Любители на котки - Тема 167

• 27 617
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
красавица Маги с "гримираните" очи а ла Клеопатра

Маги наистина е невероятна красавица! Не мога да спра да я гледам.

# 361
  • София
Ooo, вълшебни са! Беличкото е точно като моя Барни.

# 362
Аз щях да съм го забърсала мигновенно , Ноеми!

# 363
Усмихна ме, Ноеми😊🌻
Отивай да си го вземеш❤️

# 364
Ноеми, намери те следващото коте! Взимай си го! И пак девойка като Джинги.

# 365
  • София, Лагера
Олееее... лоши сте... Joy
че... то и други джипове има, не е само на Боби...

Извън шегата, ако търся другарче на Джинга, ще е внимателно избрано. С Мюсла стана спонтанно, спасих я от изхвърляне и беше чист късмет, че се оказа добра котчица.
Следва подробно описание на изискванията ми и на контекста, на който му се чете. (аз като стара мома, с много претенции Joy)

Скрит текст:
Реших да взема коте на децата, след като мъжът ми ненадейно се изнесе. Исках котето да запълни празнината в душите на децата ми. Исках добра и мила котчица, спокойна и обичлива. Тогава тук ме посъветвахте да се свържа с Кукумицинка, която имаше много котки за осиновяване. Куку (Heart) ми направи подробен профил на котките, които живеят при нея. Джинги беше на 8 месеца, добричка, скромна, нежна, отстъпчива, ненатрапчива, разбираща се с всички други котки. Малко асоциална към хора, но това не ми беше проблем. Взех я и у дома тя разцъфна. Стана принцеса, продължи да бъде нежна и мила, доста по-уверена, обгрижвана и боготворена. Но, когато не сме у дома, беше самотна. Затова реших да взема второ коте за нея, за да не е сама, когато сме на работа или отидем някъде за уикенд. Взех Мюслии, тя беше чист късмет, почти на всички изисквания отговаряше, без това да се гушка в нас, но пък толкова много обичаше Джинги, че това ми беше достатъчно. Джинги я прие като свое бебе. От втория ден започна да си я ближе като истинска мама. Станаха неразделни.

Сега: искам да взема коте, което да е с подобен профил. Държа да е мило и добро и да уважава Джинги. Да не е доминираща котка. За агресия и дума не може да става. Не давам и косъм от опашката на Джинга да падне! Искам диалогично и нежно създание. Знам, че ако е такова, Джинга ще го заобича, както заобича Мюсла. Тя е  благородна и възвишена котчица и заслужава такова другарче.
Бих искала да е женска, те сякаш са по-нежни, но може и да греша.
Няма никакви претенции към цвят, външен вид, порода, размери и въобще външни белези.
Въпросът е, че ако взема произволно бебе, то е "котка в чувал". Може да се окаже всякакво, може да е кофти характер. И хем ще ми е жал да го изхвърля, хем не бих допуснала моята принцеса да страда от него, да се потиска, да бъде на втора линия. Затова съм по-склонна да взема коте на 8-9 месеца или повече, което е живяло с други маци и си е показало характера.
А и, някой ден като се върне Мюсла, ако се върне, да се разбира и с нея, да не е конкурентно.
Абе... ако мога да клонирам Джинга, искам такова нещо. Безкрайно я харесвам (освен че я обичам)!! Дар от Бога ми е тази котка! Като ме гледа в очите, сякаш чете душата ми и сякаш ангел ме гледа!

Звучи утопично май, но вярвам, че има и такива котки.
Втората котка ми е като втори брак - нищо не е на всяка цена Grinning

# 366
Днес оставих една паничка с остатъци от джолан с картофи и гъби да си хапне Франки като мислех, че ще хапне само от джолана, другото ще го изхвърля. Кога отивам той омел всичко. И гъбите и картофите. Те бяха 1-2, но пак.. Дали може да му стане нещо?

# 367
  • София, Лагера
Според мен няма какво да му стане. От картофите със сигурност, а и от гъбите, ако са в малко количество. Особено, като са обикновени гъби от магазина, каквито предполагам, че са.
https://slabi.koshachek.com/articles/bezopasno-li-e-za-kotkite-i … a-hrana-blog.html

# 368
Усмихна ме, Ноеми😊🌻
Отивай да си го вземеш❤️
Е, само едното ли?! 😆

# 369
  • София
Ноеми, намери са те. Simple Smile

Нашият Оникс не беше планиран. Ако питате мен щях да си взема Мейн кун.
Ако дъщеря ми реши да се изнесе от нас ще взема такова другарче на Аш.

# 370
Ноеми, вярвай в знаците на съдбата. И аз мисля, че отгоре ти пращат новото коте. Това беличкото е супер сладко. И изглежда добро. Вземи го. Иди и ако е още там значи теб чака. Пробвай как ще се разберат и ако нещо не е ок го върни на същото място.

# 371
Аз пък не бих могла да взема само едното, а другото да оставя. Нали и то душа носи. Вярно, че ще спася поне едното, ама другото..... ще ми е жал за него.

# 372
# 373
  • София
Аз пък не бих могла да взема само едното, а другото да оставя. Нали и то душа носи. Вярно, че ще спася поне едното, ама другото.....
И аз съм така. Затова се снабдих с Богдана и Киро едновременно. Simple Smile Освен това Богдана беше желаната, а Киро се оказа котката-мечта. Simple Smile

Ноеми, ако вземеш отраснало коте, Джинги може и да не го приеме добре. Ако е малко, няма да е заплаха и ще се грижи за него като за свое бебе. Но наистина не се знае какъв характер ще има.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 18:59 от Тaня67

# 374
  • София, Лагера
:Мацкиииии Joy
И аз искам и двете! Ама 4 ще ми станат много... те къде 4, там и 5... и ще трябва да изгоня децата на терасата Joy
Но, като се замисля, pandorina е много права, ако не е моето коте, ще го върна на същото място... то е планина, хижа, няма да се изпозагуби, там му е мамата и сестричето, манджата...

Общи условия

Активация на акаунт