Любители на котки - Тема 167

• 27 619
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Ами лиги има при вирусно заболяване,рани в устата...
Харо имаше калицивироза и нямаше лиги.
Нали се оказа,че е сучещо коте,голямо бебе е,бие ме,хапе ме,аз го гоня с чехъла(стигнахме и ние до чехъла),но стане ли му любвеобилно,пристига,гушка се,мърка,меси и целува.
В такива моменти от устата му капе бистър секрет,не знам доколко при вас е така.Цялата ми блуза става мокра от него.Явно оттам идва "лигльо",наистина се лигави буквално.
Когато му мине музата,е с напълно суха устичка,нослето е ок...Няма секрети и т.н.
Може и вашето коте да е имало такъв момент.

Но една маца до блока е с мокра около устата козинка,трудно яде дори пауч и не знам изобщо ще я намеря ли пак,дано се оправи.ICI я лекува и храни,аз също помагам с храненето.
От мен не бяга,но нямаше кога да я мъкна на вет.
Дано я намеря малко по-късно,поне пак да хапне.

# 346
красавица Маги с "гримираните" очи а ла Клеопатра

# 347
Ами лиги има при вирусно заболяване,рани в устата...
Харо имаше калицивироза и нямаше лиги.
Нали се оказа,че е сучещо коте,голямо бебе е,бие ме,хапе ме,аз го гоня с чехъла(стигнахме и ние до чехъла),но стане ли му любвеобилно,пристига,гушка се,мърка,меси и целува.
В такива моменти от устата му капе бистър секрет,не знам доколко при вас е така.Цялата ми блуза става мокра от него.Явно оттам идва "лигльо",наистина се лигави буквално.
Когато му мине музата,е с напълно суха устичка,нослето е ок...Няма секрети и т.н.
Може и вашето коте да е имало такъв момент.

Но една маца до блока е с мокра около устата козинка,трудно яде дори пауч и не знам изобщо ще я намеря ли пак,дано се оправи.ICI я лекува и храни,аз също помагам с храненето.
От мен не бяга,но нямаше кога да я мъкна на вет.
Дано я намеря малко по-късно,поне пак да хапне.

Мими, аз бих давала котешко млекце и енергийна паста докато дойде време за ВЕТ.

# 348
  • Бургас
В смисъл адаптирано мляко за котки ли?
Доста скъпо ми се вижда и не мисля,че ще мога да купя.
 Бебешко по-бих могла да взема адаптирано.
Дали става?
Ох,то около блока е пълно с писани,хем някои хора ги хранят,хем има заведения за хранене...Обаче се разболяват навън котаците.Не са ваксинирани,уж бяха кастрирани повечето,но не ми се мисли малките когато поотраснат,какво ще се случва.

# 349
Бяхме на вет. Томи няма температура. Абцесът е супер. Вътре в устата обаче има зачервено и възпалено.
Така и не разбрах кое е причината и кое следствието. Като го заведох на 17.11. той имаше подуто в устата и се захапваше при хранене. Абцесът беше колкото лешник. После прояде и в устата се подобри, но абцесът стана колкото орех. И се видяха две дупчици от зъби там. Явно е ухапан и от абсцеса се е подуло и в устата. Аз така си го обяснявам.

Оказа се, че в сряда като му спукаха абсцеса не са му сложили обезболяващите инжекции, а само АБ. Вероятно тия дни го е боляло и сега се надявам пак да прояде. Сега му сложиха обезболяващо за 24ч.

# 350
Котешко мляко май имаше в дм на прилична цена, в едни кутийки като малки натурални сокове. Ако имаш удобен дм тамън може да пробваш да вземеш едно и да видиш яде ли го, нещо около левче ми се върти, че струваше

# 351
Зооаптека е около 20 лв за 250 г прах, но стига за дълго време. Пастата е по-скъпа.

# 352
В ДМ кутийките мляко са по левче.

Аз питах зя слюнката, понеже предположих, че може да има зъбен проблем, след като е сениор и дворен. При хроничен проблем със зъбите има слюноотделяне. Вирусното слюноотделяне е едно такова лепкаво, зъбното е слюнка, течно.
Значи Томи ще прояде, след обезболяващото, ако не е вирусна инфекцията или сериозен зъбен проблем.

# 353
Дано да прояде! Ще го пробвам след малко.
Не е вирус и зъбите са здрави там.

# 354
  • Бургас
Удобен ДМ нямам,но утре мога да отида,не ми пречи.
Левче е много добре.
Я дайте нещо като идея за котешка напитка от ДМ например?За Харо искам,не яде вече много пауч,вода пие,но не толкова много.Е,не е и ок да пие нон стоп вода,но все пак ми се струва,че ако му е вкусна напитката,може да пийва повече.
Един пауч на ден яде най-много и после нагъва гранули.

# 355
Има и котешки супи в дм

# 356
  • Бургас
Има и котешки супи в дм
Да,той първо изяжда желето в паучовете.
Сигурно ще му харесат.
Ще му взема.
И някакви консерви...

# 357
Котета, които обичат желето, обикновено не си падат по консерви, а по много течни паучове като brit care (не и другите серии на brit) или пухкави мусчета, вкл. размити с вода, както Джаста прави.

# 358
Моя котарак не харесва пастети май заради консистенцията,паучове да.

Ще пускам сушилнята а кой се мушнал вътре и си кротува 🧺

# 359
  • София, Лагера
Здравейте, котешки мами! Няма новини, но аз пак ще си пиша.

Утро, много е логично, като те боли устата, да не ядеш. Аз самата като имам болки в гърлото, не ям. Дано да е това и Томи да прояде!

За пръв път чувам за енергийна паста, мляко и супи! Мисля да купя, за всеки случай, като се появи Мюслето веднага да й дам, че ще е изгладняла и обезводнена.

Ноеми, сънувах, че чета темата и ти си написала, че си намерила Мюсли в някакво мазе. Не помня друго, само помня, че много се зарадвах на сън.
Бооже! И аз сънувах нещо подобно преди няколко дни, и големия ми син също! Чул те Господ! Heart

Шарлот, ти някъде около мен ли живееш? Така ми се стори от предния ти пост.

Много ви благодаля за подкрепата, момичета! Heart

Да ви разкажа за днес. Полу-спам, макар и котешки, затова е в скрит текст.
Скрит текст:
Бях на Витоша с приятели, оставих колата някъде по пътя, че нагоре преспи и си трябва 4х4. Ходихме до хижа Кукер. И там.. чувам мяукане! Децата изтичаха до джипа пред хижата и започнаха да крещят "Ноеми, котета, котета!" (милите и те се наслушаха на историята на Мюсла, а той и Тервелчо им се беше оплакал). И гледам аз - две много сладки пискунчета под колата. Едното таби с много сладко муце, мяче, та се къса. Другото с ясни сини очи, прилича на сиамче, ама не е, къде ти сиамчета по планините. Поклечах да им говоря, влизам в хижата. Питах хижаря дали са негови и той каза, че ми ги подарява. Питах го дали знае пола им и ... настана голям смях, взеха ме за мезе и той, и всички посетители. Аз обичам така. Обядвам и си мисля... "все някой от хората в хижата ще може да разпознае кое е момиче и кое е момче... дали да не питам" (срам и резил, аз не съм сигурна дали мога, нали преди две седмици така ръчках кученцата на гарата в Якоруда и хич не разбрах кое какво е). И излизам, гледам някаква девойка чужденка награбила едното коте. Поговорихме си, тя беше с други хора, помогнаха ми да идентифицираме пола - девойка! Аууууу! ... После едни други дами ми казаха, че и табито е девойче... е, тръгнах си, ама в главата ми разни котешки мисли... И прелиствам в ума си комшиите с джип, и си казвам, че ще преспя 2-3 дни и ако още го мисля, ще се обадя на Боби от съседния вход да се качим с джипа му до хижата. Прибирам се, паркирам и... зад мен паркира въпросния Боби... Направо като поличба ми дойде! Grinning
...И ще взема да сбъдна мечтата на Тервел да имаме 3 котки...

[/img]

Общи условия

Активация на акаунт