Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 413
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
Не знам, Дана. Може и да се е замесил в нечист бизнес в Мерсин, но засега това е предположение, което не може да бъде изходна предпоставка за сигурни изводи. Демир казва, че е правил "глупости", но с това "глупости" може да се има предвид неразумни, рискови сделки, например. Или просто бохемски живот, мързел, нещо такова се споменаваше, че не работел май. Аз имам предвид и това, че е син на съдия. Това предполага някакво прилично възпитание, а и героят има чувство за справедливост (отношението към Фекели). Истинската причина за дистанцирането на Демир може да е и отказът от връзката със сестра му и женитбата му. От първи сезон знаем, че първият брак на Демир не е бил по любов. Въобще, предположенията кое е било причина и кое - следствие, ние от Демир не разбрахме. Остава ни да разберем как точно всичко се е случило от Хакан или ... от някакъв друг, независим източник ... по случайност. Ако сценаристите решат, че е необходимо да се разбере. Joy

# 46
Хаштаг Aşk İkilemi - Любовна дилема

На мен фактът, че Хакан има общ бизнес, съдружие с тип като Кадир достатъчно ясно ми говори за начина по който са постигнали успеха си - нечестен. Убийството на Фекели как се съвместява с бащата съдия. Ако Хакан беше толкова възмутен от убийството на Фекели, нямаше да търпи минута повече Кадир. А той доведе и лудия си брат. Хакан и него познава, знае що за стока е. Други приятели Хакан няма и е с широко затворени очи за убиеца до себе си. Сега всичко край него е скрито, тайнствено, с идеята пред Зюлейха една по една да изплуват истините за Хакан. Към момента тя знае само, че е враг на Демир, имали са съдружие, изоставил е Хюля. И даже тези неща не ги е чула от Демир, а от Фикрет и от двете изнудвачки. Колко пъти чу от Фикрет, че Мехмет не е този за когото се представя, но оскъдната информация не я притесни - прие на доверие всичко, което Хакан ѝ разказа. Бил в началните класове, когато се влюбил и още оттогава е отвратен от любовта. Това буди само смях и аз грам на вярвам в тази измислица. Да беше измислил една нещастна любов, щеше да прозвучи по - реалистично. Joy

# 47
Според мен, Зюлейха си има някакви свои виждания, тя не говори, но преценява случващото се по нейн си начин.
Струва ми се, че двамата с Хакан се наблюдават, имат едно такова състезание: тя иска по-бързо да започнат работа за това, за което говориха, а той иска първо по-бързо да напреднат с любовта.

# 48
Здравейте момичета и момче,
Аз съм вече на линия.
Катя, аз си мисля това от психологическа гледна точка. Съгласна съм с Лучия...и аз така усещам нещата. Лично за мен няма как един син на съдия, ако той е почтен и съвестен, ако има прилично възпитание и чувство за справедливост, да се забърка с човек като АКадир - престъпник и психопат и да работи с него и да "градят" империя чрез измами, шантаж, заплахи и убийства. С АКадир би се забъркал човек, който е на същата вълна и е склонен да печели по нечестен начин и чрез мръсни игри. Не виждам как един честен и почтен човек ще иска да работи с престъпник, за когото знае че е такъв още от самото начало. Не виждам как един справедлив човек ще раздава сам присъди за сплашване и убийства. За мен Хакан е мафиот. Много известни мафиоти, а и като цяло някои клонове на мафията имат кодекс на честта: не закачат деца и жени; отделно: "помилват" някои, които сметнат, че могат да живеят, защото не са се провинили и т.н. (случаят с Фекели). Но, самият факт, че Хакан издаде заповед за сплашване и за ликвидиране на Фекели, без да е проучил нещата, без да има доказателства...за мен говори много. Той действа като престъпник. Съжалявал за Фекели...и подобни истории. Не вярвам. Хакан е в Чукурова...под фалшиво име и мами всички, застрашава живота на всеки, който се доближи до някаква истина случайно или не. Сега и Лютфийе ще е застрашена. И за нея ли само ще съжалява?! Ще свие рамене и какво: необходима жертва за "играта" им. Хакан не вижда ли, че хора умират и ще умират, заради него и поддържането на фалша, с който дойдоха?! Всичко лошо, което се случва е следствие на неговата игра и следствие на неговата връзка с Акадир и с целта, която са си поставили в началото. Ако има грам справедливост в Хакан, то той ще каже кой е, или ще ликвидира АКадир.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 19:55 от dana78

# 49
Привет на всички!
Любовната дилема за кого се отнася? За Зюлейха, за Фикрет или за Хакан? Тя не беше ли затворила сърцето си за любовта, или бъркам? За Фикрет не е дилема. Той вече осъзнава, че е влюбен в Зюлейха, но Лютвие го тласка към Бетюл. Хакан от самото начало се насочи към Зюлейха и не поглежда друга, черта в неговия характер, която ми харесва, защото  има и  други които не ми харесват и вече са коментирани. Не е като Фикрет, който реши да излиза с Бетюл за да затвори устите на клюкарките в Чукурова. Тая негова тактика още в предните епизоди ми се стори незряла и смешна. Иначе, да, красавец е, удоволствие е да го съзерцаваш, но има още много на какво да се учи. Най- големият му урок е да се опита да озапти импулсивния си нрав. Много да мисли преди да действа. И доказателство за казаното очаквам да го видим в този епизод как от глупост ще се докара до някоя беля.   
Иначе миналото няма какво да го нищим. Явно сценаристите няма да ни дадат отговор. Важно е настоящето.  Кой каквото си натвори ще си тегли от последствията.

# 50
Приятно гледане!

Не съм изненадана, че Лютвие не каза на Зюлейха за обаждането и Кадир. И тя като Фекели пази в тайна нещо толкова важно.

Сега Хакан ако разкаже за Лютвие и болницата, Кадир веднага ще се сети кой е бил на телефона.

# 51
Приятно гледане на епизода.

# 52
Всички се изнизаха и оставиха болната. А, и пак се бият. Grin

Рекламите са, за да покажат, че нямат реклами Joy

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 20:14 от LU4IQ

# 53
Според мен, Хакан е нахален и нарочно се "вре", където не трябва и си търси боя от Фикрет и съжалението от Зюлейха. Добре, отиде със Зюлейха в конака и после трябваше да си тръгне. Знаейки, че Фикрет ще дойде в болницата, какво прави при лелята на Фикрет, какво стои там...за какво?! И каза на Фикрет нещо от рода...дали Демир е знел, че той е влюбен в жена му. Ами, Фикрет може да е влюбен в когото си иска и да си мълчи по етични причини, можеше никога да не каже на Зюлейха. Демир го няма от месеци, но Хакан извърта нещата, за да обиди Фикрет и да принизи и да се подиграе на чувставата му. Хакан няма право да говори за неща, за които Фикрет не е признавал или коментирал. Малко му беше на Хакан...аз ако бях на Фикрет, щях да го размажа на асфалта. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 54
Момичета, ама аз не отричам настоящето на Хакан, то е такова, каквото го описвате. Обаче какво е миналото ние не знаем и не можем да съдим за него от настоящето. Защото може да има много причини, животът на един човек да се преобърне и да стане лош. Няма такова нещо като склонност към престъпления. Да приемем подобно нещо, би означавало да приемем, че престъпниците се раждат такива - Ламброзо. Ама тая теория е отречена като нехуманна. А и Демир е живял две години с Хакан, определя го на снимката като добър приятел. Би забелязал подобна склонност.
Хехехе, обичам я Сание. Единственият човек в тоя конак, който може да мисли.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 20:36 от Katya_I

# 55
Хм, Лютвие ще каже на Бетюл. Rage

Изобщо не съм си и помислила, че Хакан се е родил престъпник. Харесало му е по друг начин да успее, незаконен. Какво странно има в това.

Как може да се изпързаля така, трябваше да каже на Зюлейха Sad

Бетюл - голяма бяла птица. Сама си копае гроба.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 20:53 от LU4IQ

# 56
Катя, не казвам, че Хакан се е родил престъпник, нито че хората се раждат с престъпни намерения. Просто, за мен, няма как Хакан да е бил честен и почтен и изведнъж да се е свързал с АКадир, да го е приел и да е започнал да гради "империя" с нечисти средтсва. Т.е., за да се свърже с престъпник като АКадир, то той трябва преди това да е имал вече някакъв опит в тези нечисти сделки и поведение...да крадеш и да присвояваш е най-лесно. Лесни пари. Не чрез труд, а чрез измами.
Лютфийе сгреши много страшно. Сание я предупреди, но е добре, че Сание знае. Ако стане нещо с Лютфийе, Сание ще знае и кой е убиецът на Фекели и кой му е казал, че Лютфийе знае - Бетюл.
Бетюл - глупачка!
Ще натопят Фикрет.
Хакан ревнува като ненормален, че и се сърди, като "млада булка", че Зюлейха защитавала Фикрет.

# 57
Лютвие прекалява с нравоученията. Фикрет сам ще реши дали да се жени и за кого. Бетюл го измами, а сега трие червилото, голямата страдалка.

# 58
Браво, много хубаво оправдание на Фикрет. Много бил объркан през последната една година, много неща му се случили и не знаел горкичкият какво правел. Но Лютвие не го оставя, защо тогава  води Бетюл  насам натам, пък не я обичал. Да, Бетюл не си заслужава, но много хубаво мъжко оправдание е това. Но може да показва мускули...Но, акъл никакъв. Бил много самотен, бил загубил вскички, които обича. Да говори с Бетюл и да минава времето, без да го притиска, чуствал се добре. Осъзнава, че сближението е голяма грешка. Сега доверява на Чето, че попаднал в безизходица. Какво е станало се е случило след Демир. Полека започнал да ревнува Зюлейха.

# 59
Кой е този Джевдет - за наркотика ли дойде да каже. Хакан защо звъни в конака, а Зюлейха го чака в ресторанта.

Това ще се окаже клопка на Кадир - наркотик, за да злепостави Хакан.

Ако тези снимки отидат в полицията, ще обвинят Фикрет.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 21:24 от LU4IQ

Общи условия

Активация на акаунт