Любители на котки - Тема 167

• 27 654
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
[quote author=utro77 link=topic=1389130.msg4390295
Я кажете - дали мога да почистя около спукания абцес на Томи с кислородна вода? Че много му се е изцапала козината от вчера и е засъхнало. Снощи леко мокреше като го проверих с една салфетка. Днес сякаш - не. Не ми казаха с нещо специално да го мажа. Мисля да купя риванол, снощи забравих.
[/quote]
Според мен спокойно можеш да почистиш с памуче и кислородна вода.

# 286
Наоми, ще разкажа какво направих. Никога не сме гледали котка, но къщата не е оставала без куче.
Отидохме при едно котило от 6 бебета, обгрижвани от обичливи жени в междублоково пространство (по обява). Бях с детето и кучето. Първо внимателно приближихме кучето до котилото. Куча остана спокойна. После исках детето да избере коте, но то се страхуваше, че в дома ще настъпи  хаос, в битки между животинките и нещата няма да завършат добре за малката душичка. Започнах да вземам в ръце котетата едно след друго. Някои отказваха да ги хвана, други идваха, но бяха несигурни и искаха да си се върнат в шкафчето, в което живеят. Теринката остана спокойна в ръцете ми, леко промърка, а когато я приближих обратно към шкафчето, се свря в мен и отказа да ме напусне. Т.е. проведох си теста за енергийна съвместимост, преди да направя избор. Не сгреших. Тери се чувства отлично, с кучицата няма драми (още не са сгушени една в друга), но пият вода от обща паничка (а Тери има своя), давам на куча от зрънцата на котето и тя дояжда недоядените котешки паучове, спят на общо легло, но в различните му краища....Надявам се, че предстои постепенно още по-голямо сближаване. Дори да не се получи, съм спокойна да ги оставя сами и знам, че няма да се случи нищо страшно. А ето ги другите две героини:

Утро промий обилно с кислородна вода - дори бих правила струйка със спринцовка без игла. Посе прави компреси с риванол - ще изтеглят. Аз бих правила компреси с озонирана вода, но в малко домове има уредчета за озониране на течности.

# 287
Вкъщи имаме куче голдън ретривър. Много е интересно отношението му към котките. Тези, които живеят край блока и ги храним, приема спокойно. Но като види чужди котки - или ги гони, или се страхува от тях и не иска да продължи по маршрута.
Същото е и с котките - тези, които обгрижваме, без страх идват при нас с кучето и му се галят. А други кучета - гонят.
Даже имаме една много бойна женска котка, която на няколко пъти ме спасява от бездомни кучета.

# 288
Моите мишки:

# 289
  • София, Лагера
Благодаря за отговорите, мили момичета. Аз определено не искам Джинги да остава сама, ако ... Мюсли не се появи Disappointed Relieved. Толкова добре си паснаха маците ми, навсякъде бяха заедно, заедно спяха, ближеха се една друга постоянно...
Шарлот, много интересен подход! Като взимахме Джинги така направих, само че със синчето (поради липса на куче). Отидохме с Тервел чак до Сливен да си изберем коте от Кукумицинка. Имаше избор. Той си беше харесал Шърли или Ферхи. Шърли не не обърна никакво внимание, дори не пожела да слезе от прозореца да ни види, въпреки че Куку й отвори пауч. Не, това не беше нашата маца. После и Ферхи не се впечатли от присъствието ни. И Джинги не ни отрази много, но и двамата с Тервел се влюбихме в нея от пръв поглед! Куку ни каза, че е мила, срамежлива и нежна котка, и че много добре се разбира и с животни, и с хора. Нямаше никакво съмнение, че това е "нашето" коте. Някак си ни "отива", децата са ми точно такива - спокойни, грижовни и нежни. Направо... сякаш сродна душа намерих!... после като докарах Мюсла, тя я прие като собствено бебе... Мюсла не съм я избирала, защото просто я спасих от изхвърляне на паркинга. Тя си ми беше късметче. Дано още има късмет милото...

# 290

Я кажете - дали мога да почистя около спукания абцес на Томи с кислородна вода? Че много му се е изцапала козината от вчера и е засъхнало. Снощи леко мокреше като го проверих с една салфетка. Днес сякаш - не. Не ми казаха с нещо специално да го мажа. Мисля да купя риванол, снощи забравих.

Риванол или йодасепт. Кислородна вода май не е подходящо, в случая. Аз мазах с йодасепт. Ако можеш да си намериш калиев перманганат и да го почистваш с разтвор, също.

# 291
Ноеми, с риск да прозвуча нахално, пак ще предложа да се съберем, който има желание и да помогнем в търсенето на Мюсли. Много ми е тъжно, че е навън в това студено време. Аз лично мога днес и утре след 18 ч.

# 292
Днес бях до вет, запазих час за кастрация другата седмица. Вет каза, че за 30мин ще е готов ,да не давам вода и храна след 18ч на предишната вечер, заради упойката.
Забравих да попитам вет, та ще питам вас дали котака ще е много отнесен след упойката,колко време минава за да си е пак игрив? По принцип дават ли се после антибиотик или нещо друго,? И веднага ли трябва да започне с храна за кастрирани?

# 293
пазителят на чорапите

# 294
  • Бургас
Пазителят на чорапите е невероятен!
❤️ ❤️ ❤️

# 295
Оф, бе. Непрекъснато срещам котки и котенца, които ми се струва, че имат нужда от помощ.
Ще се побъркам вече. Защо не  мога да си вървя по улицата и да не обръщам внимание на всички животни????
Ето сега - прибрах се по обяд да си взема зарядното и наблизо до блока срещам ново коте. 3-4-месечно. Дебело, чисто. Най-вероятно току-що изхвърлено. Непознато е за квартала и е малко...
Луташе се.
Преместих го до борсата за месо, където живеят 5-6-7 котки и котараци. На този етап нищо повече не мога да направя. Но все пак е жалко такова красиво коте... Снимала съм го и ще му търся дом, ако се задържи там.

# 296
  • София, Лагера
И аз така, Утро, напоследък ми е тръгнало.. по-миналия уикенд бях в Якоруда, с една приятелка, която има къща там. Взехме неин познат да го закараме на вилата му, да не ходи пеша, че е възрастен. Карах нагоре в гората, по черен път, из някаква дивотия. И тогава човекът ми каза, че предния ден някой е изхвърлил малки кученца в гората, да умрат сами, насред нищото. Въпросният Хюсеин е работил 42 години като колач в Родопа, представете си какво му е минало през ръцете. Но като говореше за кученцата и гласът му трепереше, а очите се насълзиха. Отидохме до вилата, взехме кашонче и хляб и ... намерихме кученцата. Изловихме ги - 4 броя, и ги натоварихме в колата. Започнахме да звъним по приюти, но беше неделя и никой не отговаряше. Тогава решихме да ги оставим на гарата в Якоруда, все някой може да си вземе, или поне да им даде нещо за ядене, пък и имаше и гумаджийница там. Оставихме ги с кашончето на есно скришно място и отидохме до някаква роднина на моята приятелка, чийто дядо наскоро починал и момиченцето е много тъжно. Останах в колата, само моята приятелка влезе в къщата, не им е до непознати гости точно в този момент на хората вероятно. След малко излязоха приятелката ми, детето и майката. Искали да си вземат едно от кученцата. Натоварихме се и газ към гарата. А там... чудо! Кученцата си намерили майката! И сучат! Звучи невероятно, как от целия град, който дори не познавам, да решим да ги оставим точно там, където  е майка им!!! Та момиченцето взе едното кученце...дано другите оцелеят...
Скрит текст:

Мини Маус, много ти благодаря за предложението Purple Heart, но наистина няма смисъл. Къде ли не търсих! И ще продължавам да търся, нощем я викам около блока. Денем и докато има шумове, хора и кучета, няма да се появи.

# 297
Влязох в темата заради микроспорията на беба, но попаднах на толкова доброта. Благодаря ви, момичета! Тук истински се разтоварвам!

# 298
  • София
Забравих да попитам вет, та ще питам вас дали котака ще е много отнесен след упойката,колко време минава за да си е пак игрив? По принцип дават ли се после антибиотик или нещо друго,? И веднага ли трябва да започне с храна за кастрирани?
Аш около 1/2-1 час след операцията беше дезориентиран. Когато отидохме да го приберем ми изсъска, но после ме позна. Залиташе. До вечерта всичко беше вече ок (т.е. 4-5 часа след операцията).
Мрънкаше когато си облизваше топките. На вторият ден беше забравил.
Все още го храня с бебешка храна.

# 299
  • Бургас
Нали ще махат топчетата,торбичките не ги ли махат?По-добре да ги махнат.
Моят спря да мрявка и да се разхожда с ерекция и се чудя още какво да го правя,има два месеца докато навърши година.Не смърди в момента.Явно е в периоди и той,не е съзрял достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт