Любители на котки - Тема 167

• 27 655
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Не разбирам какъв човек трябва да си, за да посегнеш на животно, ако не застрашава живота ти, но и от някои изказвания на защитници на животните ме побиват тръпки. А в групите за животни е още повече.
Стжалявам за котето!

# 271
Леле Пинко, каква идилия е във вас Heartpulse
Само да гледаш, да се радваш, да гушкаш и целуваш Simple Smile

# 272
  • София, Лагера
Пинкоооо, рязко завидях!!!!
Аааа... и бебетата ли са твои? Ще си ги гледате ли?

Моя малък син мечтае за голяма къща, в която той ще живее в 1-2 стаи, а всички останали ще бъдат само за котки!

# 273
Вечер след работа отварям първо тази тема с надежда Мюсли да се намери! Вярвам че ще стане така!

Пак си имам ангелчета. Пия бира, главата ми се е запалила от финансови притеснения, а те са тук. Тя ме гледа осъдително и чака какво ще направя. На него не му пука - той е четиримесечно бебе и няма грижи щом има храна и е топло.

# 274
  • Бургас
Много странно,не знаех,че може да стои в дървата заради мишки.Там си му е любимото място.

За Васко и аз четох,жалко е,че има такива хора.Те самите не са щастливи, целия свят мразят,а те също са част от света.

# 275
Този трети клепач показал се, нещо не ми харесва... Защо 3 хапчета?
За езика ли става въпрос или за друго? За езика питах, казаха ми че някой котета така стоят. На прегледите не са ми казали да има
ето притеснително.
Иначе три хапчета, защото като го взех от село беше пълен с глисти и тения.

За клепача става въпрос. Joy Вътрешния клепач на котките. Пиши в гугъл "трети клепач".
То като трето око ми прозвуча сега Joy
Не знам защо реших, че за езика питаш. Така му се показва този трети клепач като спи, а аз го тормозя, за да го гушкам. Показва се за мъничко и изчезва. Иначе попрочетох, страшно ми звучи. Ще питам ветеринаря.

Мале, pinko, колко много котета си имаш. Дано имаш още два дивана за тях специално Grinning

# 276
Мини Маус, като видя Блеки, все едно виждам Дивчо..
Същият щиглец и глезан:)
Само до преди час като щурав бягаше, скачаше и се криеше във всяка дупка. Няколко пъти ме пробва и се качва на двете забранени места. И ме гледа в очите, и знае как ще реагирам, и гледайки ме го прави..А аз се правя на сериозна Simple Smile
А сега е лиготия..
Релакс и масаж Simple Smile

# 277
  • София, Лагера
Момичета, имам въпрос. Представете си, имате котка, която много обичате. Искате да й вземете другарче. Взимате й, но новото коте започва да "тормози" вашето маци. Или пък започва да драска децата ви, или вас.
Какво ще наравите? Ще изгоните ли агресивната мацка, ще изолирате ли котететата, въобще какво бихте предприели?
За да не звучи, като провокация, аз да си кажа мнението: Ако някой посегене на комфорта на Джинги, било той човек или животинка, колкото и да ми е ценен, ще... бъде ограничен.. от досег се нея.

# 278
  • София
Ноеми, аз ограничавах Аш от Хари. Аш беше бебе и много му се играеше, а на Хари не му харесваше.
Спря да иска да играе с него (и да го тормози) когато Хари съвсем грохна и отслабна.
Когато Хари почина казах, че не искам Аш.

В началото когато взехме Оникс у дома беше ад. Даже един ден казаха на дъщеря ми, че им давам последен шанс и ще махна малкото.

Не бих гледала котка ако децата ми страдат/пострадат.

Толкова ми е мъчно 😪
Щях да го снимам този прекрасен Васил ("познавам" го от миналата зима- все се въртеше около нас с Блеки като излизахме на разходка) и да ви разкажа за него и за добрите хора от другия вход...
Това е до нас. Ние сме от другата страна на 90то.

Последният път когато излизахме с дъщеря ми и Аш точно такъв сценарий ми се разигра пред очите. Нали веднъж вече ни и псуваха.

# 279

Този трети клепач показал се, нещо не ми харесва... Защо 3 хапчета?

То като трето око ми прозвуча сега Joy
Не знам защо реших, че за езика питаш. Така му се показва този трети клепач като спи, а аз го тормозя, за да го гушкам. Показва се за мъничко и изчезва. Иначе попрочетох, страшно ми звучи. Ще питам ветеринаря.

Сигурно заради аналогията с "кльопач". Grinning
Щом снимката е от сънено положение и третия клепач се скрива веднага като си отвори очите, проблем няма.

# 280
Рози и Бодли, много е сладък Дивчо. Блеки е голям глезан. Като приключи с дивеенето идва да се гушка. Прави ми и прически, целува ме,  къпе ме, спи ми на главата Grinning Малко съм против неговото къпане с този грапав език, ама държи много на хигиената ми Grinning
amy_nka, благодаря Simple Smile
Ноеми, аз още нямам деца. Дай боже, някой ден да имам. И знам че ще са най-важни за мен в целия свят. Та те ще са ми приоритет. Първо ще пробвам да възпитавам котето. Ако не се справям, ще търся съвети, ще чета. До тогава ще ги държа разделени. Ако не успея и "тормоза" продължава, вече ще търся някой добър човек, който иска да го гледа и да се грижи за него. Ако взема другарче на Блеки и новото коте се държи по описания начин, пак така ще постъпя. Пожелавам си да не ми се случва. Много съм чувствителна и знам че това много ще ми тежи.

# 281
  • Бургас
Ноеми,аз затова не вземам още едно коте.
Е,и да не зарази с нещо Хари,толкова време се лекувахме с него...
Той ми е глезан,преди малко ме гушка,целува,мърка ми половин час...
Но е страхлив и отстъпчив.И лесно би бил тормозен от друго коте.
А синът ми пък има ирационален страх от животни,с 300 зора свикна с Хари.
Много съм щастлива,че Харко е миличък с всички вкъщи,само мен си позволява да налага с лапа,но това е от любов.На другите тропа на вратата на банята или драска,за да види любопиткото му с любопитко,какво се прави вътре.
Синът в началото много се страхуваше,котаракът някак схвана и не носеше топчето за игра до него,а му го бутваше с лапа.И освен това се пльосва на пода пред сина и дава коремче.И съответно вече се обичат много.

Рози,Мини, много са ви милички котарачетата.И Харко беше така като бебе,сега също е много, много обичлив.
Абе опита се да се налага,но няма как да се случи.Ама му е време да проявява характер,тийн е.

Лошото е,че ако се вземе ново коте,то ще е ново няколко дни.После вече ще го обичам и ще ми е трудно да го дам,дори да прави бели/тормози...Ще ми е и мъчно...
Изобщо,за да взема нов дзвер,бая ще помисля.
Харесвам едното коте,което е при баба,харесвам две от сладурската банда навън...Но не мога да прибера всички.

Котките имат леко навика да тормозят.
Имам близки с котка и куче,котката е дребна,но бие кучето.То е едро,но отстъпчиво.
Имах преди котка Сузана.Много беше лошичка,не отстъпваше...А Хари е с доста по-мек и благ характер,въпреки че бая дере,когато не му е нещо по вкуса.

# 282
Имаше един период, в които се чудех какво да правя по подобни причини. Бени беше енергично бебе и не оставяше Ади на мира, дори когато искаше да спи. Нямах опция да го дам на друг човек, защото никой не го искаше такъв и ми беше много мъчно. Но когато Бени глътна стикито и едва го спасиха, Ади е скимтял на вратата в истерия, докато не си го прибрахме вкъщи, търсеше си го. Та с времето нещата се наместиха. И сега се бият ежедневно, но не особено сериозно, игра си е , просто Бени играе грубо, а и Ади преиграва понякога. Във всеки случай вече и двамата си ги чувствам мои и все по-рядко се чувствам все едно Бени тормози моето коте, както в началото.

# 283
Ауу, Пинко, у вас е райско с толкова много пухчета!

mariqivanova799, това коте, дето спи върху дървата, може би просто си е единак. Не всички котки обичат да са на групи.

Я кажете - дали мога да почистя около спукания абцес на Томи с кислородна вода? Че много му се е изцапала козината от вчера и е засъхнало. Снощи леко мокреше като го проверих с една салфетка. Днес сякаш - не. Не ми казаха с нещо специално да го мажа. Мисля да купя риванол, снощи забравих.

# 284
  • Бургас
noragami,те са си и двамата твои котета...Човек се привързва много бързо и много силно.

utro77,значи е най-неподходящото коте за компания на Харко.
Купи риванол и почисти с него.Или физиологичен разтвор.Мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт