Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 602
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Все повече и повече откривам божура като моя най-любима нотка в парфюм. Можете ли да ми препоръчате такива с изразена доминираща нотка?
И се влюбих по описание в Aerin Hibiscus palm. Има ли къде да се тества и става ли за сляпа поръчка?

# 166
Все повече и повече откривам божура като моя най-любима нотка в парфюм. Можете ли да ми препоръчате такива с изразена доминираща нотка?
И аз харесвам божур. Намирам хубав за мен такъв, тук
https://www.fragrantica.com/perfume/Stella-McCartney/Stella-2014-26512.html

# 167
На мен доста ми харесва божурът в Peony & Blush Suede Jo Malone
https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Peony-Blush-Suede-18767.html

# 168
И се влюбих по описание в Aerin Hibiscus palm. Има ли къде да се тества и става ли за сляпа поръчка?
Става за покупка на сляпо, но няма къде да се тества.
Преди известно време се бяха появили в makeup, но ги махнаха дори като марка от сайта. Предлагаха се в Делириум и бутиците на EL, но отново преди доста време.

# 169
Много благодаря за идеите и предложенията момичета Simple Smile
Ателие 84 живи&здрави събота, оопределено предпочитсм да избера и взема от физически магазин, а за парфюмите с тубероза за подарък съм наясно че може да не се харесат - затова и питах за по-бюджетни предложения.

Днес задминах една дама обилно полята с oud-ов парфюм и хич не стоеше добре в студа, шлейфа беше на метри зад нея

# 170
Аз най-много харесвам туберозата на BDK.
Аз си направих коледен подарък - малко подраних, но нямах търпение - Лира на Xerjoff.
Много коледен и прекрасен ми е - мирише ми на канелени кифлички. Напомня ми на спрения L на Lolita Lempicka. Новата ми парфюмна любив ми е. Simple Smile

# 171
  • София
Любим божур в този парфюм от линията Armani Privè.
Обичам божур в парфюми и ще следя за нови предложения.

# 172
Видях, че се коментира Intense cafe, та да дам и аз моите 5ст.
Бях се засилила да го купя, добре, че се реших на проба.
Обичам сладникави парфюми, ама този е толкова сладък, че чак ми се гади.
Никаво кафе не усещам, само сладка синтетика. То, изобщо, до момента, каквото и да съм пробвала на Монтале е синтетика за мен.
Иначе трайност перфектна, шлейфов.
Ама не.
Sensual instinct също от проба. Ами един такъв ми е билков, мъхов, а аз такива не понасям
Напомня ми на Chloe Nomad.

# 173
Пропуснала съм да се разпиша и да благодаря за темата. Прекрасна е! ❤

От тази тема разбрах, че съм сигурно единственият човек, който усеща кафе в Intense Cafe 😃 И то отчетливо го усещам. За мен това го отличава от Roses Vanille Mancera и не ми е твърде сладък.

За коледните празници съм си приготвила CDG Floriental, TF Tobacco Vanille и любимия Noir 😍 (ама само ако го дочакам от Скарлет, че все едно от Антарктида го пращат), Intense Cafe и Bois D’amande. Това са парфюмите, които ми носят усещане за уют и спокойствие.
На някакво парти бих сложила Dior Addict. На по-официално събитие според настроението, но може би пак Noir 😃

# 174
Аз открих истинско кафе в началото на този парфюм:
https://www.fragrantica.com/perfume/Bohoboco/Coffee-White-Flowers-45679.html
Пробвах го преди няколко дни, марката ми беше непозната, оказа се от полска модна къща. Цените са доста завишени за дизайнерски парфюми и нямах възможност да добия обстойно впечатление и от другите им предложения, но в този кафето(поне първите минути) беше с мирис на прясни смляно, каквото не усещам нито в Монтал нито в черните опиуми. След това излизат цветя и захар.

Искам да попитам кой от двата варианта на този парфюм е по-удачен? Не съм го мирисала никога, но Ажуре на Есте Лаудер, с когото го оприличават ми е доста интересен. Четох за най-различни формулировки през годините и противоречиви мнения, но съм любопитна.

Или

Благодаря предварително за мненията ви 💐

# 175
  • Някъде там
Днес пристигна парфюма на Задиг , питах за него, няколко страници по назад в темата.
Чудесен е.

Не мога да отлепя нос от китките си, там пръснах за проба Simple Smile

# 176
  • София
Скрит текст:
Днес пристигна парфюма на Задиг , питах за него, няколко страници по назад в темата.
Чудесен е.

Не мога да отлепя нос от китките си, там пръснах за проба Simple Smile

Искрица - Много се радвам за споделената реакция от задига  и благодаря за оказаното доверие Simple Smile С радост и усмивка да го ползвате. Flowers Four Leaf Clover

# 177
Аз открих истинско кафе в началото на този парфюм:
https://www.fragrantica.com/perfume/Bohoboco/Coffee-White-Flowers-45679.html
Пробвах го преди няколко дни, марката ми беше непозната, оказа се от полска модна къща. Цените са доста завишени за дизайнерски парфюми и нямах възможност да добия обстойно впечатление и от другите им предложения, но в този кафето(поне първите минути) беше с мирис на прясни смляно, каквото не усещам нито в Монтал нито в черните опиуми. След това излизат цветя и захар.

Искам да попитам кой от двата варианта на този парфюм е по-удачен? Не съм го мирисала никога, но Ажуре на Есте Лаудер, с когото го оприличават ми е доста интересен. Четох за най-различни формулировки през годините и противоречиви мнения, но съм любопитна.

Или

за мен нямат особена разлика, имах и двата, невъзможни са ми за носене и се отървах от тях, но си имат фенове, ако си падате по такива аромати

# 178
  • София
Скрит текст:

Или

Първият Кабошар е по-автентичен, като влагам в това положителна конотация единствено за хора, които ценят и умеят да носят парфюми от средата на миналия век. Всички останали ще бъдат потресени в сериозна степен. Вторият Кабошар е доста осъвременен, което трябва да се чете като "извадени са му няколко зъба, кожените плитки на камшика са подменени със сатенени лентички (е, все пак кафяви на цвят, щото, нали, малко от малко да прилича), малко повече китки са наредили, че да не се виждат шпорите по ботушите", тоест до някаква степен е бутафория на първообраза. Е, поне флаконът е красив.
На Azuree не прилича достатъчно много, че да го наредя като първа прилика, но да, в един дух са. Кабошар е по-студен и по-дистанциращ за мен.

# 179
Скрит текст:

Или

първият е с повече кожа и е по-остър и траен
вторият е по-мек и женствен
аз харесвам първия повече, но съм прибрала и бутилка от втория - да има Simple Smile
първият прилича на този арамис https://www.fragrantica.com/perfume/Aramis/Aramis-113.html
(ако си го помирисвала върху баща или дядо)
не толкова на бандит и не толкова на азуре
ако познаваш жоли мадам - кабошар е мадам, но с извадени виолетки

Общи условия

Активация на акаунт