Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 104
  • 884
  •   1
Отговори
# 480
Доста несериозно от страна на медицинските лица, при инфекция като тази и бременност има рискове от загуба на плода. Колко е стойността на уреаплазмата?

# 481
Доста несериозно от страна на медицинските лица, при инфекция като тази и бременност има рискове от загуба на плода. Колко е стойността на уреаплазмата?
10'4 мисля, че беше.

# 482
  • Сф
И а, това щях да напиша- уреаплазмата може да доведе до спонтанен аборт. Допитайте се до второ мнение

# 483
  • София
В моята клиника е задължително преди инвитро, въпреки че лекарят не изкачва отрицателен резултат, а само курс с Вибромицин и на следващия цикъл направихме опит.

И аз не разбрах за антибиограмата как действате точно. Досега като го нямаше този тест в Геника кой точно пускахте и с какъв материал. Аз имам ПСР в Бодимед положителен, а на обикновена микробиология и стерилна урина нищо не  излиза, съответно нямам антибиограма. Другият цикъл ще пускам Фемофлор плюс, но за антибиограмата не знам какво да правя, последните месеци приемах 5 различни антибиотици. Досега не бях пила никога.

# 484
В моята клиника е задължително преди инвитро, въпреки че лекарят не изкачва отрицателен резултат, а само курс с Вибромицин и на следващия цикъл направихме опит.

И аз не разбрах за антибиограмата как действате точно. Досега като го нямаше този тест в Геника кой точно пускахте и с какъв материал. Аз имам ПСР в Бодимед положителен, а на обикновена микробиология и стерилна урина нищо не  излиза, съответно нямам антибиограма. Другият цикъл ще пускам Фемофлор плюс, но за антибиограмата не знам какво да правя, последните месеци приемах 5 различни антибиотици. Досега не бях пила никога.
Явно в тази болница  не взимат на сериозно тези бактерии. По лекари вече не ми се обикаля, защото аз просто не съм спряла. Колкото лекари, толкова мнения. Побърках се наистина. Ще слушам само тях и това е.

# 485
Междудругото по-назад в темата някой сподели за проблеми със ставите. И аз имам такива. Болки в ставите и лезия на 1 сухожилие с неуточнена причина. Но аз съм си със слаб имунитет, и това има влияние. Други симптоми: вагинит, хронично възпаление на яйчник и тръба със срастъци, болки в бъбреците. Но с уреаплазми и микоплазми съм вече 15 години без да съм знаела. Симптомите не бяха кой знае колко силни. Докторите вдигаха рамене и казваха, че всичко изглежда наред. Че трябвало причината да се търси другаде или че просто някои момичета били по-предразположени към течения от други. И това то. Разбрах какво ми е едва преди 3 години. (А за бъбреците ми казваха, че след като на ехограф всичко е наред, нямало други изследвания. Бъбреците ми били добре. Едва ли не, въобразявам си. Сумати ехографи и изследвания на урина са ми пускали). Дано тази тема помогне на много жени да открият по-скоро проблема си и да се лекуват навреме!

# 486
  • София
МамаКика, първо лекувай уреаплазмата. После прави инсеминации.
Направо ще падна... как не ги интересува тия доктори...
Мое репродуктивен ми прави изследване, беше отрицателно, мине малко време почнах процедура, забременях и в 17 г.с. загубих бебето.  Изследванията показаха уреаплазма у.
Според лекаря ми, не е тя причината за спукването на мехува (изтеклите ми води), но нищо друго ми нямаше...
Лекувах се, по назад съм писала по каква схема,  и направих трансфер, пак забременях.
Въпреки ще смята, че ме е  тя причината за аборта, доктора беше категоричен, че трябва да се лекува първо.

# 487
МамаКика, първо лекувай уреаплазмата. После прави инсеминации.
Направо ще падна... как не ги интересува тия доктори...
Мое репродуктивен ми прави изследване, беше отрицателно, мине малко време почнах процедура, забременях и в 17 г.с. загубих бебето.  Изследванията показаха уреаплазма у.
Според лекаря ми, не е тя причината за спукването на мехува (изтеклите ми води), но нищо друго ми нямаше...
Лекувах се, по назад съм писала по каква схема,  и направих трансфер, пак забременях.
Въпреки ще смята, че ме е  тя причината за аборта, доктора беше категоричен, че трябва да се лекува първо.
Да я лекувам, ама в репродуктивната клиника не искат да я лекувам. Викат ме другата седмица да започваме и това е. Вече кой да слушам не знам, уж се доверявам на лекарите, после чета тук, разколебавам се, тръгвам да търся друг доктор, той пък с трето мнение, хайде на четвърти да чуя и него и вече се побърках сериозно.

# 488
Добре, няма ли вариант да направи инсеминацията и след това да пие антибиотик с партньора?

# 489
  • гр. София
Не разбирам от стойности, но според новите изследвания, при част от момичетата уреаплазма първом до такава степен е постоянна, че се приема, че е вече част от обичайната микрофлора на влагалището. И все пак се следят числата. След преминати няколко курса на лечение, ако все още излиза положителен резултат, репро докторите приемат по-горното. Така знам от няколко репро доктора в различни клиники.
Друг е въпросът, ако не е лекувана до сега защо не се пробва да се премахне, Мама кика, ако е така - потърси второ мнение, опасно е май.... Коя е клиниката?
И друго искам да попитам - в крайна сметка има ли момичета забраменели и износили бременност с уреаплазма първом?

# 490
Не разбирам от стойности, но според новите изследвания, при част от момичетата уреаплазма първом до такава степен е постоянна, че се приема, че е вече част от обичайната микрофлора на влагалището. И все пак се следят числата. След преминати няколко курса на лечение, ако все още излиза положителен резултат, репро докторите приемат по-горното. Така знам от няколко репро доктора в различни клиники.
Друг е въпросът, ако не е лекувана до сега защо не се пробва да се премахне, Мама кика, ако е така - потърси второ мнение, опасно е май.... Коя е клиниката?
И друго искам да попитам - в крайна сметка има ли момичета забраменели и износили бременност с уреаплазма първом?
Вчера си взех резултата и разбрах за нея. В АГ Варна ходим. Като отидем скоро, пак ще ги питам по-подробно. Но от там ми казаха, че не е пречка за забременяването.

# 491

Има да, аз съм сред тях. Живо и здраво бебе, но малко подранило в 36 седмица след пукане на мехура. Така и се усети моят лекар, че може да имам уреаплазма. Аз не бих се престрашила втори път да забременея, знаейки че я имам. При мен вече е излекувана, но сега пък бебето не става.

# 492
А каква ти беше стойността като я изследва?

Мен вече 3 лекаря ме връщат на основанието, че количеството е малко (10 на 3.9) и това не е инфекция и няма нужда да се лекува. Заключението на цялостното изследване на микрофлората е Абсолютна нормалност и следователно нямало никакъв проблем.

Има да, аз съм сред тях. Живо и здраво бебе, но малко подранило в 36 седмица след пукане на мехура. Така и се усети моят лекар, че може да имам уреаплазма. Аз не бих се престрашила втори път да забременея, знаейки че я имам. При мен вече е излекувана, но сега пък бебето не става.

# 493
Моята стойност е 10 на 4. Да разбирам ли, че  количеството е малко. До колко стигат големите количества?

# 494
До 10 на 3та повечето АГ не лекуват инфекции, за тях било нормално.
В геника всичко е до 10 на 8, но в други лаборатории съм виждала само до 10 на 5.
Ако нямате автоимунно заболяване и ви разрешат приемайте биозин, за да подпомогнете имунитета си, докато изчаквате прием на антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт