Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 452
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Лучия, първо е гласът на Акадир, който казва, че Хакан е толкова влюбен в  Зюлейха, че би запалил   света заради нея. Хакан пък казва на Зюлейха, че всичко е минало и че той тук до нея. Тя пък казва, че довечера ще видят как изглежда Хакан Г. В болницата Фикрет нарича Хакан нещастик, а той го контрира че щял  да има отговор за него, но замълча. В сцената където всички са събрани в конака и Хакан присъства, както и цяло Чукурова е затаило дъх, в предаването съобщават, че пред 45 милиона зрители ще покажат кой е Хакан  и казват, че държат в ръцете си снимката на Хакан Г. Тогава Хакан погледна Зюлейха, която не знам какво изпитва в този момент.

# 181
Якут, Flowers Hibiscus защо му е да продължава да лъже, защо промени решението си да каже истината. Зюлейха не го ли е питала след като дойде в съзнание - като не е Мехмет Кара, тогава кой е. Бързо са я излекували, а може и да има скок от месец-два-три. Ние набързо я обезпаметихме Grin
И вече имат телевизори. Доста късно са стигнали до Чукурова.

# 182
Лучия, нямат време за амнезия. И аз си задавам същия въпрос. Както забавяха и постоянно поставяха прегради за да не се разбере кой и как изглежда Хакан, сега набързо решиха ребуса. Има едно логично обяснение за Хакан и то, че се е изплашил за живота на Зюлейха и че няма да има шанс да се разкрие и след като е направил първата крачка е крайно време да сложи картите на масата.  Най- вероятно първо ще е споделил с нея ще й е разказал, за да не е като в "гръм от ясно небе". Но защо по този показен начин, че и по телевизията да го показват пред 45 милиона зрители. Той явно ще да е доста едър бизнесмен и инвеститор. Тогава изниква въпроса, как така пък никой не го разпозна, та се наложи Фекели да отиде до Испарта, за да разбере че не е Мехмет К., а Хакан Г.? Все ще е давал интервю за някое списание или ще има статия за него поместена в голям вестник. Странно, нали?

# 183
Но този по телевизията не е Хакан - до говорителката стои съвсем различен мъж за когото гласът от телевизора казва, че е Хакан Г.

# 184
Лучия, мъжкия глас от предаването съобщава, че снимката, на която е  Хакан и е в ръката му (буквално) е тази. Мъжът е поканен в студиото от водещата за да покаже снимката на Хакан. Не е доведен да го покажат, че той е Хакан Г., а да покаже снимката, на която е Хакан Г. Още Зюлейха казва, че довечера ще покажат как изглежда Хакан на снимка по телевизията.
Извинявам се, в бързината не съм обяснила правилно. Прочетох си предния пост и се поправих.

# 185
Ооо, сега разбрах. Чудих се - защо пак фалшив Хакан показват. Joy Тази, която е намерила снимката и е разбрала, че М. Кара е Хакан, е разговаряла с него и му е показала снимката. Да, много ефектно - да го покажат на снимката с Демир, а не снимка от пресата, както казваш. При това снимката е с давност 17 г.

Само Бетюл липсва освен ако е седнала на дивана и Фикрет я закрива.

Много е далеч телевизорът, затова няма смисъл да изрязвам само него - ще се размаже. Говорителят вдига ръце и държи снимката.

# 186
Еее, това е. Имаме си вече Хакан Г. на светло. Мисля, че епизода ще е интересен.  Да видим каква буря от емоции ще забърка излизането му наяве. Доста е смел да застане така спокойно насред хола в конака. Да видим какво ще стане нататък.

# 187
Може да им потрябва линейка - за Лютвие, Фикрет, Сание Sunglasses За Зюлейха не съм сигурна, но вероятно вече знае.

# 188
Мисля, че Зюлейха е по- добре да вземе пушката и да насочи мерника към Хакан. Да видим тогава дали ще гледа така самоуверено. Не знам тогава обаче към кой жанр ще трябва да спада сериала. Трагикомедия май.

# 189
Здравейте! Animal Bee

„Имало едно време в Чукурова“ 116 еп., бг. суб.
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_205432
https://ok.ru/video/2971593083588
https://cloud.mail.ru/public/nvPY/D8ZCbkjWN
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/16/535.html
С благодарност за превода и субтитрите! Flowers Bouquet

Благодаря за фрагман 2! Flowers Bouquet
Зюлейха е жива и здрава; интересен момент, когато се опитва да фокусира лицето на Хакан. При нея е заради лекарствата, но и всички се опитват да „видят“ по телевизията лицето на вече митичния Хакан Гюмюшоолу.
На мен ми се струва, че историите са две:
Едната е на телевизора; странно е такъв широк интерес; един единствен Х.Г. ли има сред толкова милиони; по реакцията на гледащите по-скоро показват снимка на друг човек; кой ли е организирал това.
Другата история е между две жени със снимката от Берлин. Азизе гледа предаването по телевизията от първия ред, а там не присъства Бетюл. Може това предаване и говоренето на присъстващите да е събудило отново съзнанието и и Азизе да показва по-късно снимката на Бетюл: неясно се виждат бяла жилетка и черна рокля с бели копчета – дрехите и ръцете приличат на тези на Азизе, а маникюрът е на Бетюл. Бетюл беше първата, която разбра, че Мехмед е приятел на Абдулкерим, сега може първа да разбере, че Мехмед е Хакан; натовариха я с много тайни и опасно положение между Фикрет, Лютвие и Абдулкерим.
След прострелването ситуацията е променена: на вечерята Хакан започна да разкрива истината за себе си, но ако сега продължи, трябва да я свърже и с тези, които той се досеща, че стоят зад изстрела. А той иска да прекъсне и да скрие връзката си с тях, така разсъждавам.

Един съществен, според мен, момент от първи фрагман: в болницата Хакан каза, че Зюлейха е негова годеница. Това не беше нужно за живота и здравето на Зюлейха, но то е продължение на сцената с предложението за брак.
Много бърза Хакан с брака. Ясно видя, че Зюлейха не е готова за брак. Тя стана, мълчи, след това му каза: не е ли много бързо, а той и отговаря, че щял да бъде с нея докрая на живота си. Хитро остави за „второ“ да каже кой е той в действителност, но Зюлейха не чу на кого е дала съгласие за брак - тя можеше да се откаже и говореното да си остане между тях. Въпреки това, Хакан продължава и в болницата. В присъствието на Фикрет, Лютвие и медицинската сестра каза – може и друг да е чул, че е нейн годеник. Изнуди не само Зюлейха, но в нейното състояние продължава да разпространява сред хората това недовършено и фалшиво съгласие – то е дадено на друг човек. Много е хитър Хакан: въпросът задава Фикрет, но Хакан отговаря на Лютвие. Сега Лютвие и чукуровци, които сгодиха Фикрет и Бетюл, ще сгодят официално и Зюлейха и Хакан. Хакан няма друг шанс за Зюлейха. Той знае това и  използва всяка възможност да направи отношенията им публични и да я принуди към брак. Хакан не само е учил в Европа, но заради работата си е космополит, обаче разчита на чукуровския манталитет, който види ли двама на близко разстояние и започва да ги жени - Хакан вече видя това в действие при Фикрет. Докато Фикрет не искаше, Хакан сам създава предпоставки, за да говорят хората за тях и да се върви към брак.
Състезанието между този евентуален брак и разкриването на истината за Хакан ще бъде  въпрос на време. Интересно какво Хакан е казал на Зюлейха по втория въпрос, когато се е събудила.

# 190
Привет!
Много благода за превода и субтитрите на еп. 116! Flowers Bouquet

Фрагманът с рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_245573

Дали наистина ще покажат снимка на друг човек и затова изражението на лицето на Зюлейха се променя.

Хакан изглежда спокоен и даже доволен.

Мурат С. на филмов фестивал в Малатя,

Мурат Ю. на почивка в Бодрум.

# 191
Здравейте,
Благодаря за всичко споделено и на екипа за превода на серията! Flowers Cherry Blossom
И според мен има нещо друго: ще покажат снимка на друг човек, не на Хакан Г.
Да, аз също мисля, че Бетюл държи снимката на Демир и Хакан, това е нейния маникюр. Зюлейха е с по-дълги нокти.
Наистина, Бетюл вече знае много тайни и може да си прави конкретни изводи. Чудя се, какво ще предприеме. И какво ли е казал Хакан на Зюлейха за това, кой е той...а именно това може да не помни Зюлейха и Хакан да е решил да го спести за сега. Thinking
Хубав ден! Flowers Four Leaf Clover

# 192
Бирсен съобщава малко подробности за героя на актьора Алтан Гьордюм в "Имало едно време в Чукурова":
той ще пресъздаде образа на Хашмет Чолак, който ще дойде в Адана като силен наемодател и ще промени всички баланси.
Някъде прочетох, че този герой ще се появи в 120 еп.

# 193
Силен наемодател?!
Какво ще дава под наем? Нали чукуровци до сега си пазеха земята и къщите от чужди елементи? Angry

# 194
Може той да взима земя под наем. Това е дума, която гугъл превежда. Смисълът трябва да видим какъв е, може да е някакъв нов процес да се взимат земи под наем и да се обработват.

Общи условия

Активация на акаунт