Любители на котки - Тема 167

• 27 662
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Ноеми, публикува ли обяви в съответните групи на града във ФБ?
Много помагат!
Вероятно е някой да е прибрал котето и дори да го е завел в клиника.
Стискам палци да се намерите!

# 256
Мдаа и нашите ги черпим от трапезата. Понякога ми се иска да разбират какви късметлии са, спрямо местата от които сме ги взели..

На масата са веднага, ако ме няма. Иначе се умилкват само. Не им позволявам да се качват на места където слагам храна и чисти чинии и вече се понаучиха.
Ако се направят на уж случайно попаднали до чинията с мезе, тогава строгия тон веднага им припомня какво трябва да направят  😁😁

Но им слагам в чинийки и на всяко давам да си хапне. И който изяде първи, отива да яде на другите.
Познайте кой е най-лакомия? 😁😁😁

# 257
  • Бургас
Няма да е дядото...
Один ще е вероятно.

Не знам имат ли се за късметлии.
Гледа с такъв копнеж навън...
Вероятно най-добре за тях е да си имат безопасен дом и малка вратичка за влизане и излизане.

# 258
Знам ли..навън е диво за тях. И това е ок, докато не се намесят хората, които не ги е грижа..тогава става грозно.
Иначе е Один, да! Понякога дори си мисля, че не дъвче, ами бърза просто да изяде и неговото и на другите 😁😁😁

# 259
  • Бургас
Ами...личи си му,че е бандит.

Честно казано,ако могат да са и на топло,когато имат нужда,котките вероятно ще предпочитат да излизат и навън.
Хари гледа с такова желание света навън,но си е моето коте.Опасно е за него,няма инстинкти,не го пускам...

Баба казва,че три от котките си стоят в направената къщичка...
А едното,точно онова,което ние двете с майка ми харесваме,спи в дървата.
Някой да има идея защо?

# 260
Този трети клепач показал се, нещо не ми харесва... Защо 3 хапчета?
За езика ли става въпрос или за друго? За езика питах, казаха ми че някой котета така стоят. На прегледите не са ми казали да има
ето притеснително.
Иначе три хапчета, защото като го взех от село беше пълен с глисти и тения.

За клепача става въпрос. Joy Вътрешния клепач на котките. Пиши в гугъл "трети клепач".

# 261
А едното,точно онова,което ние двете с майка ми харесваме,спи в дървата.
Някой да има идея защо?
Явно е ловец на мишки. Дървата са добър топлоизолатор и във вътрешността им и под тях (ако не е цимент) мишките устройват жилища. Мачо явно само се протяга и си взема вечеря.

# 262
Ноеми, всяка вечер като влезна във форума, първо прелиствам на бързо да видя дали има новини за Мюсли. Вярвам, че скоро ще споделиш радостна новина!

На работното ми място от три зими отглеждаме котка (шефката). Тя е селска дворна и е другарче на една баба. Но зимата бабата е в апартамента при децата си. Много бързо се ориентира в обстановката и само час след като я докарат вече си е като у дома си. Пак живее на двора, но колегите и направиха къщичка изцяло от стиропор. И така вече три зими..Лятото - селянка, зимата - гражданка.

И дивачето ..срамежлив за снимка Simple Smile

И такава невинна душичка, когато заспи Simple Smile

# 263
  • София
Толкова ми е мъчно 😪
Щях да го снимам този прекрасен Васил ("познавам" го от миналата зима- все се въртеше около нас с Блеки като излизахме на разходка) и да ви разкажа за него и за добрите хора от другия вход...

Скрит текст:

# 264
Уф, че ще ме затрият е ясно, може и да ме баннат, но този изрод, който е прострелял нещастната животинка, заслужава да бъде гръмнат в мъжките му подробности със същата пушка.
Човек, който може да убива невинни животинки заради едното отмъщение, злоба или ненавист, спокойно може след време да убие човек.
Никога няма да забравя как преди много години един близък страда месеци, че е убил бесен чакал (доказан след изследване, но беше ясно по неадекватното му поведение), който нападна негов приятел. Беше на място, където се знаеше, че има бяс. И не беше с оръжие, а с лопатата, с която оправяше огнището - около мене няма хора с оръжия.

# 265
  • София, Лагера
И аз четох по групите за Васко и чак си поплаках. Мислих си днес, каква каква карма си навлича този човек... що за личност е това. Склонна съм някак да разбера мотивите на хора, които тормозят хора (не оправдавам никого!!!!), но не разбирам що за лошотия е да нараняваш беззащитни и невинни животинки.  Не съм зъл човек, но наистина му пожелавам на този да си плати! Да загуби нещо, което обича и да зейне дупка в сърцето му!

Ноеми, всяка вечер като влезна във форума, първо прелиствам на бързо да видя дали има новини за Мюсли. Вярвам, че скоро ще споделиш радостна новина!
Разбира се, веднага ще споделя, Рози! Purple Heart! Само да се появи!

Ноеми, публикува ли обяви в съответните групи на града във ФБ?
Много помагат!
Вероятно е някой да е прибрал котето и дори да го е завел в клиника.
Стискам палци да се намерите!
Пуснах навсякъде! Имаме 2 групи на квартала, и в двити съм пуснала, а и други хора са шернали поста ми там. Отделно в пуснах в "Котките в София" и в "Намерени/загубени котки", ама там не е много надеждно, просто има много и всякакви случаи. Надеждно е около блока и през 2-3 блока.
Според мен още се крие някъде. Целия квартал ме познава (вече). Особено коткарите. Не се шегувам! Ако е жива, ще се появи. Днес една комшийка ме прати през 2 блока, видяла сива котка, която й приличала на домашна. Намерих я, но не можах да я снимам - прекрасна!!!! сива котка, охранена, с дълъг косъм като персийка, но с муцунка като Невска. Невероятна красота! Утре ще я дебна да я снимам и да я пусна в групите, не е уличниче това маче, дано някой си го познае.

МарияИванова, преди да взема Джинги, и тя се е крила в дървата на двора. Не се е смесвала много с другите маци. Едвам я издърпахме оттам! В къщи беше срамежлива и плаха, а сега е.... най-големия любвеобил на света! Прекрасна, благородна котка, има душа това същество, има будистка душа! Благородна и възвишена!
Не знам дали е търсила мишки, на моменти виждам в нея истински див ловец... като си играе, рорейки се с Мюсли винаги надделява, но го прави внимателно, само да покаже, че е по-силна, без да наранява.
А сега страда видимо за сестричката си... и ние постоянно я гушкаму да я успокояваме... днес й варих свинско специално за нея, много обича...

# 266
Застудя и ..

# 267
Пинко, родата ли поканихте на гости? Smile

# 268
Stuck Out Tongue Closed EyesSmile
Да и бебетата идва коледа ..семеен празник Relaxed

# 269
  • София
Разкош HeartHeart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт