Любители на котки - Тема 167

• 27 566
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Ние пак не ядем.
Еми не знам вече...

# 436
  • София
Вяра, надежда и любов ли, Ан Мари?
Не. От тях само купувах течен Канин.
На друият не искам да му правя нито реклама, нито антиреклама.

ТришаР, от Ирина ли е?
Може да сме "роднини" Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Аз с моите минах през няколко вида храна (суха). Окончателно се спряхме на Brit и N&D.
Пауч/консерва давам сутрин.
N&D е малко скъпа. Пакет от 5кг ми излезе 104 лв.

utro77, вземи му някакви пасти. Харо харесваше пастите на Миамор, напитките на Миамор и паучовете на Проплан.

# 437
  • Бургас
Ние пак не ядем.
Еми не знам вече...
Болно е милото.
Имах малко увредено морско свинче,на моменти спираше да яде...
Някак изкара 3 години и това беше.
Лошото е,че и другото спря да яде след това...

# 438
Здравейте, отново,
ще питам за храните, обърках се, изчетох темата тук с вет. лекар, виждам, че тя съветва главно суха грана, а пауч или консерва веднъж-два пъти седмично? Аз мислех, че едно хранене задължително трябва да е "мокро"? Също тя препоръчва храните на роял канин и хилс, а днес в един зоомагазин точно за тях ни казаха, че не са висок клас храни. Новият ни член на семейството е на почти 6 месеца, до момента е  хранена с 50:50 роял канин китен и роял канин фит 32 (за тази и в двата зоомагазина, в които бях, бяха учудени, че са ме посъветвали да давам от него). Другото ѝ хранене е било варено пилешко или дробчета, аз мислех да ѝ давам мокра храна и купих досега пауч роял канин китен - омете го веднагически, на другия ден пауч на нуево, този така гадно миришеше, че тичах до балкона за свеж въздух, щях да повърна, него не го нападна така бързо, но го изяде. Днес по препоръка от зоомагазина взехме консерва на аплуас - още си седи, към 3 следобед и я дадох, да я хаърлям вече, нали? Прочетох и темата в този подфорум за храните, но пак не знам към коя храна последно да се ориентирам (ако и тя я яде, разбира се Simple Smile), разбрах да няма пепел, да е без зърно, високо съдържание на протеин?

Слагам малко снимки в скрит текст. Това е Фрея (мъжът ми ѝ избра името, в скандинавската митология Фрея е богиня на любовта, плодовитостта, щастието и е най-красивата и дружелюбна сред богините, също името се превждало и като дама и господарка Simple Smile ). Взехме я на 1.12, все още се страхува, от всеки шум подскача, крие се от време навреме, така че не можем да я намерим, а иначе много мърка и се гали в нас, само да я погледнеш или погалиш и е включила моторчето Simple Smile Много дълго стана, друг път ще разкажа как вчера едва не ни докара до инфаркт Simple Smile

Моля, някой гледал скоро котенце да даде съвет за храненето, последно като гледах  2 кастрирани котарака и беше лесно - купувах им суха храна за кастрирани, ядеха си я и нямаше проблеми.
Скрит текст:

От къде се сдобих те с котето? Да не е от витрината на един столичен зоомагазин?
Естествено, че е добре да яде мокра храна, щом е свикнал с варени пилешки неща, много по-добре е да продължите с тях, отколкото със скъпи паучове и консерви, пълни с неизвестно какво.
За сухата храна - по-добре да е без зърно. Роял канин съвсем не е добра храна, въпреки високата цена.

# 439
  • Бургас
Фрея е голям бонбон,може да е страхлива,но следва златното правило-котката спи на леглото.
Моят така от първия ден спи,с малки изключения,когато успя да се качи на гардероба,от гордост спа там.
JoyJoyJoy

# 440
Недоволна, бенгалът да не е изчезнал от витрината?

# 441
Да, няма го вече. Има две нови бебета - сиамче и колор пойнт.

# 442
Какво ще взимате на косматковците за Коледа ?

# 443
  • Бургас
Ами...супа,паучове Брит за проба,ако намеря във физически магазин...
Играчка нямам идея ще иска ли,той си играе с кашони,хартийки,каквото си хареса...

# 444
Благодаря за отговорите, момичета.

Не, не е от зоомагазин, против съм държането на животинките в клетки и ако купя такова животно, мисля че е е все едно ги насърчавам да продължават да го правят и продават. От такъв магазин не бих пазарувала дори и храна.

Собственичката на развъдника ми каза да храня с РК двете смес, които бях писала и варени дробчета. РК купих по нейния съвет и нея ще я избутам докато свърши, после може да купя някаква друга по-добра. Аз обаче хич не понасям карантия, та такова вкъщи не мисля да варя. Мога да сваря пилешки филета и да ѝ ги нарежа, но не е ли това много "постно", в смисъл гледам по консервите има добавки с витамини и минерали? Затова се чудя каква "мокра" храна да давам, за днес съм приготвила да пробва консерва Карни, уж препоръчана от продавачката в зоомагазина като качествена. Като казах продавачката, та тя каза следното: "много е важно с какво се храни котето първите година и половина, в този период трябва да приема само храна храна висок клас, защото се поставят основите и това ще предреши здравето му и дълголетието му, след това вече не е от чак толкова голямо значение" та съвсем се стрснах Simple Smile
На този етап нямам проблем с цените на храната, та:
- домашно варено пиле или купена мокра храна?
- пауч или консерва, кое е по-добро?
- кои са качествените консерви/паучове, подходящи за 6-месечно?

Благодаря ви много Simple Smile Аз още като взех Фрея, изчетох последната тема, започнах се с вас задочно Simple Smile стори ми се много уютно при вас и затова се осмелих да пиша в темата Simple Smile

# 445
  • София
Да, няма го вече. Има две нови бебета - сиамче и колор пойнт.
Това е лошото. Няма празно! Едно се е отървало от затвора, други са заели мястото му. Sad

Ноеми, честито! Дълги години да се радвате взаимно с Пудинг! Heart

Добре дошла и на Фрея! Много е сладка! Heart

# 446
  • Велики Преслав
Аз искам да разведря малко тъжната обстановка. Ето това може да помогне
https://vm.tiktok.com/ZM8WqQ3ff/

# 447
# 448
Нищо.
Мая не се впечатлява от Коледа.
За нея е важно купичките и да са пълни, тоалетната чиста и дупето и да е на топличко. И да я оставям на рахат, да си върши нейните си котешки неща.

Скрит текст:

Пп Бтв, мислех да и взема някакво легълце или къщичка, ама като я знам колко и е интереса, ще е още една вещ, която ще подмятаме из къщи.

Пп Ноеми, Честит ти нов член на семейството. Пудинг е разкошна. Продължавам да стискам палци Мюсличка да се появи. Пп Браво на страхотните ти момчета. Сигурна съм, че ще пораснат умни, красиви и успешни млади хора, със стремеж към постигане на цели и мечти. Желая им много късмет.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 12:18 от Джаста Праста

# 449
  • Велики Преслав
Извинявам се за спама, но нещо ме гложди.
Мария, масления радиатор да не е закачен на куките на явно бившето парно? Това е много изобретателно 😆.

Общи условия

Активация на акаунт