Любители на котки - Тема 167

• 27 792
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Детелистна,знам.
И при хората е така.
Пие се вода в достатъчно количество.
И се ядат супи и т.н,не само суха храна.
Ще му вземам за малко купата с гранулите да огладнее и ще давам пауч.
Така си ходи редовно.
1-2 пъти на ден не е много ок.

AnyHr,шашнал се котакът.
Хари ми свива ушите насреща,когато се е качил върху масата примерно,но стои гордо изправен,все едно ми казва"Тук ще си стоя!"...И в кабинета на ветеринаря,но там прилягва,същата поза почти заема...
Това лягане със свити уши го свързвам със страх.
Той ще свикне бързо,все пак си ви познава и присъствието ви ще го успокои.

# 121
Catlover, дай да го видим твоя снежнобял персиец. Simple Smile

Не е задължително да са глухи, синеоко-белите, но за това се проверяват, дали реагират или са наследили такъв ген.

Дивчо Heart Eyes - късметлия! Аз сушилника съм го скатала за век и веков. Постоянно го бутаха. Сега сме на сушилня. Sunglasses

# 122
Catlover21, да, за подрастващи е храната. В началото ветеринаря помисли, че е от храната и веднага ми запредлага Роял Канин, но отказах. Предположи, че може да е от смяната на храната, защото на село е ял или каквото майка му му осигури или каквото баба им даде. На рентгена на белия дроб му се вижда и коремчето. Нямаше ли да се види, ако има нещо притеснително та, включително и паразити?

# 123
Записвам се и аз! Страхотна тема!
Имаме си един 12год. старец-марков 😀 и прибрахме още 2 невероятни бебета котета-стрийт котаци, които са вече подрастващи 🤪 (едното на 1год, другото на едва 7мес.)
Ако ви кажа, че не е приятно ще излъжа. Ако ви кажа, че не е трудно-пак ще излъжа. Обожавам ги!

Какво ли не сме преживяли вече с тях и ще се радвам да помагам и подкрепям със съвети и хитрини тук Wink
Аминка, ето го глухчо. Иначе и на снимката се вижда петънцето на лапите като чисти сам очичките. Виж как му се насъбира около нослето. Това с марлята и с лосиона и..така. Лапите са му свещени 😂

Мини, не знам дали се виждат паразитите на рентген. 🤨
Аз съм виждала само в акитата след обезпаразитяване. Щом няма, може и просто да си хапва по-лакомо и повечко и... 😁 да си пръцка.
Дай му малко време, ако не - ветеринаря ще каже най-добре.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 13:37 от Анонимен

# 124
Catlover, как се казват твоите котаци?

# 125
Catlover, как се казват твоите котаци?

По ред на снимките - Меър, Один и Бамби

# 126
Това с бенгалчето е малко като с чужда пита,помен да се прави.За тов аи се разкарах от групите във фейсбук.Беше нещо подобно.
Прати им проверка от ХЕИ.и Вет,служби Дори и някой да го купи,друго животно ще вкарат там.
Според мен,ч.1,ал.2,т.9и т.21 си е напълно в тоя случай.
https://www.mzh.government.bg/media/filer_public/2018/02/27/zako … _ianuari_2011.pdf
"Чл. 4. (1) Обектите по чл. 1, ал. 1, т. 1 се регистрират по реда на чл. 137 от Закона за
ветеринарномедицинската дейност (ЗВД), като към заявлението за регистрация се прилагат и
удостоверенията за завършен курс по защита и хуманно отношение към животните на наетия персонал,
който ще продава и полага грижи за животните".Едва ли тая има такъв курс Има си изисквания към квадратура,място,време,в което животното ще  еизложено. Това като цяло трябв ада и се забрани,а не да семисли на парче.След този бенгалец,ще дойде друг.
https://www.bfsa.bg/uploads/File/Dokumenti_naredbi/Nar%2041.pdf
Задължения на собствениците/управителите и персонала
Чл. 9. Собствениците и/или управителите на зоомагазини и развъдници са длъжни да:
1. осигурят помещения и съоръжения за настаняване на животните до продажбата, които:
а) позволяват свобода на движение на животните;
б) са съобразени с тяхното нормално анатомично и физиологично развитие;
в) осигуряват безопасно разстояние от външни дразнители;
г) позволяват максимално удовлетворяване на етиологичните нужди на животните;
2. извършват ежедневен контрол на условията на хранене, поене, отглеждане и работа с животните;
3. осигурят пълноценно хранене на животните, постоянен достъп до вода на всяко животно и свободен
достъп до хранилките и поилките;
4. осигурят условия, грижи и внимание, съобразени с естествените нужди на животните за недопускане
животните да изпаднат в състояние на дисстрес.......

Снимай витрината и пращай проверки на тая

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 14:38 от red soul

# 127
  • Бургас
Один е бял като моя звяр.
Ей,добре,че тази гад няма достъп до обувки и изобщо нещо кожено у нас...

Ох,това с бенгалчето не е хубаво,но е факт,че ще им потръгне един бизнес,ако хората започнат да откупуват затворени животинки ...
Както съм се възмущавала неведнъж,прасе,затворено е кочина е зверство направо.И не само...

# 128
Меър е бял, Один е далматин Grinning Grinning

# 129
  • Бургас
Один е на скандинавския бог Один кръстен?
Много е готин.Същите розови ушенца с бяла козинка има и Хари.На 9 месеца е,играе,беснее...Все още е много игрив.
Бамби тигърчето ли е?

# 130
Да, Один на него е кръстен. Биткаджия е, а и заради черните 4 петънца (символи на 2та гарвана и 2та вълка според скандинавските легенди)
Толкова добре игнорира, че в началото мислих че И той е глух. Бях като цирков артист докато разбера, че чува гадинката.
Бамби я намерихме като бебе на 2мес. и подскачаше точно като сърна..та за това.
А Меър, макар и глух е кръстен на Джон Меър-певец и добър китарист. Тук вече няма аналогия, само симпатия Grinning

# 131
Здравейте, имате ли наблюдения за котешката храна от DM? Имаме британче, на 6 месеца, взех от паучовете тези дни за разнообразие, и ги харесва. Купувам му Applaws и Hills Science plan, но му омръзнаха нещо. Стават ли DM за разнообразяване или са нисък клас? Цената е ниска, но това не винаги е критерий.  
На нашия британец взимам от ДМ суха и паучове,много ги харесва. Днес точно бях и му взех 1 пакет суха и 10 пауча  оставих чантата в кухнята без да извадя покупките,че имах други задачи да свърша,когато се върнах в кухнята раздрал пакета със сухата храна и е ял на корем 😄

# 132
  • София
Ами, чуха се желания за снимчици на Бейбо - та, ето ви го.

Тук лежи без дъх на котешкото си диванче, след двучасов тъгъдък из стаята, последователно с по една от хайманичките.

А тук се побърква от кеф на току-що сменената постелка в тоалетната им. Рови се в нея като кокошка в крайпътен боклук.
Тоя мачор има невероятна козинка, дълга половин сантиметър. Като добавим и факта, че черното му лъска като антрацит, цялостно изглежда като да е облякъл сатенена пижамка, под която всяко мускулче се откроява. Просто безумно е сладък! Както си играе, по някое време се хвърля към мен, на два скока ме превзема, заковава ми мокра целувка на бузата и отхвърчава да си доиграва. Изобщо, много обича да се целува тоя мой Бейбо. А когато му се скарам за нещо, тича да се навре под дивана, но веднага след това излиза и идва да ме целува, за да се подмаже.

# 133
Бейбо вече е голямо момче, а не бебе. И много прилича на дамата Пиги на Бубалеса в муцунката, само при нея е по-симетрична окраската.
А какво става с Шепичка? Сигурно вече много е пораснала.

# 134
  • Бургас
Много го харесвам Бейбо.
Страхотен котарак е,в него се влюбих още докато беше мъничък,сега също го виждам прекрасен.
Леглото му откъде е?
Аз не знам има ли смисъл от легло за Харо,той си има моето...

Один е интересен наистина като окраска,но и самото котараче ми харесва,като излъчване...
И Бамби е красива,и дядо Меър...

Coco Milk,този номер с пакета Хари ми го прави два пъти.Раздира и яде.Ужас направо.И кутия за съхранение на Роял Канин имам,научил се е да си отваря капака и да яде,не я разсипва.Много е смешен.Има същата храна в купичка,но както казва синът,от пакета е винаги по-вкусно...

Хари също блести,но когато дойде,нямаше блясък.Роял Канин все пак не е толкова лоша храна явно.
Той и сега си я яде,харесва си я.
Има още доста kitten,негова си е.
На бабините ще пращам за зимата гранули,поне котетата при баба изкарват зимите,явно редовното хранене помага.

Общи условия

Активация на акаунт