Любители на котки - Тема 167

• 27 598
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Честито котенце, Ноеми, много е сладка!

# 406
Прекрасна е, браво на теб. че й даваш дом и любов!  Дано се намери и Мюсличка жива и здрава 🍀 И Джинги да свикне бързо с новата сестричка.

# 407
  • София
Добре дошла на Пудинг. Чаровна е.

Не помня Аш колко внимание ни обърна когато отидохме да го вземем. Поигра малко с нас и отиде да спи Simple Smile

Когато отидохме да вземем Оникс бяха три котета. Разбягаха се на различни страни. Оникс дойде да си играе с нас и да се лигави. Другите две изобщо не се показаха.

На дъщеря ми ще ѝ се наложи за седмица да е майка на трима. Да видим до кога ще издържи Simple Smile

# 408
Ноеми, да ви е честита Пудинг! От все сърце пожелавам Коледа да е щастлива, мирна и уютна с три котета в къщи!

Мини Маус и аз отсъствах този уикенд. Вярно, че синът ми беше в къщи, но и на мен ми беше свито. Все пак дивака спи при мен.
Когато се прибрах и чу гласът ми, докато бъбря с младежа, започна да мяука и да драска по вратата.. То ме гали с лапички по лицето и "целува" по носа..голяма радост беше. И моя също Simple Smile

# 409
amy_nka, и полицай е много благородна професия! Имам приятел полицай, изключително благороден и добър човек. И (необходимо ли е да споменавам?) има котка.Grinning А относно отнемането на котето от майката... те са уличничета, били са 5 котета, 2 са изчезнали, едно е ранено и е в клиника, останали са само 2. Живеят на улица в Надежда, сред коли и други опасности. Прибирането на котето е по-скоро спасение за него.

Момичета, замислих се нещо. В какви случаи / при какви обстоятелства уличните котчици мяукат силно, за да привлекат внимание? Питам това , защото от многото прочетени котешки истории напоследък, голяма част от хората са си взели коте, само защото то е стояло на улицата и мяукало гръмогласно. Дали този подход не е "зов за помощ"?
На 2 от моите познати, които са си губили котка, са я намирали след 14 и слид 17 дни по силното мяукане. Тоест маците, като са видели зор, викат за помощ. Едното е било заключено в мацето на къщата, другото се било заклещило в дупка и едвам са го извадили. И в двата случая мяукането име спасило живота.
(ужасно се надявам и Мюслата да мисли така)
Моля споделете ваши мнения и впечатления!
Да, май някои улични животинки мяукат, не знам дали като зов за помощ или от болка.
Аз така се сдобих с втората (и за съжаление предишна котка). Една юнска нощ в края на миналия век (1999 г.) цяла нощ коте мяучеше в двора на кооперацията. Сутринта спря за малко и пак започна. Веднага слезнах и видях след натрупана в двора стара дървена дограма едно трицветно нещастно бебе, което ме погледна и все едно ми каза - вземи ме и ме спаси. Под очите й цялата муцунка беше в кръв и съсиреци... Помислих, че се е наранила на някой пирон от дограмата.
Това беше точно месец, след като предишната ми неваксинирана котка стана звездичка на три години от панлевкопения.
Веднага взех котето, обадих се в работата да си пусна ден отпуска, качихме се в колата и отпрашихме към ветеринаря (мой познат и невероятен лекар, за съжаление отдавна не работи). Той половин час оглежда животинката, за да няма вътрешни травми, обясни  ми, че някой двукрак изверг го е ритнал, даде му вит. Д и останалата опаковка за у нас и каза - здравичко е и щастливо, че си е намерило дом.
Така се появи в къщи Лъки - най-невероятната, умна, интелигентна и толерантна котка (за съжаление също отдавна звездичка). Въпреки жестоката травма от изверга (счупено носле и жестоко счупена и изкривена челюст, единият кучешки зъб така и не порасна), тя никога дори не съсна на човек. Беше се приспособила идеално с травмата, на вилата лятото като майка ми беше жива и здрава биеше и гонеше всички селски котараци, беше невероятна ловджийка. Живя един щастлив котешки живот. И сега плача, като пиша, въпреки че нея я няма вече 8 години.
ПП: да ви е честито новото коте. Надявам се и Мюсли скоро да се намери и да изкарате заедно с всички животинки щастливи празници.
Но внимавайте за отворени прозорци и ги обезопасете.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 19:40 от Недоволна

# 410
  • София, Лагера
О, Недоволна, и мен ме просълзи!
Благодаря ви, момичета!

Отчет: откак е дошло, малкото мяче. Не се крие, разхожда се. Преди малко се прибра малкия ми син. Посегна към Пудинг и котето веднага се отърка в него и започна да мърка. Никакъв страх!
Но Джинга... голям ужас! Завря се под леглото. Изгеглих я и се гушнахме двете с нея под юргана. Така лежахме  близо час. Галех я и я успокоявах. Но трябваше да стана и тя пак се скри под леглото. Довечера като нахраня децата си лягам с книга и Джинги на корема. Да си знае, че съм до нея и няма нищо страшно. Малкото ще го оставя да спи при децата или в кухнята, където то си прецени.
Беше много смешно, ние с Джинга завити през глава и се гушим. А Пудинг обикаля. И дойде и се качи в леглото при нас. Но ние нали сме покрити, та не можа да ни намери, само ни усети. За щастие в този момемнт Джинги не се стресна, защото е в ръцете ми, гушната. Следих й пулса, не се покачи.

Ох, ужасно ми става, като си помисля, че другите котета сега си седят в клетката... 4 месеца в клетка Cry

# 411
Ноеми, много се радвам че си взела Пудинг при вас на топло място, където ще бъде дарявана с много любов и прегръдки. Продължаваме да се надяваме Мюсла да е добре и да си дойде съвсем скоро удома Hug
Рози и Бодли аз преди малко се прибрах и Блеки ме чакаше на вратата с мяукане. Гушихме се, помърка ми 2 мин. и се върна към играта Joy
Значи не го знам как си е вършил голямата работа, обаче беше омазал плочките около неговата тоалетна Joy Бая търкане падна. Затворената тоалетна става наложителна Grinning

# 412
  • София
Честит Пудинг! Много сладко коте! Пожелавам скоро и Мюсли да се завърне и да ви е пълна къщата!

# 413
Днес Пудинг, а скоро и Карамелчо!

# 414
Много е сладка Пудинг! Дано и Мюсли се намери скоро!
На Джинги й трябва време да свикне. Моите два месеца се сближават, но едва ли някога ще се къпят взаимно или да спят заедно. Все пак тя е на три години. И преди не обичаше да я гушкат, сега съвсем не дава. Ако човека е гушкал преди нея дребното или то е наблизо, тя започва да ръмжи.

И да се оплача от един комшия вчера.
Закъсах с парите и вместо пясък сложих накъсани брошури. Само Кокорчо ползва тоалетната. Станах по обед, изхвърлих я и пуснах пералня. Тръгна и спря. Миялната и тя не тръгна. Звъннах на комшията - бушона да се сменя. Свали го и каза да го изхвърля. Започна да рови из наличните и ме попита къде е стария да видел някакви числа. Рових из кошчето, а имаше и леко течно. Щях да повърна!
Днес купих пясък. Докато го влачех се заканвах да изхвърля Лайно. Като се прибрах, първата работа беше да му сложа тоалетната. С такъв кеф рови че си забравих мислите.

# 415
Ноеми, честито - пълнота и радост да донесе в дома ви малкия сладкиш! Много, много сладко коте. Дано е добричко! Намерихте си се значи Simple Smile Дано се открие и Мюсли!

# 416
  • Бургас
Ох,и мен ме тегли да награбя едното малко дзверче от пред блока,но...Ще има вероятно голям екшън.Харко си лежкондри доволно до мен,опира си крачетата,когато има нужда от близост и от време на време се гушка и ми мачка и целува врата.Честно казано ако не хареса "натрапника",не вярвам някой да иска едното коте при себе си.А и моят е гласовит,не вярвам да стои мирно и тихо в друга стая.

# 417
Има изгубено рижо коте в Младост 3,София.Ако някой живее в района и го види моля да сигнализира.

# 418
Мария, или правиш нещо, или спираш да говориш едно и също Хората, които мислят сериозно за нещо, го правят без да тръбят. Казвала съм, че имам голяма емпатия към теб, но наистина чета едно и също. Като си наясно, че няма да вземеш друго, спри да го повтаряш, моля. Натоварва.
И аз искам бултериер, сфинкс, мармозетка, африкански таралеж, мини чихуа и захарна катерица, ама засега мога да имам само Закари и си трая.
Ноеми веднъж каза, че мисли за трета котка и след два дни взе..

# 419
Еха, всеки път когато прочета за несретниче, което е намерило дом, душата ми започва да танцува от радост!
Всички животни имат право на живот и топлота, колкото нас.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 10:07 от djasra

Общи условия

Активация на акаунт