че козинката му на главата, както и на цялото тяло, е късичка.
Обаче, хора, в миговете, когато е спокоен, и ме поглежда, сякаш цялата мъдрост на света е събрана в очите му. Никога не съм виждала такъв поглед у друга котка, а съм имала досег до не една. Чак тръпки ме побиват. И като се разбеснее в следващата минута, си става онова нормалното, щураво коте, дето изпитва невъзможност да си седне върху дупето.

# 141
Дядо Меър е над нещата Grinning Спи си,става само да хапне и до тоалетна. Рядко се гушка,рядко се глези. И бели...никакви. Той с ММ са си любимци.
По едно време залежаването взе сериозно да му се отразява.
Тогава случайно намерихме Бамби и тя доста го "пораздвижи". Все го гонеше и закачаше. Особено пухената му опашка - беше и фаворит Grinning

Харесаха се бързо, а и нямаха право на друг избор. После и Один като се присъедини..стана голяма игра.

Харесват се и трите за всеобщо щастие. Двете ядат и спят заедно. Без Меър, тъй като при него има вече по-сериозно наблюдение.
Но определно двете подмладиха Меър. Стана по-пъргав и игрив.

Наистина понякога имам чувството,че съм като октопод държейки дисциплината, но..смея да кажа че се получава.

# 142
  • София
detelistna.4etirilinka, тъкмо щях да питам колко е голям Бейбо и видях, че си писала.

Оникс е дребен. В началото на дек. прави 6м. Няма нищо общо с брат си на тази възраст. Може би по структура се е паднал на майка им. Вярно е, че доста изостана по време на боледуването. Но и не се спира. Не скача и дивее само когато спи Simple Smile

Вечно спящите Simple Smile

ММ каза, че за Коледа трябва да им купим играчки Simple Smile Та дъщеря ми избира.

Бях говорила със собственичката на единият от зоо магазините при нас за суха храна Дехра. Успяла е да я намери само на едно място, но са ѝ дали много висока цена и се е отказала. Аз я купувах от вет. кабинет, но скоро не съм взимала, защото имаше проблеми с доставките.
Явно ще карат на Брит и Н§Д. Поръчах голяма опаковка на Н§Д (5кг), трябва да дойде до края на другата седмица.

Консервите на Чесир нещо не им допаднаха. Изядоха си порциите, но не с охота, а малко "от нас да мине".
Последно поръчах Чесир, Смила и Феринга (консерви) и Миамор (паучове).

Утре ще мина да взема витамини да подсиля малко дребният. Яде много, но пък и много енергия изразходва,

# 143
  • Бургас
АnMary,красавци!
Наистина са екзотични животинки.
И двамата са много, много хубави!
Не ми се вижда дребен Оникс,просто Аш е голям,едър котарак.И около нас има по-едрички.

Лъскави и прекрасни са твоите пантерка и леопардче!И Аш беше така мил да приеме Оникс ❤️❤️❤️,душичка малка златна!

Хари си е обикновено коте,но много си го обичам.И той стана лъскав след 2-3 месеца у нас.

# 144
  • София, Лагера
Мили момичета.. тъкмо се похвалих с маците си и същата нощ Мюсли изчезна. Изчезна! Бяхме само с големия ми син. Вечеряхме с маците заедно. После той се прибра в стаята си да учи. Аз говорих по телефона с мама... и после си легнах. Не съм търсила маци, като легна, те сами идват... на сутринта Мюсли я нямаше. Пресиян се е къпал, отворил прозореца на банята да се проветри... вероятно Мюсла е скочила там с мокри лапички и се е подхлъзнала. 7 етаж.  Долу няма котка. И наоколо няма. Което поне е добре Sad Цял ден обикаляхме да я търсим, и приятели се включиха - няма коте. През нощта също търсихме. И тази нощ пак - в 10, в 1 и към 3. Обикалям в радиус от 500 м около блока, викам ч, дрънча с купичките й за храна (тя винаги реагира на този звук) - няма!
Изчетох много неща, говорих с всички познати с котки. В началото, първите дни котетата се крият и са ужасно стресирани, не отговарят дори на гласа на стопанина си. Понякога до седмица не излизат от скривалището. После гладът ги кара да излязат. Много се надявам като й мине уплаха, да излезе. Териториални животни са и не се отдалечават много от мястото, където живеят.
Писах на всички комшии, разтръбих по кварталните форуми. След малко отивам да лепя обяви, макар че не вярвам още да е изпълзяла от дупката си Sad
Иначе с всеки, който говорих, ми каза, че котките се връщат. Намират ги след седмица, две, месец. Един приятел живее на Руски паметник (центъра на Сф, ужасно нагъчкано, с много коли), котката му избяга по покривите, а се върна сама, пред входа му след 3 месеца... а комшийския котарак 6 пъти скача от 6-ия етай по гълъбите и нищо му няма. На моята приятелка 4 пъти и се губи котарака, скача от покрива (6-ти етаж)единия път го нямаше цял месец. И го намери под колата си. На съседката и двете и котки избягаха от терасата, персийки. Едната се появи след 1 седмица, другата след месец и половина.
Само се моля да е жива и здрава! Ако е, ще я намеря! Кварталът е много "котешки". Няма много коли, няма бездомни кучета, има строеж, много градинки, църква с огромен ограден двор, където се грижат и за няколко котки; има полу-изоставена сграда на Балкантон (с кебапчийница отпред), голяма неползвана сграда с огромен двор и ограда на Виваком, сградата на Филателията е точно срещу нас, на 50-60 метра. Тя също е с голям двор и много складове, които стоят отворени и в тях се крият котки. Има заведение за бързо хранене с мнго голям двор с храст. Винаги остава храна. И бабите от квартала хранят котките, пред всеки блок има чинийки и купички с вода, в т.ч. пред нашия. Комшийката, която ги храни ги познава и ще ми каже, ако види Мюсли. Няма да умре от глад и жажда... само се моля да е здрава! Има и къде да се крие от студа...

Момичета, дайте идея какво мога да направя! Маците ми ползват соева тоалетна, като пишкат и става на пластилинена топка. Сложила съм такива "буци" от пишканото на Джинги наоколо, да й мирише на Мюсла на познато и да я привлича. Вечер като утихне и призори към 4 ще обикалям и ще я викам, ще й дрънча с гранули в метална купичка. То нощем се чува много!  
Дайте други идеи! Сърцето ми ще се пръсне, не спирам да плача! Sob
Тази нощ казах на децата да се помолят да я сънуват. Големият я е сънувал до трафопоста до нас. Ще дебна там приоритетно. Надявам се и аз да я сънувам, в тежки моменти сънищата ми помагат...

Джинги е объркана също. Не се отделя от мен. Спи под юргана точно до корема и гърдите ми, с муцунка заровена в мен. Липсва и сестричката й Sob

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 13:00 от Ноеми

# 145
Олее, Ноеми, дано бързо разбереш къде е! Има ли вероятност да е някъде вкъщи в някое неочаквано скривалище?
Да не би да има общи тераси отдолу,или в нечия съседска да е паднала.

Преди време Меър беше паднал от 4ет., а на съседите долната тераса е доста по-широка. Хората вместо да кажат, да питат, го хвърлили в общия коридор. Намерихме си го уплашен, но здрав!

Котките не са глупави, ще те намери! Проверила си очакваните места, поогледай хубаво и спокойно до колкото е възможно е това. Тогава ще го намериш къде се е скрил.

# 146
Ноеми, стискаме палци и лапи Мюсли да се появи жива и здрава!

# 147
Ноеми, и ние стискаме палци и лапи котчица да се прибере възможно най-скоро. Има ли някаква вероятност да се е скрила из къщи, да се е уплашила и да не смее да излезе? Веднъж моята калпазанка се беше мушнала в навит и изправен до стената килим и се беше стреснала, защото от притеснение гласът ми много се беше променил.

# 148
Ноеми,има ли възможност да не е слязла,а да се е качила нагоре.Не знам как са ви прозорците в банята.Ако има път само надолу,питай всеки съсед по ред,под вашия прозорец.Но най-вероятно си го направила.
Зак  бях го отписала така,но се върна сам.Но пък не беше толкова дълго време..
Успех ти желая и дано скоро се появи!

# 149
Ноеми, ох, Боже, стискам палци Мюсличка да се намери.
Проверихте ли всички тайни местенца из къщи. Най вече гардеробите. Шкафове с вратички. Но пък досега сякаш щяхте да я чуете да драска, да иска да излезне. Все щеше да огладнее или да и се доходи до тоалетна и да се обади оттам откъдето се е скрила. Знам ли, проверете все пак.
Щях да ти предложа да сложиш материал от тоалетната и, но ти вече си го направила. Да сложиш в близост от любимата и храна, да я привлече. Притеснява ме, че е паднала от високо, (ако е паднала) и може да има наранявания и да се е скрила някъде в близост, но да не може да реагира. Ох, дано не е това. Имате ли козирка или по големи издадени тераси на по ниските етажи, да не е заседнала там. А, входната врата да сте отваряли, да се е промушила без да забележите и да е някъде във входа. Ужас. Това е кошмар. Дано, дано да се намери милата душичка. Стискам силно палци и те прегръщам.
Пп Възможно ли е да е паднала на някоя съседка тераса, която хората не обитават и да не са я забелязали. Попитай съседите, да проверят.
Пп Наскоро писах Мая как ме изплаши. Беше се скрила в гардероба и ни звук, ни стон. Направо се побърках да я търся.

Общи условия

Активация на акаунт