Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 440
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
И аз не мога да проумея отворения конак и заблеяните хора в него. Не се ли заключва този конак?! А при малки деца се стои или в стаята при тях или в съседната. Оставили ги сами в цяла къща и големите си изкарват добре. Ужас. И то след такива случки като нападения, отвличане, падане от тераса и изчезване през отворени врати посред бял ден. Онзи си влезе като у дома си. Хакан подцени Вахап. Хем знае, че е с психически проблеми и колко хора е избил. Трябваше да сложи хора да пазят тайно конака и да го следят. Как Зюлейха изобщо може да разчита на тези селяни-пазачи по вратите?! Та те са селски хора, нито имат инстинкти, нито оръжие, нито подготовка.

# 151
Тя даже не забеляза, че пазач няма. Сигурно се е уплашил и се е прибрал откъдето е дошъл. Мърлява работа. Sad

Вахап този път май влезе през другия вход на конака. А при децата спи една от жените - градинарки.
Сега се качва в кабинета на Демир - откъде знае къде е.
Не, пак в стаята на Зюлейха.

Ако е уцелил бедрената артерия, ще се сбогуваме с Гаффур.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 21:58 от LU4IQ

# 152
Вахап няма за цел да краде. Директно се насочи към стаята на Зюлейха и й рови във вещите. Как не им дойде наум да се обадят на полицията и на Зюлейха. Нали знаят, че са в ресторанта. Всички са много глупави.

# 153
Този е маниак - души дрехи, гали възглавница, открадна една обувка Rolling Eyes

Фикрет забрави, че се сгодява Joy

Зарязаха годеницата и тъщата, да се радват на пръстена Grin

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 22:12 от LU4IQ

# 154
Фикрет в момента, в който дойде Рашид и им каза за  крадеца в конака поиска и той да отиде. Ако не беше Лютвие да му напомни, че това е и неговия годеж беше тръгнал. Едва изчака да свърши данданията, за да отиде в конака. Шермин много се подразни, но Бетюл й показа пръстена и каза, че нещата ще се променят щом се оженят. Изобщо ако стигнат до женитба.

# 155
Полицаите не разпитаха Гаффур. Той пък ще охка и пъшка поне два месеца. Хубаво го излъга Сание, още щеше да опява.

Сание какво се разприказва. Тези двете кои са.

# 156
Сание им каза, че отровно дърво не може да даде хубав плод и че когато Хюнкяр беше жива, Шермин не припарваше в конака, а сега си прави каквото си иска и че двете са скроили номер на  Фикрет.  Разказа им това, което е. Но аз си задавам въпроса защо ще разказва толкова лични неща на двете жени? Тя може да е управител на конака, но винаги могат да я изгонят. Доста смелост се иска за такова нещо и малко безразсъдство.
Акадир прие условията на Хакан. Да видим. Уж. Условието на Акадир е да остане в Чукурова. Хакан се съгласи. Акадир му каза, че рано или късно Зюлейха ще разбере кой е и тогава какво ще прави. Хакан беше спокоен.

# 157
Якут Flowers Hibiscus, затова питах кои са двете, досега не са ги показвали, а Сание говори, говори... Дали клюките в Чукурова няма да се обърнат Hands Pray - Бетюл и Шермин са измамили Фикрет, за да заграбят богатството му.

Всъщност опитах да си спомня дали едната жена не беше в онзи хотел, където чакаха Гюмюшоолу.

Хилал под очите е подпухнала - като да е плакала.

Този идиот искаше да убие Хакан, уж със снайпер, а уцели Зюлейха.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 23:02 от LU4IQ

# 158
Лучия, едната е аптекарката, а другата е жена, която е дошла да си вземе лекарства за зъбобол. И двете за Сание  не са никакви. Затова се учудих на реакцията й.
Лютвие пък попита Зюлейха не бърза ли много във връзката й с Мехмет предвид препятствията, които преодоля, всичко което преживя. Зюлейха я попита нали тя самата Лютвие й каза, че да бъде щастлива  е нейно право. Лютвие й сподели, че има някакво вътрешно странно чувство, притеснение. Зюлейха й каза, че усеща, че Мехмед я цени и му има доверие.
На срещата когато Мехмед й каза че това не е истинското му име, Зюлейха се учуди и попита: "Как така?". Това означава, че след като дойде на себе си може да си спомни началото на разговора. Вахап беше взел на прицел Хакан, но уцели Зюлейха. Мисля, че епизода приключи. Ще чакаме до следващата серия.
Лучия, напоследък Хилял и на мен ми струва подпухнала. Не знам на какво се дължи, но като цяло ми изглежда така. Не само в лицето.
Да видим какво ще ни покажат във фрага, макар че вече се научих да не се доверявам на това, което ни показват във фрагманите, защото в тази на серия, нещата се оказаха по -различни от фрагманите. Кой какво на кого казва, кой какво вижда, след като гледах епизода си дойде всичко на мястото. Затова каквото и да гледаме сега, ще почакаме до следващия четвъртък.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 23:06 от yakut

# 159
Разбрах, другата, не аптекарката, е случайна клиентка.
Да, свърши и фрагман няма да има. Ще ни държат в напрежение.
Фикрет тръгна сам за Истанбул, никой няма да го арестува, защото няма за какво.
Лютвие не може да не се притеснява за Зюлейха, защото е наясно, че Кадир и Хакан са свързани и Хакан сигурно знае за убийството на Фекели.
Гласът, който вика "Зюлейха" не е на Хакан.
Благодаря за обясненията! Flowers Hibiscus

# 160
Чета ви, чета ви ... И след изстрел в главата вече си представям как Айкут ще направи сложна неврохирургична операция и ще спаси Зюлейха. Следват месеци, че и повече, на амнезия. Якут, практиката показва, че събитията и разговорите непосредствено преди травмата се припомнят най-накрая, те са най-недостъпни.

# 161
Катя, значи ще почакаме 5 серии. Нищо, ще си тренираме търпението.

# 162
Може амнезията да отключи други спомени.
Досега Хакан се представяше с друго име, сега Зюлейха може да си измисли ново.

Ще има фрагман, сега го обявиха.

# 163
Хареса ми епизода, харесвам и начина, по който се развива историята. Но не мога да коментирам преди превода.
Все пак разбрах, че двете нови страници, се отнасят до Фикрет и Хакан. Те отварят новите страници. Хакан иска да се откаже от отмъщението и да остане само с любовта. Но това не е честно не само по отношение на Зюлейха, но и по отношение на Абдулкерим и Вахап. Те са едно цяло. Никакви проценти заплащане не могат да компенсират тяхното участие в общия им бизнес. Абдулкерим разчисти пътя на Хакан в Чукурова, Хакан дойде като принц и Зюлейха го чакаше – без Демир! Дали Хакан можеше да се лигави така с жената на Демир, да прави кариера в Чукурова и да си купи още акции от тези на Демир без Абдулкерим и ако той не беше сложил Демир в хладилника. И сега иска да се отърве от тях. Никак не ми изглежда вероятно.
Фикрет беше брат, влюби се в Зюлейха и така се върна на пътя на отмъщението. Сгодиха го насила, абсолютно безсмислен е спорът между европейските разбирания и чукуровския манталитет, който сега прегърнаха и уж светски хора. Всеки по своя причина иска Фикрет с Бетюл. Дамат беят е като на погребение. Хакан е щастлив, но не трябва много да се радва, защото така Фикрет се връща на пътя на братството и сега за Хакан ще е още по-трудно. Особено пък след прострелването на Зюлейха.
Около искането на Бетюл и годежа имаше толкова простотия, но там, където е Шермин винаги е така. Прислугата разбира се не присъства на техните празненства, обидно е за Шермин. Бетюл показва халката както преди пълномощното; и двете няма да и свършат работа.
Хакан се успокои като сгодиха Фикрет, уж се раздели с Абдулкерим и – време е за предложение и пръстен. Сцената ми беше неприятна. Не мисля, че ако беше довършена, щеше да е от полза за Хакан. Неговото истинско име и личност не са закъснели, те просто не е трябвало никога да се появяват фалшиви в Чукурова, за да бъдат разкривани по някое време. Изстрелът стигна Зюлейха, но той е нужен на всички; нещо трябва да разтърси всички в Чукурова.

# 164
Фрагман 1 за еп. 117

https://video.twimg.com/amplify_video/1469050453388312580/vid/12 … IHHL5N.mp4?tag=14

Ваня, именно, Лютвие пристигна от Бурса и беше представена като светска жена, а не задръстена клюкарка, робуваща на консервативните чукуровски нрави.
Сърцето на Зюлейха спря, но ще я върнат от оня свят.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 23:34 от LU4IQ

Общи условия

Активация на акаунт