Любители на котки - Тема 167

• 27 602
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз искам бултериер, сфинкс, мармозетка, африкански таралеж, мини чихуа и захарна катерица, ама засега мога да имам само Закари и си трая.
С малки изключения искам да се включа и аз в този списък.

Онази вечер по никое време ходихме до денонощното магазинче. И една сянка ни пресече пътя. Оказа се котка, поспря се малко докато ѝ говорих, но си замина по пътя. И се сетих за информацията, която мисля Лисичката беше пуснала... за температурите и гладните котки. А беше много студено.

Ноеми, за клетките... Ветеринарят, при който водя котките непрекъснато спасяват котки и ги отглеждат до осиновяване. Клиниката му е малка и почти нямат място. Клетките им са големи.
Спасените котки май са повече от пациентите им.
И се борят за всеки живот.

Сега си мисля, че ако не бях завела Харо при този от Люлин, а директно при тези от Роял Вет, може би щяха да го закрепят.

# 421
Вяра, надежда и любов ли, Ан Мари?
Скрит текст:

Ако можех да си позволя трето, щеше да е този Шишо, който ви го показвах и преди. Поне съм спокойна, че е щастлива котка - цяла банда тигри са и им се дава повече храна отколкото могат да изядат

# 422
  • София, Лагера
Отчет, в скрит текст, за да не досаждам:

Скрит текст:
И двете маци са тотално неадекватни  Joy  Heart Eyes
Сложих на Джинга да яде пауч. Малкото се изстреля и се метна върху купичката с храна. Джинга стои втрещена. Малкото се нахвърля на храната. Махаме го, за секунди, докато сложим и в неговата купичка, на няколко метра разстояние. Слагаме му същия пауч, то не ще, пак тича до храната на Джинга. Дръпваме го, слагаме го пред неговата купичка, то не иска, пак тича при Джинга. Джинга гледа втрещено и хъска тихичко. Не напада, само показва неодобрение. Малкото оставя храната и се опитва да се гали на Джинга. Нея я е страх, но не бяга, също и не напада. Махаме Пудинг, и тя пак тича при Джинга. Забравят за храната и двете и се гледат. Накрая просто ги разделих, Джинга в коридора, малкото в кухнята. Пудинг въобще не иска да яде пауч, целия зор беше да е до каката. Слагаме му гранули и то яде лакомо. Джинга също забравя за храната, драска да влезе в кухнята и наблюдава дребното.
Седят и се гледат. Малкото изглежда респектирано, но не го е страх. Май му се гуши.

Мисля си: Пудинг, израснала в клетка с братче и сестриче, в клиника, никога не е виждала лошо отношение, ни от хора, ни от котки. Джинга също, свикнала е само на обич и ласки, и то нас, и от Мюсла. Тя, както не е териториална, не проявява никакво собственическо чувство. Хем й е любопитно, хем не разбира какво е това ново "нещо", което много държи да се гали в нея. Джинга избяга и се скри в стаята не децата, но не под легло. Дистанцира се, но не се крие.
Да видим как ще мине нощта...
mariqivanova799, ако искаш коте, в същата клиника е сестричката на Пудинг. Много мило коте, но ужасно страхливо. Не посмя да ме погледне. И то е абсолютно неагресивно, никога не виждало лошо отношение. Не си представям в каква конфигурация не би се разбрало с друга котка.
Едно време и Джинга е била такава - страхлива и миличка. Вероятно е изяждала по някой тупаник от другите котки, но понеже не влиза в конфронтация и винаги отстъпва, скоро другите маци са я приели. Не са я тормозели, то няма и повод да издевателстват като е добричка. Когато дойде вкъщи и получи 100% любов и внимание, разцъфна! Помисли си!

Мини Маус, ние сме с такава тоалетна и е сууупер удобна! https://www.zooplus.com/shop/cats/cat_litter_litter_boxes/hooded … xes_filter/710029
Има "чекмедже" , което се вади много лесно и се почиства. Котешката тоалетна седи до човешката, ползваме соева подложка, която е биоразградима и се изхвърля в нашата ВЦ. Почистваме котешките неща по 3-4-5 пъти на ден, когато някой от нас отиде до тоалетна. Лесно, удобно, хигиенично.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 22:33 от Ноеми

# 423
Не давам съвети, защото гледам коте от 3-4 ри седмици.
Но то те учи и показва. Беше една пухена невинна топка, а после взе да става дивак щур и характер:)
И може да са досадни снимките..Но ми е на сърце и радост, и гордост..
Един надут балон от седмица. То страх беше, заобикаляше го, а тази вечер..изненада:)

# 424
  • София, Лагера
Ххахахаха!
Като пусне ноктички и ще стане още по-голям смях!

# 425
Снощи, младежа и "снахата" си сипали по чаша вино и оставили масата без наблюдение.
Днес синът ми ме посрещна с " Ти ми каза, че се е научил да се качва на маста, но забравих. Счупи една чаша.."
Явно звука на счупено не го е стреснал, защото днес пак скочи на масата..Simple Smile

# 426
Благодаря за идеята за тоалетната, Ноеми. Трябва да пробвам и тази соева подложка, когато свърши сегашната. Звучи ми много по-лесно да я изхвърлиш в човешката тоалетна.
Този малък др*сл** се качи на леглото с мишката си и се забавлява, а аз ще лягам да спя Joy
Лека нощ от мен, котешки мами Hug

# 427
  • Бургас
Рози,става все по-смел малкият бебок.

Аз много харесвам ето това коте:

А сестричката на Пудинг има ли я на снимка?
Не знам обаче моят как би реагирал на новодошлото коте.
Допреди пет минути ме месеше,мъркаше,целуваше...
Легна до мен и понеже даваше коремче по едно време,посегнах да го погаля.Ухапа ме и ме наби.Това нормално поведение ли е?
Сузана си беше дръпната,не се гушкаше,не я пипах много,не спеше и така близо до мен.
Хари хем се вре,хем се сърди.Направо...

# 428
Рози и Бодли, само да си посмяла да спреш снимките! Толкова да е сладък, онзи ден го показвах на един приятел, който като мен умира за бели котенца, много много го харесвам Heart

# 429
  • Бургас
Много е готин Дивчо,името си му пасва перфектно...
Много сладко бебче е, много е красив и пухест,кеф е да го гледаш.
Винаги е голяма тръпка да си вземеш животинка,също така е прекрасно да имаш бебе коте.За куче не знам,казват,че са много милички,но не съм имала.

Иначе най-много искам вомбат.Влюбена съм в тези животни,но е забранено изнасянето им от Австралия.
Гледах филм с жена,която е купила земя,спасява тези животни и им осигурява безопасна среда за живот.
Беше отгледала един красавец от бебе и го беше пуснала в естествената му среда.
Той ходеше всяка вечер да я види и да се нагушка...
Прекрасни са.
❤️ ❤️ ❤️

# 430
  • София, Лагера
А сестричката на Пудинг има ли я на снимка?
да, ето снимка: Намерих ги в OLX
https://www.olx.bg/d/ad/dve-sestrichki-i-bratche-tarsyat-dom-CID … eason=observed_ad
Те бяха три, аз взех тигърчето, момиченце. Черното е дивичко, хъска, момченце е... не беше за мен. Не ми го и предложиха, защото от самото начало си заявих "изискванията". Моята Принцеса, каквато е беззащитна, не бих я обременила с такъв тип пискун.  Но костенурката, заради която отидох е... много прекрасна и мила, но мното срахлива, недоминираща! За мен е много красивичка! Много! Джинга ми е точно такава нежна красавица! Но две срамежливки биха ми дошли в повече. Според мен маците трябва да се допълват и учат една от друга. Надявам се Джинга да научи Пудинг на скромност, а Пудинг да научи Джинга да отстоява позиция.
Ако искаш, отиди да я видиш!
Ако нямаш кола, мога да те взема и да те закарам до клиниката! Наистина, нямам проблем, време имам, ей го къде е Симеоново! И клетка имам... Само кажи! Миличките, живеят в клетка...  не, не вменявам чувство за вина! Нещастни животинки колкото щеш, не може всички да огрееш! (огрееМ)

# 431
Здравейте, отново,
ще питам за храните, обърках се, изчетох темата тук с вет. лекар, виждам, че тя съветва главно суха грана, а пауч или консерва веднъж-два пъти седмично? Аз мислех, че едно хранене задължително трябва да е "мокро"? Също тя препоръчва храните на роял канин и хилс, а днес в един зоомагазин точно за тях ни казаха, че не са висок клас храни. Новият ни член на семейството е на почти 6 месеца, до момента е  хранена с 50:50 роял канин китен и роял канин фит 32 (за тази и в двата зоомагазина, в които бях, бяха учудени, че са ме посъветвали да давам от него). Другото ѝ хранене е било варено пилешко или дробчета, аз мислех да ѝ давам мокра храна и купих досега пауч роял канин китен - омете го веднагически, на другия ден пауч на нуево, този така гадно миришеше, че тичах до балкона за свеж въздух, щях да повърна, него не го нападна така бързо, но го изяде. Днес по препоръка от зоомагазина взехме консерва на аплуас - още си седи, към 3 следобед и я дадох, да я хаърлям вече, нали? Прочетох и темата в този подфорум за храните, но пак не знам към коя храна последно да се ориентирам (ако и тя я яде, разбира се Simple Smile), разбрах да няма пепел, да е без зърно, високо съдържание на протеин?

Слагам малко снимки в скрит текст. Това е Фрея (мъжът ми ѝ избра името, в скандинавската митология Фрея е богиня на любовта, плодовитостта, щастието и е най-красивата и дружелюбна сред богините, също името се превждало и като дама и господарка Simple Smile ). Взехме я на 1.12, все още се страхува, от всеки шум подскача, крие се от време навреме, така че не можем да я намерим, а иначе много мърка и се гали в нас, само да я погледнеш или погалиш и е включила моторчето Simple Smile Много дълго стана, друг път ще разкажа как вчера едва не ни докара до инфаркт Simple Smile

Моля, някой гледал скоро котенце да даде съвет за храненето, последно като гледах  2 кастрирани котарака и беше лесно - купувах им суха храна за кастрирани, ядеха си я и нямаше проблеми.
Скрит текст:

# 432
  • Бургас
Oooo,още едно леопардче в темата!
AnMary има двама красавци от породата.

Хари си яде Роял Канин, Роял Канин гастроинтестинал го спаси като бебе,сега яде все още kitten,също и Ownat за пораснали котки.И Гастроинтестинал яде,не му е много ок коремчето.
Висок или нисък клас храна за нашия случай не е от значение, много храни не му понасят.

# 433
  • София, Лагера
Триша, не знам какво да те посъветвам, мога да ти кажа моите  мацки какво ядат. Purina prо plan, среден към висок клас, или Purizon. Намират се на добра цена в зооплюс, особено ако хванеш някакво намаление. Вкусна е, не й се назлъндисват. Новото ни коте се нахвърли така настървено, сякаш кордон бльо й дадоха Grinning
Но не те съветвам да взимаш от насипните храни по зоомагазините. Не знаеш какво има там.

# 434
Общо взето, ще се ориентираш по това - котето да я яде, да няма стомашни проблеми от нея, и козината му да лъщи. Ако козината се поддържа перфектна, значи си оцелила храната.
Хубаво е да редуваш мокра и суха, да. Сухата да има поне 30% протеин, под 6,5% пепел, достатъчно таурин и биотин за здрава кожа и козина и сърце. Другите разни добавки в храните са за уриниране (DL- metionin, червена боровинка), за стави (глюкозамин, хондроитин, зеленоуста мида, омега 3, 6), за изхождане (фибри - картоф, цвекло, морков, грах или обратно - с ориз), за отслабване (L-carnitine), и има някакви там добавени билки, уж за имунитет, като глухарчета, юка шидигера и др. "екзотични" екстракти. Витамините са всъщност причината, поради която храним с гранули. Обръща се внимание и на % мазнини, ако котето пълнее. При смяна на храна, се смесват стари с нови гранули, смесват се плавно или се гледа новата храна да не е с доста по-висок % мазнини. Можеш да даваш дробчета, риба, воденички или каквото прецениш там, стига да не се подриска. Това си е натурален протеин.
Някои хора сменят постоянно храни, уж да разнообразяват на котката, аз стигнах до заключението, че ако храната изпълнява изискванията, няма защо да се сменя.
Беше ми интересно да науча, че Про План не е толкова зле, колкото си мислех, но после се замислих, че АнМари я комбинира с N&D. Ако има някой, който храни или е хранил само с Пурина Проплан, да изкаже мнение...

Общи условия

Активация на акаунт