Любители на котки - Тема 167

• 27 614
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Ами, тя говори повече за едното, затова.
А аз повече от едно не мога да имам на този етап, затова и не го мисля толкова.

# 376
  • София
Моето прекрасно голяяямо момче 😻

# 377
Момичета, за пръв път оставям Блеки сам. Много ми е мъчно какво ще прави тази вечер без мен. Няма да има в кой да се гуши,  няма да има кой да събуди в 5 сутринта с душкане и мустаци. Сутринта му сипах две паници храна, вода, изчистих тоалетната и се почувствах сякаш го изоставям Cry А утре вечер се прибирам. Не е като да е за много дълго време и все пак съм гузна.

# 378
Ноеми и аз да кажа - прекрасни котета!
Ако имаш възможност, вземи и двете, пък на едното може да му потърсиш постоянен дом.

Ако ММ не беше коткомраз, у нас щеше да е поток от котенца за търсене на дом.

Сега намирам на някои дом, но с трудности и големи разправии с ММ.

Голям компромис е Томи да живее в гаража. Но лятото беше пред евтаназия и изобщо не въпрос на дилема.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 23:59 от utro77

# 379
  • Бургас
Котета, които обичат желето, обикновено не си падат по консерви, а по много течни паучове като brit care (не и другите серии на brit) или пухкави мусчета, вкл. размити с вода, както Джаста прави.
Благодаря много.
Това вече са супер насоки,сега ще я видя тази серия.И ще му взема за проба.

Ноеми, много е хубаво котарачето.И е с дебели лапички,каквито харесвам,опашката е като на Харо...

# 380
Ангелчета в момента:

Кокорчо напредва - стига до едно от любимите й места. До секцията има фотьойл и нагоре са като стъпала. Обработено дърво е и не става за забиване на нокти. Тази част е почти до тавана. После има по - ниска част, а на другата страна е гардероба. От него до тавана има около педя. Тя обича да наблюдава от там.
Бебе расте. Чакам да й завземе любимите места.

Извинете за лошото качество, но бързах. А и телефона ми е скапан, с не добра камера.

# 381
Зуки Су, скъсили са разстоянието много твоите котаци. Браво!
Скоро се загледах в стари снимки на нашата котешка банда и си дадох сметка, че преди време бяха станали по-близки. Сега се събират само за боричкане и гонки.

Аз ... не бих могла да взема едно от две котенца. От самото начало си личеше, че страхливото ми момиченце не се справя добре с живота след като майка им ги отби. Тя някак беше най-малка. Сучеше до доста голяма и само тя. Изместваха я другите двама от чинийката, когато ги хранех. Не се включваше в игрите им, по-скоро изглеждаше, че се пази от братчето и сестричето си. После изчезна братчето ѝ. Но не можех да взема нея вкъщи, защото другото щеше да остане само ...
За проблемите с домашните, че съм наводнила къщата с котки, тук съм споделяла много...
Не се гордея с дискомфорта и обидата, която съм им причинила с това, че един вид се наложих! Но пък сега, след толкова време вече всички от семейството обичат котаците, радвам им се, галят ги, говорят им. Е, често аз си давам сметка, че сякаш живеем е котешка детска градина. 😆 Но за мен лично драмата е друга - че вече не мога да спася друга животинка в беда.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 08:34 от djasra

# 382
  • Бургас
Майка не искаше котка,но някак го хареса този котарак.

Присъствието на котка води до масово въоръжаване с чехли,лъжици,пръскалки,тук четох и за стирка...
JoyJoyJoy
Аз държа чехъл на удобно място,особено ако искам да спя.
Снощи гледам майка ми сложила една дървена лъжица до себе си и взела Хари в кухнята.А се е качил,където не бива,а му е тракнала с лъжицата...
JoyJoyJoy

Нашият се самоугоява и прилича на хамстер в бузите.

Радиаторът е на голяма почит,говори му,мърка му,изобщо голяма са идилия.

# 383
  • София, Лагера
Здравейте, котешки мами. Няма резултат от среднощните ми бродения... още.

Minnie.Mouse, разбирам те много добре, честно казано и на мен ми се свива сърцето при мисълта, че трябва да оставя Джинги сама 2 дни. Преди нямах проблем, защото бяха двечки заедно, ама сега... Нищо няма да му стане на Блеко, нагушкай си го обилно, като се върнеш! Той все пак си е в своята къща, защитен е, не е силен стрес.

Момичета, аз бих взела и повече от едно коте, и място имам, и желание. Но не искам да причинявам дискомфорт на Принцесата. Тя ми е като... първата съпруга при мюсюлманите Grinning всяка следваща трябва да бъде одобрена от нея!
Иначе и аз искам да спася, ако мога, всички котета на света! Напоследък, нали се ровя във всякакви котешки групи във ФБ и постоянно гледам да се предлагат котета за спасяване. Много ми е мъчно и много искам да си намерят дом! Даже ги разпращам на приятелки без котки, белким се навият...
Ето този пух също не ми излиза от главата, при това е в София, на някаква улица в Надежда:
Скрит текст:

Много са ми смешни снимките на черни маци, стават като.. петно - нищо не се вижда Joy И Джинга е същата, макар и не съвсем черна. На снимките не се разбира къде е муцунка, къде лапи, къде дупе. Петънце.

Вероятно има връзка с котелюбието ми, малкият ми син упорито иска да стане ветеринар. И е много сериозен (и смешен в сериозността си Joy). Даже един ден ми каза, че има план: Пресиян да стане учен изследовател (той наистина в тази посока върви, иска да се занимава с биология на научно ниво, да прави лекарства), а Тервел да материализира неговите научни открития, като лекува животни. И като спечели пари, да финансира нови изследвания на брат си. Имал си план човекът, на 10 години Grinning

# 384
Да са ти живи и здрави синчетата! Моят колко го навивам от сега за вет, и той много обича животни, ама, пусто, не мърда от полицай! Grinning

Едно интересно мое наблюдение - котките с еднаква или подобна окраска се харесват, с изключение на чисто белите (те са си конкуренция). Т.е., това черно-шаренкото Джинги ще го хареса, но аз не бих го отделила от майката, която все още се грижи за него.

# 385
  • Бургас
Ноеми,нека си стане ветеринар,супер професия е.И сега в града е и добра бизнес възможност...Вече за селското стопанство е трудна работата.
С биология и химия може и за фармация и хуманна медицина да се кандидатства,само да има добра подготовка.

Маците са мили и сладки всички.
Вземай която ти е на сърце,няма как един човек да прибере всички.
И аз обмислям разни варианти,но вече майка ми не знам ще издържи ли,Харко какво ще мисли по въпроса...
Доста случаи с котки,които не се радват на компания има, особено мъжките са си малко саможиви.

Да са ти живи и здрави синчетата! Моят колко го навивам от сега за вет, и той много обича животни, ама, пусто, не мърда от полицай! Grinning

Не е лошо и полицай...

Значи за Харко да търся бяло-рижава гад за компания.
Само за една се сещам,но е домашна и женска...
Ще огледам за подобно коте,но около нас няма.

# 386
Мами, няма за какво да сте гузни когато оставяте котетата сами за уикенда примерно..
Нека не забравяме, че котките са социални егоисти. 😁😁😁
Дори смятам, че им е добре малко "да си починат" от нас 😁😁
Моите като ги оставя за 2-3 дни и после ме гледат все едно съм гост вкъщи 🤭

Сега започваме с привикването с коледни украси. А елхата ще е черешката на тортата 😂

Коледна такса по време на неделната дрямка:

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 13:02 от Анонимен

# 387
  • София
Да ви покажа  какви Благоевградски красотички срещнах

# 388
  • София, Лагера
amy_nka, и полицай е много благородна професия! Имам приятел полицай, изключително благороден и добър човек. И (необходимо ли е да споменавам?) има котка.Grinning А относно отнемането на котето от майката... те са уличничета, били са 5 котета, 2 са изчезнали, едно е ранено и е в клиника, останали са само 2. Живеят на улица в Надежда, сред коли и други опасности. Прибирането на котето е по-скоро спасение за него.

Момичета, замислих се нещо. В какви случаи / при какви обстоятелства уличните котчици мяукат силно, за да привлекат внимание? Питам това , защото от многото прочетени котешки истории напоследък, голяма част от хората са си взели коте, само защото то е стояло на улицата и мяукало гръмогласно. Дали този подход не е "зов за помощ"?
На 2 от моите познати, които са си губили котка, са я намирали след 14 и слид 17 дни по силното мяукане. Тоест маците, като са видели зор, викат за помощ. Едното е било заключено в мацето на къщата, другото се било заклещило в дупка и едвам са го извадили. И в двата случая мяукането име спасило живота.
(ужасно се надявам и Мюслата да мисли така)
Моля споделете ваши мнения и впечатления!

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 13:11 от Ноеми

# 389
Има логика да е така, Ноеми.
Изключваме случаите когато са разгонени..
Дано и с Мюсличка се получи така, преди да започнат новогодишните пиратки 😦

Общи условия

Активация на акаунт