🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 009
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 855
Ваня обаче се инати, като двегодишна.  " Няма пък, ще мета" . Хич не е по работата лЯйф коучът . Дай и само да се къпе и боядисва. А и да се прави на жертва Joy
Ивчо или богинята?

# 856
  • Sunshine state
Киро само една лопата в празната кратуна го оправя и да си излиза тоя дето го е фраснал. Поне аз така шях да направя, пък ако ще да ме гонят и да ме осъдят дори. Достойнството цена няма.

# 857
Никой не ѝ е казвал да стои на дъжда и на дъжда да събира листата. Тя сама се запъна. И Стефан и Живка и Георги се опитваха да я приберат, тя се тръшна да мете на дъжда. Ами като е заваляло много ясно, че всички ще се приберат, като се разпределяха задачите не валеше
Ама разбира се, първо обявяват колко е мързелива, като отива все пак да си изпълни задачата, тичат гузни да я уговарят, че нямало нужда.
Разбирам позицията ти, но не си права и в стремежа си да защитиш Ваня извърташ фактите. Факт е, че като се разпределяха задачите не валеше. Факт е, че никой не я е карал да изпълнява задачата на дъжда. Факт е, че това беше изцяло и единствено решение на Ваня. Факт е, че Стефан искаше да ѝ помогне, а Живка и Жоро опитаха да я приберат. Това са фактите и хронологията. И в случая не се търси вина (по изтрития ти коментар) или поне аз не търся такава, а просто факти и хронология. Съвсем безпристрастно, защото може и да не съм заслепен фен на Ваня, но Киро ми е откровенно противен.
Никакви факти не извъртам. Разпределянето на задачите беше по време на хранене, закуска или обяд. Ваня попита Стефан - според теб аз днес нищо ли не съм работила, което значи, че е работила достатъчно ратайска работа от сутринта. Но той, за да се впише в групата на тормозителите, заключи - значи, днес няма нищо да работиш, съответно даде тон за нови обиди към Ваня. Като му напомни, че тя не му е дала никаква задача преди неговия дуел, той се "смили" и я накара само да мете. Тя явно е решила първо да си свърши работата, и после да се къпе и боядисва, няма логика да е обратното и да го прави напук, затова метеше и в дъжда. Като я видяха, гузната им съвест се обади и отидоха да замажат положението и да я приберат. Тя им отказа, и те се самоуспокоиха - ами то никой не я кара, тя сама така иска.

Та това са фактите, винаги всеки може да си ги изтълкува, че жертвата сама си е виновна и да ляга да спи спокойно. Както са публикували в страницата си във Фейсбук от продукцията:
 Приключенията във #Фермата продължават!
За тях явно това са приключенията на Ванчето във Фермата и ние се забавляваме.

# 858
Ваня вече психически е много смазана и тя си го каза .Мнения , че се правела на жертва и обяснения за дъжда , инатът , десетминутката са абсолютно примитивни. Момичето е позитивно, намира свои упования в живота , обгражда се в своя свят с добри хора , поставя са цели които изпълнява със своята светлина и сили.  Смятам че е малко наивна , че е невъзмъжно да живееш  в изолиран свят на "господстваща светлина", но с годините повечето узряваме ,  че това ни е необходимо .
Във фермата от ден първи Ваня  е подложена на грозни атаки и е обект на комплексарщината на двама идиота. Остана вече съвсем  сама  , огорчена е  и си намери свой начин да се събере.  Как от всички там образи никой, нито един път ( с иключение на Ралица )  не каза - спрете с ругатните , има друг подход, възможност да се  изкаже позиция  без обади и грубост .  Писна и на Ванчето. Щом клоунът Коце почна да и се качва на главата .
Кирил  е неспасяем . Аз не съм виждала такова чудо.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 01:44 от gerido

# 859
Киро и Ивайло са загубеняци, но те са временно във живота както на Ваня, така и на останалите във Фермата. Би трябвало виждайки, че там няма подобрение във взаимоотношенията по-умния да мине във тотален игнор. Стана ми жал обаче, че Ваня припознава баща си в Кирил, а баща не можеш така лесно да игнорираш. Спомена, че ще излезе от дома на родителите си щом свърши със Фермата. За нея това ще е най-голямата полза от цялото това тримесечно преживяване - да осъзнаеш, че когато имаш идиот до себе си всеки ден - то най-доброто е да си тръгнеш. Няма значение какъв ти е. Пожелавам и успех.

# 860
Основната грешка е ,че така наречената продукция ИЗТЪРВАХА предаването.Допускайки вербална агресия,обиди и направо грубо отношение на двама олигофрени(и тях по какви критерии са ги избирали те си знаят) към една жена.

Ден след ден,седмица след седмица.И тя много издъжа даже.Отделно са само мишки вътре и  от страх нито един МЪЖ не излезе да каже ,че НЕ Е ОК два примата да се държат така с една жена.

И миналия сезон беше допускано вербално насилие.За мен това предаване трябва да се СПРЕ принудително.И по Белия свят отдавна да са го направили

# 861
  • София
Много ви моля, спазвайте добрия тон и не се карайте помежду си. Правилата на форума не позволяват личностни нападки и налагане на лично мнение над това на останалите в темата. Simple Smile

Браво на Живка, категорична победа над Ралица в бърз, но качествен дуел.

Адмирирам решението на продукцията за два мъжки дуела следващата седмица. Но това значи и че победителката от дуела този уикенд впоследствие може да отпадне на полуфинала.

Стефан се изложи доста днес, всъщност целия скандал тръгна от него след една ненужна реплика от негова страна. И след това Кирил подпали както си знае. Явно уменията на Стефан да води хора са доста преекспонирани. Живка е другата, която загуби много позиции след днешния епизод.

Браво на Мартина за цялостното и поведение в епизода. Трябваше обаче много отдавна да каже тези неща на Кирил, то сега е късно вече. Идва края на предаването, той решил вече да игнорира Ванчето и да не и говори. Дообре. Шокирах се когато след обичая сирни заговезни, Кирил в синхрона очакваше прошка от Ваня, която обаче нямало да даде. Т.е. не той да поиска прошка от Ваня за грозните думи с които я напада, а очаква тя от него да поиска прошка?! Явно наистина страшно много неща не ни показват от сезона (апропо същото казаха в лайфове и Виктор, Цвети и Теди). Или просто Кирил е непоправим случай. Но дори и най-големия търтей да е Ваня, не може така да се обижда жена. Просто е грозно и недостойно. Има и други начини. Отиваш, с блага дума, така и така, тук не си права, хайде сега да ти покажа това или онова. И ако видиш, че този срещу теб го мързи и си гледа кефа и не увира от дума, можеш вече да му го кажеш директно или пред останалите, но пак с точно подбрани думи и без крещене. Така ще го изложиш много повече, а и топката ще е изцяло в отсрещната половина, а ти ще си чист. А Кирил какво направи? Най-работния и полезен участник този сезон, взе че настрои цяла България срещу себе си. А пък един друг участник, който очевидно не работи и дразни всички останали с бездействието си се превърна в герой.

Изобщо не се учудих, че Мартина, Любо и Пламен са на страната на Ваня. Не че я харесват кой знае колко, просто не могат да понасят Ралица, особено Пламен. Пламен и бас даже хвана. Да видим сега кой ще яде шоколад цяла седмица. Живка или Пламен...

В анкетата аз гласувах с Ваня/Ваня, но ако наистина имаме 6 точки за пирони и 7 точки за цепене, то Ваня е с единия крак вън от Фермата. Това Георги и Живка да ти редят точките е огромен хендикап за Ралица.

Животът зад Фермата.
Епизод 36: Как фермерите си представят, че изглеждат по телевизията?

* Ралица с правилна преценка как ще изглежда за зрителитe...
* Мартина защитава Ваня пред Коцето
* Кирил се чуди как може Любо да вика чужди хора да му чистят къщата

# 862
  • София
Не са "изпуснали" предаването а го оставиха да се развива така.
Ваня се пропука като образ на коучване и много дзен, което не знам дали й е изиграло лоша услуга в работата. Изградила е една визитка, нафантазирала си е някаква роля, а всъщност е доста лабилна, но не е ревлива като Теодора. Нито може да управлява хора, нито да издържа на саботаж, а е доста егоистична. Не знам как коучва и кого коучва и колко е позитивна, но аз виждам съвсем друг човек още преди да започнат атаките срещу нея. А атакуващите ги оставиха да го правят, а особено че са мъже е още по-грозно. Не знам за какво пробуждане говорят продуцентите и каквъв манастир ремонтират, но повечето участници са за пост и молитва.

# 863
  • Велики Преслав
Във фейса Ваня взе да пуска едни съмнителни постове от сорта "Не може винаги да побеждаваш, трябва да се научиш да приемаш и загубата"...Явно се страхува от хейт и взе да обработва последователите отрано. Значи Ралица ще я опука.

защо смятам, че ще е Ралица ли? Защото Живка ще я помете. Ако бях на нейно място и аз бих избрала Ралица, като един по-равностоен противник.
Може ли линк към профила и?

# 864
Аз не виждам защо се коментира дали Ваня е мързелива. Може и да е, може и да не е. Само дето неприязънта към нея тръгна от съвсем друга точка. Първо, някои от хапливите коментари по нейн адрес се появиха общо взето в момента, когато се видя, че тя няма да заеме ролята на жертвено агне за групата на Мартина и предпочете да се дистанцира. Да, колкото й да я гаврят в течение на предаването, аз съм убедена, че нямаше да отблъснат Ваня като още един участник, който да поеме по пътя на Красимира, тоест да дръпне Живка на дуел, дори и с илюзорни шансове. Конкретно и Красимира не изглеждаше близка с групата, но когато се видя, че ще ходи на дуел, изведнъж им стана много мила и драга. Ваня не пое по този път, което беше първата черна точка за групата. Вторият момент, който е конкретно свързан с Кирил, беше при големия скандал между него + Ивайло срещу Чавдар. Тогава само Ваня защити Чавдар, та даже след нейна затапка, ако не се лъжа, големият мъж Киру излезе и реши да продължи скандала от 20 метра дистанция, щото е много смел Grinning оттогава вече големите мъже Ивайло и Кирил наистина я подкараха с тормоза, особено след напускането на Чавдар, който аз лично не харесвах особено, но съм убедена, че нямаше да си мълчи, както другите го правят вече месец. Ако Иван и Андрей бяха умни, можеше всъщност доста интересна дискусия да се създаде. Как един откровено признат консервативен сексист като Чавдар всъщност има повече уважение към жените, отколкото мъже като Ивайло и Кирил, които твърдят, че носят новото, модерното, та Кирил дори се взема за интелектуалец.

# 865
Много лично се приема ставащото във фермата, личните обиди се леят и тук и то към хора, които не се познават. Само, защото имат различно мнение. От хора, които се чудят какъв епитет да извадят срещу Кирил. Това не е ли пак психически тормоз? Реално е. Ама, като си го правя аз е окей. Крайни позиции - или си с Ваня или срещу Ваня. Не може да има друго. Толкова ми писна от тая тема, че не Ваня, а останалите извън нея и Киро се чудя как са издържали. Сякаш няма други участници. Не е ли тормоз срещу тях, не могат да се нахранят на едно ядене от седмици без скандали.

# 866
  • Вестерос
За мързела на Ваня знаем от кого? От Живка, която почна да ги говори пред камерите и където знае, че снимат винаги след като Иван каза, че е като Хепи Ванче. Същата Живка, която виждам да пуши, гали кучето и обръща едни пипери на огъня..
Мартин давали ли са лично нещо да е направила? Не помня.
Ваня беше и няколко пъти ратай.
Какво искат от нея не знам...
От групата на Шаро злобаро пак тогава.
За мен нарочно я смазаха още, за да е паднала духом и падне от Ралица.

# 867
  • Варна
Ваня отиде да си свърши задачата по-рано, за да може после да се погрижи за себе си, през това време другите имаха почивка, а не защото го направи на инат, просто тогава заваля.

Много ще се радвам да осъди Ивайло.

# 868
Този епизод не ме разочарова повече от другите. Разочарованието ми дойде от Стефан. Даде отдалеч заявка за интелект и одухотвореност и човечност, каквато рядко се среща масово у хората. Но този епизод трябваше да бъде по-категоричен, като управляващ орган и да заяви твърдо, че подобно държание не може да има във фермата. Не да се хили съучастнически с другите, пък да ходи и да се обяснява като влюбена ученичка на Ваня защо така постъпил. Почвам да се съмнявам в управленческите му качества. Някак не ми се връзва да управляваш компания за милиони, пък тук да не застанеш по-твърдо зад една позиция. Очевидно  е от всеки, че Киро се заяжда безпринципно и на инат. Просто не я харесва и го дразни всячески с присъствието си.
Все още съм за Стефан, като положителен герой, но образът му се пропука. Продължавам  да не харесвам Ваня, може би със същото необосновано чувство като на Кирил, но не одобрявам подобно поведение. Кирил съм го изтрила окончателно, той здраво рие дъното и си мисля, че много добре го осъзнава, но не може да се надмогне, защото е с гаден и избухлив по природа характер.

# 869
Аз снощи пак страшно се натоварих и направо не знам защо продължавам да гледам. Подкрепям Мери Ан, че нямам търпение да свършва вече сезонът.
Няма да пиша за Ваня и Кирил. Смятам, че всеки средно интелигентен човек ще схване, че подкрепящите Ваня разбират, че и тя не е безгрешна, но просто не могат да приемат, че нещо оправдава подобно държание от страна на агресора Кирил.
Обаче Живка, ох Живка! Няма такава фурнаджийска лопата! Как само си замълча до джакузито и остави Ваня да говори, за да чуе Кирил. Ако продължи така и Пламен е на финал, победата като нищо ще ѝ се изплъзне. На мен вече ми е все тая кой ще победи, даже май Пацо е за предпочитане.

Общи условия

Активация на акаунт