💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 14 (28.11. - 05.12.2021)

• 89 839
  • 2 185
  •   1
Отговори
# 795
Ти, за да отидеш на битка, трябва все пак да те номинират. Обикновено номинират или най-слабият или играч, който по някаква причина не харесват. Борис не е номиниран, защото е бил ценен за племето си. А Елизабет разполага с грошове, спечелени от Симеон и Мартин.

# 796
Ти, за да отидеш на битка, трябва все пак да те номинират. Обикновено номинират или най-слабият или играч, който по някаква причина не харесват. Борис не е номиниран, защото е бил ценен за племето си. А Елизабет разполага с грошове, спечелени от Симеон и Мартин.

Заявяваш позицията си да отидеш на дуел. Ако не ти я уважат, си казваш, че ще съботираш игрите. Като не става с добро, тогава с лошо. Не симпатизирам на Елизабет, още повече, че не ги заслужаваше грошовете с поведението си. Но така са решили продукцията. Ако Мартин беше победил, щеше да си седи още на плажа, поне до обединението. Но нали е жена и я върнаха същата седмица. Много недостоверно изглеждаше да седи сама жена на плажа и да се грижи за прехраната си. Нереално е за днешните жени.

# 797
  • София
А те ги спечелиха, побеждавайки други играчи - взимат пари от Продукцията и от победения.
Ако някой не е номиниран, да беше извъртял гласовете така, че да отиде и да се бие - това също е стратегия, както и това, да правиш всичко възможно да пратиш друг и да не рискуваш в номинационни битки.
Всеки сам решава, как да стигне до финала.

# 798
  • Sofia
Колкото и да бяха похарчили сините, пак нямаше да стигнат. Какъв е смисълът тогава. Правилно ги запазиха.
Напротив Симеон имаше 300, и Стратимир има, обаче не искат да ги харчат за друг, а и Елизабет вече си беше купила, едва ли щяха да и предложат още да си купи.
И освен това Борис не е бил на елиминации,някак не може да стигне на финала без тази стъпка.
В случая червените играят още като отбор.
Ами не беше точно така.
Елизабет още не си беше купила нищо.Попитаха първо Симеон.И ако той си беше купил 3 гласа,тя най-вероятно щеше да си купи 6.Абсолютно никакъв смисъл нямаше да си харчи грошовете.

Неделчо направо ме шашна с тази 18-годишна връзка.А той е на 38...

На мен също ми се ще в обединеното племе да няма вече грошове/ако изобщо ги има/,съюзници,предимства...Това трябва да е етап,в който всички да са с изравнени сили и шансове.
Преди няколко дена казах,че най-вероятно ще ми липсва вечер предаването,ама не,да свършва вече,че не се трае.

# 799
  • София
Скрит текст:
Колкото и да бяха похарчили сините, пак нямаше да стигнат. Какъв е смисълът тогава. Правилно ги запазиха.
Напротив Симеон имаше 300, и Стратимир има, обаче не искат да ги харчат за друг, а и Елизабет вече си беше купила, едва ли щяха да и предложат още да си купи.
И освен това Борис не е бил на елиминации,някак не може да стигне на финала без тази стъпка.
Ами не беше точно така.
Елизабет още не си беше купила нищо.Попитаха първо Симеон.И ако той си беше купил 3 гласа,тя най-вероятно щеше да си купи 6.Абсолютно никакъв смисъл нямаше да си харчи грошовете.

На мен също ми се ще в обединеното племе да няма вече грошове/ако изобщо ги има/,съюзници,предимства...Това трябва да е етап,в който всички да са с изравнени сили и шансове.
Преди няколко дена казах,че най-вероятно ще ми липсва вечер предаването,ама не,да свършва вече,че не се трае.
СИНИТЕ са повече и ще пращат на номинации естествено ЧЕРВЕНИТЕ, да се бият и елиминират един друг - това, равни шансове ли са? просто, червените нямаше да имат никакъв шанс.
Ако няма Съвет, номинирани и предимства, и всичко се решава в общи битки, тогава е друго.

# 800
Според мен , ако предаването имаше ясни правила написани на лист както беше кутията на Пандора първия сезон (не казвам че я подкрепям но просто правилата бяха написани преди да се предстой самата битка).
Тези правила да включват например:
-Да се знае ценоразпис това какво може да купиш и за колко пари. (Може да се променят цените но да се знае отначало кога и с колко)
-Да се знае отначало какво ще е предимиството (Да се сложи в Кутия както слагаха писмата в кутията на Пандора)
-Да има ясни правила по време на битката, Паулина ако вади два пръстена трябва да се върна да вземе още една кука, както стана с капитанската битка между Неделчо , Рабухчиев и Симеон, когато един от тях хвана два елемента с котвата и Димо му каза че трябва да направи един празен курс.
Както и Неделчо днес когато падна в Басейна , но щом бил пипнал бидона, нямало нужда да се връща от начало.
-Но най-много ме дразни е това че по време на съвет няма ясен ред кой кога трябва да номинира, защо днес примерно Симеон беше първи, ако той е спечелил битката трябва да бъде последен да го питат относно грошовете и също за кой ще гласува, за това трябва да гласува първо последния отпаднал и така поред като последния е този който е спечелил, по този начин имаш стимул да държим повече а не да е все тая дали ще отпаднеш втори или ще отпаднеш предпоследен.

# 801
  • Sofia
Скрит текст:
Ами не беше точно така.

СИНИТЕ са повече и ще пращат на номинации естествено ЧЕРВЕНИТЕ, да се бият и елиминират един друг - това, равни шансове ли са? просто, червените нямаше да имат никакъв шанс.
Ако няма Съвет, номинирани и предимства, и всичко се решава в общи битки, тогава е друго.
Червените са по-малко,защото сами се докараха до това състояние /или продукцията ги докара Wink/.
Иначе точно това имах предвид - всичко да се решава в общите битки,а грошове,съюзници и предимства да остават само до преди финалния етап.
Просто като цяло ми се щеше да гледам игри,които да не са до такава степен режисирани и развоя на събитията да зависи от самите участници,ама...мечти.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 03:03 от avi10

# 802
Червените са по-малко, защото продукцията ги докара така. Wink

# 803
Нали вече са в обединеното племе и там няма сини и червени. Аз виждам двама души, решили да играят един за друг, като си пазят гърбовете и Неделчо, който чрез техните грошове се опитва да оцелее по-дълго в запазената си роля на бушон. Не виждам сините да се делят специално или да не приемат червените. Червената Елизабет я беше гнус да седне на една маса с тях. Елизабет и Неделчо, в техните потайни интригантски разговори ги изкарват тъпи и некадърни.

# 804
  • Sofia
То продукцията е най-главният участник.
Да се самонаграждават и да се приключва.Видяхме,че никой не може да ги победи. Mr. Green

# 805
  • София
Нали вече са в обединеното племе и там няма сини и червени. Аз виждам двама души, решили да играят един за друг, като си пазят гърбовете и Неделчо, който чрез техните грошове се опитва да оцелее по-дълго в запазената си роля на бушон. Не виждам сините да се делят специално или да не приемат червените. Червената Елизабет я беше гнус да седне на една маса с тях. Елизабет и Неделчо, в техните потайни интригантски разговори ги изкарват тъпи и некадърни.
И тук всички УЖ сме в един отбор, този на зрителите, но сме се разделили на групи - феновете на единият отбор се подкрепят и правят всичко възможно да надделеят, над феновете на другия.
Същото е и в предаването.

Не знам какво гледаш, щом не виждаш, че и двата отбора решиха да се борят срещу другият и да се държат заедно докрай. Как си представяш, СИНИТЕ да се номинират помежду си, докато в играта още има ЧЕРВЕНИ!?

Видя как гледаха и се държаха с Паулина, заради предимството което си купи в битка срещу техен човек, а какво ли щеше да е, да номинира някой от техните.
Винаги ще има, НАШИ и ВАШИ!

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 05:30 от Mari_Mar

# 806
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Скрит текст:
Ами не беше точно така.

Aбсолютно.С наличието на грошове има съспенс и надиграване кой ще прецака другия.Докато без грошовете щяхме да гледаме Сините,като доминираща бройка,да номинират Червените на всеки един възможен съвет.Е,това ли ви се гледа?!
Утре значи всички ще харчат каквото имат.Голям майтап ще е съвета.Всеки вади Аса от джоба,допълнителни гласове..
Аз съм доволна от крайната 9ка(само Морунов липсва) и щях да кажа,че наистина най-най-добрите стигнаха до финалите.Дори Неделчо,който толкова много не харесвате си заслужи мястото.Човека е номер 1 на пъзели като никой друг там и много пъти точно той е печелил игрите.Само това ми е достатъчно,за да го сметна за достоен финалист.

# 807
Както и предишни сезони, накрая започват да се движат прекалено бързо събитията.

Горилата беше твърде релакс накрая. Нещо ми говори, че може да е бил инструктиран. 

# 808
  • София
Горилата беше твърде релакс накрая. Нещо ми говори, че може да е бил инструктиран.
Едно единствено нещо не мога да си представя от всички конспиративните теории, презентирани в темите през годините и това е участниците да се съгласяват да загубят. По-скоро играта може да бъде манипулирана буквално: както стана с Валентин и Мартин, при тях беше открита техническа манипулация (доказано нерешима комбинация, брой кукички, липсващо парче от пъзел на Шампионите веднъж), индиректно повлияна (чрез предимство като това на Кремена в битката срещу Красима), грешно отсъдена (признатият грешно решен пъзел на Тодор) и най-често: наклонена в полза на единия участник (едното племе) чрез включване на определени елементи. Намирам за нерелаистично да се провежда разговор с участниците и те да се съгласяват да си тръгват, няма легален начин да ги накарат, нито пък могат да им предложат нещо в замяна, едва ли има какво да губят дни преди финала. Щеше ли да има хора, съдещи предаването и такива, които намират отпадането си за несправедливо, ако редът им на излиане им е бил съобщен предварително. Той може би е бил решен предварително, но едва ли те са осведомени за това. Хората, които саботираха или не играха, за да напуснат (Елия, Елена, Габриела, Николай от втори сезон и още няколко) го направиха, защото просто не им се оставаше в предаването и го бяха осъзнали, някои доста бързо, други по-късно.

Относно Рабухчиев: аз видях, че спря, когато чу Димо да казва, че на Неделчо му остават само шест парчета, в този момент той погледна своите и спря. Достатъчно "накланяне на везните" е поставянето на елемент като пъзел в края на трасето. А ако наистина има хора, които мислят, че на участниците им се казва да се откажат (това е напълно различно от това да направят така, че да отпаднат), тогава не виждам причина да се търси вината в Продукцията, щом те са се съгласили с това условие. По-скоро би било доброволно напускане без неустойка.

# 809
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Рабухчиев спря,когато вече осъзна,че Неделчо завършва пъзела.Не може само с мускули,требе си и малко акъл.Толкова елементарен пъзел,поне 9 минути аванс и пак не става...

Хич не беше за финал,Рабухчиев.То линейки,то "лошо ми е".Иначе добро момче и спортсмен,нещо което аз изключително много ценя в състезания със спортна тематика.
Морунов да беше на неговото място.Ей,не мога да го прежаля Морунката,че не е финалист и това е.

Общи условия

Активация на акаунт