Харесах си “приятелят с привилегии”

• 22 905
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Какви са тия млади мъже? Вместо да градят перспективни връзки, стабилни, те търсят само секс.
Напоследък в соц. мрежи ми пишат, все по- малки  ,търсещи само неангажиращи връзки.
Като ги попитам, какво търсят при връстници на майка им, така им харесвало.
Едно време нямаше такова нещо, изродиха се тея  мъже, тотално.

# 76
Безхойнствени времена. Хурка за всеки пол.

# 77
  • Агент под прикритие
Какво стана сега, търсещите неангажиращи връзки станаха криви на тези, които не търсят такива...?

Докъм 26-27 години е (донякъде) допустимо да нямаш генерални очаквания за това какво очакваш от една връзка или да си все още на пътя по откриване на себе си в тази насока.
След това вече е не желателно, а препоръчително да имаш вече изградена някаква представа (дали за сериозна връзка, дали за неангажиращи такива), защото колкото по-дълго време човек е на този път по откриване на себе си, по-често ще губи времето на останалите.

Може би ако търсещите "сериозни" отношения (каквото и да значи това) спрат да се съгласяват на предложения за неангажиращи отношения (при изрично уговорени такива), нещо може да се промени. Или пък не...

# 78
Освобождавай се от него и си живей живота!

# 79
Тези, които търсят неангажиращи връзки и коректно го заявяват предварително не са виновни за разплаканите очи и разбитите сърца.
Онези, които се хващат на това хоро без да могат да го играят като си мислят, че ще влюбят отсрещния в себе си за съжаление сами са си виновни.
Това е двоен удар. Едно, че надеждите са излъгани, второ, че егото направо е сринато със земята.

Кофти отношения особено за жена. Може да отнеме години да се възстанови самочувствието и вярата в себе си и не си струва изобщо заради единия секс.

Аз не мога да си представя да участвам доброволно в такава връзка. Ако някой директно ми каже, че само ще спи с мене, за друго да не го търся, повече няма да ми види очите.

# 80
  • Бургас
"Любовта не е заради нещо. Тя е въпреки всичко". Sunglasses
Точно такава е, ама несподелената. Не е ли странно да се пише като в лексиконче?
Аз пък тази мисъл винаги съм я разбирала като: Не те обичам заради..., а те обичам, въпреки че...понякога си задник, да речем Joy /въобще недостатъците ти/В този ред на мисли, някои влюбените наистина са по- заслепени, по-жертвоготовни и склонни да задгърбят егото си, както в примера на  Reine Margot.  За мен лично това е грешна формула, нищо със свръхфокус върху единия партньор, с цел  въвличането му във взаимност и партньорство, дългосрочно не е успешно. Даже ми залита към "симбиозата", която само нарцистичнен и зависим тип характери, може да си причинят един на друг...а това не е любов, а зависимост. Единият е обгрижван и получава ли, получава - другият дава ли, дава само ...чака, надява се. Е, може и да дочака, ако нищо по-добро не се изпречи на пътя на другия.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 10:43 от rosi81

# 81
Не е женен….и доколкото знам не му е първият път в живота, в който поддържа такъв вид “приятелски” отношения с някого.

Това говори, че той търси само такива връзки "приятели с привилегии". Той не желае да има сериозна връзка и ангажимент към някого. Той харесва да прави секс без ангажименти. Това говори какъв човек е той - егоист, егоцентрик, безотговорен и нехаен човек. Преставете си, че ако бяхте забремянели от него? Със сигурност сте го правили без презерватив, тъй като не е искал да прави секс с него, защото не му е удобно и не чувства наслада. Ако бяхте забременяли, щяхте да се оправяте сама. Щеше да ви каже, че бебето не е негово и със сигурност с колко мъже сте спала. Ами ако беше ви заразил и с ППБ или ХИВ. Със сигурност не само с вас прави секс.

# 82
Прекратявате отношения. Търсете си компания и приятели, които не включват него. С бивши се общува, само ако сте 100, 200, 300 % сигурна, че това няма да ви образува нерви, напрежение, тъга и прочие негативни емоции. С бивши не се общува скоро след раздяла, защото човек има нужда да се осъзнае, да си посъбере емоциите.
Преди години бях поканена на една сватба, където беше поканен и бившия ми годеник, който дойде с нова приятелка. Е, много съжалявам, че отидох. Толкова ми е бил акълът. Седмици след това бях тъжна и не на себе си. Оттогава не си доказвам колко съм непукист и печена мацка, като се набивам в такива ситуации - от страдание никой не е застрахован, но можем поне да не се навираме между шамарите.

# 83
Здравейте! Ситуацията ми е такава, че хлътнах по момчето, с което известно време бяхме “приятели с привилегии”. Тъй като видях накъде отиват нещата и съм пределно наясно, докъде се простират неговите намерения към мен, му обясних ситуацията и го помолих да прекратим отношенията си, като му казах, че бих се радвала да останем приятели, защото изглежда ни е приятно да общуваме. Движим се в една компания, често се засичаме и усещам как след този ни разговор той започна да се държи неприятелски с мен - отбягва ме, игнорира ме, опитам ли да започна разговор винаги реагира все едно е отегчен. А мен това ме наранява, защото го харесвам и защото не се държеше така преди - беше приказлив, чаровен, дружелюбен. И не знам как да се изкарам от ситуацията по сравнително безболезнен начин и да спра да го мисля (и харесвам) и да не се ядосвам, че дори няма как да го запазя като приятел…Някакви съвети?
Съни, не се занимавай. Нищо няма да излезе. Толкова ясно го е показал, че няма накъде. Не иска да сте приятели, и каквото е било - няма да се върне. За теб също не е възможно да се върнеш в отправната точка, защото вече сте правили "неангажиращ" секс и защото вече имаш чувства, които той не уважава и не желае.

Как да се измъкнеш от ситуацията? Отбягвай го всячески, общувай повече с други хора, намери си нови интереси.

Хората започват някакви отношения и не знаят какво ще излезе. Ако се получи нещо стойностно - добре, ако не, се разминават и толкоз. Но тази специално конфигурация с неангажиращия секс не ми се струва подходяща за млади необвързани хора, които търсят връзка. В случая, ти си търсила връзка, той не. Приеми, че просто не си пасвате, нито по цели, нито по средства да ги постигнете. Колкото по-бързо го разбереш, толкова по-скоро ще се отърсиш от тези съвсем излишни за теб отношения. Не ти трябва такъв приятел.

# 84
Това говори, че той търси само такива връзки "приятели с привилегии". Той не желае да има сериозна връзка и ангажимент към някого. Той харесва да прави секс без ангажименти. Това говори какъв човек е той - егоист, егоцентрик, безотговорен и нехаен човек.
Тъй, тъй - сигурно и се дрогира, може и насилник да е?
А не може ли просто да е млад и да му е рано да се обвързва, може да има сега други приоритети - кариера, спорт, да иска първо да си купи жилище или да ходи в чужбина, пък чак след години да се жени?
Аз като съм бил на 20-25 също съм имал такива отношения, пък сега като съм на 40+ семеен с деца как тъй не съм вече безотговорен и нехаен?
А към авторката - ако наистина е по-млад, повечето млади мъже, даже не бих ги нарекъл мъже, а момчета, сега това търсят. Имам разни приятели, познати, някои с които спортуваме, някои пък колеги в работата - ми под 30 ли са, общо взето само си говорят за плейстейшъни, за сноубордове, за БМВ-та, за трева... хич не им е на дневен ред сериозна приятелка. Ако търсите сериозен мъж, по-добре се огледайте за някой по-зрял.

# 85
Ами, каквато и да е причината. И аз съм против крайни заключения кой какъв мръсник е . Авторката нито може да му промени нагласата, нито насила да го накара да изпитва чувства към нея. Гадни са тия неща, болят, но важно да се погрижи за себе си и да не си сипва сама сол в раната.

# 86
Генерални заключения на базата на тва не е редно да се вадят. Дали е безотговрен или не, няма как да се знае. Тук само авторката си е виновна, че се е съгласила на такова нещо, пък после и е криво. Друг път просто да не се задоволява да бъде само секс играчка, и няма да има такъв проблем.

# 87
Здравейте! Ситуацията ми е такава, че хлътнах по момчето, с което известно време бяхме “приятели с привилегии”. Тъй като видях накъде отиват нещата и съм пределно наясно, докъде се простират неговите намерения към мен, му обясних ситуацията и го помолих да прекратим отношенията си, като му казах, че бих се радвала да останем приятели, защото изглежда ни е приятно да общуваме. Движим се в една компания, често се засичаме и усещам как след този ни разговор той започна да се държи неприятелски с мен - отбягва ме, игнорира ме, опитам ли да започна разговор винаги реагира все едно е отегчен. А мен това ме наранява, защото го харесвам и защото не се държеше така преди - беше приказлив, чаровен, дружелюбен. И не знам как да се изкарам от ситуацията по сравнително безболезнен начин и да спра да го мисля (и харесвам) и да не се ядосвам, че дори няма как да го запазя като приятел…Някакви съвети?
Tи го молиш да прекратите отношенията, той го прави и се опитва да те отбягва, когато се засечете. Какво всъщност очакваше да се случи?

# 88
Да. Намери си друг, който е нормален.
И аз бях в тази ситуация, затова сега без никакви угризения гледам към следващото гадже. Повече не се хващам на тази въдица. Като иска само секс, да си плаща на професионалистка!

# 89
Просто не сте се разбрали нещо с това твое официално звучащо заявление за прекратяване на отношенията. Ами нататък продължаваш да се държиш нормално, без да натякваш, питаш и въобще да чоплиш лични отношения, не му прави забележки някакви, ако ти е хрумвало това, не подхвърляй намеци, просто се дръж неутрално. Пък той както иска. Може и едно време да е бил мил-учтив само с цел свалка, а после да е изгубил интерес, все пак е минало и време.

Общи условия

Активация на акаунт