Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 945
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Да им кажеш много здраве от нас- нищо не разбират. Носи си го насаме Laughing

Берлинското момиче предизвиква толкова разнопосочни реакции около мен, че истински ме радва.
От препарат за тоалетната, през здравец?, та чак до локум от рози.
Слава на Бога, че го обожавам.

Онзи ден с приятелка тествахме разни Мемо-та и тя се влюби в Синтра. Тези хора сериозно ще ни разорят май.

Приключвам годината с цели 6! довършени бутилки, няколко подарени, и съвсем съзнателни покупки.
Искам да притежавам малко на брой, но даващи ми много аромати.

# 661
Миии за младите туберозата си е бабешки парфюм, та не се изненадвай. Че и за много възрастни. Знаеш, че е най-мразеното цвете по принцип.

# 662
Нали придобих и толкова противоречивия ТФ Ноар (да вметна , че и мъжкия Антрацит ми допадна при тест в парфюмерия) . ...Ами харесахме се, прегърнахме се и ще се носим!..В паралелен тест с Molinard Chipre Charnel (oт Парфимо) много се допълват, розата го отваря. Винаги съм много критична като получа парфюм, оставям настрана и опитвам след време. Тази реакция ми е единствено от годините да не се паля бързо и конкретно да преценя за себе си.
Туберозата е трудна. Намират ми се два парфюма, които просто не са за мен, може би след минимум 10-15 години мога да ги сложа, единия определено  преди умиране Smile.

# 663
Хах, бабешки 🙃 Не ги е срам Grinning
Вкъщи всички са очаровани от туберозите ❤

Азалия, разсмя ме с бурканите 🙃 На рамо носиш чантата нали?

Синтра е ужас-ужас за мен, но след празниците ще дам кутията с мостри на Memo на приятелка да тества и ми е любопитно какво ще хареса.

# 664
Азалия, разсмя ме с бурканите 🙃 На рамо носиш чантата нали?
Не, в ръка най-често. Наистина не са много, по 12-15 мл остатък в два флакона от по 50 мл и едни по-малко от 10 мл във флакон от 25 мл. Те затова и издрънчаха на празни буркани... Нося ги аварийно, ако ми потрябва парфюм през деня, да доизпръсквам. Но не знаех, че в една чанта три съм събрала с такава цел...

# 665
Някой има ли този парфюм, много му се чудя ...Thierry Mugler, Alien Mirage

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 21:11 от vils88

# 666
Много се смях вчера на видеото с чантата, споделих вече, че и моята е така. Blush

Все се заричам,  да направя някакво планиране и да не прекалявам, ама не ми се получава!
За повече вълнение утре чакам и парфюм без тест, та да видим опитът с какъв знак ще е.

Върти ми се идеята да се самоогранича само до нови придобивки от натурални парфюми, но това ще е доста трудно - не съм запозната, кои марки предлагат такива и доколко ще е възможно набавянето на мостри.

Туберозата не е лесна, у дома също се приема с променлив успех, често е определяна като "остра". За себе си установих, че най - приятна ми е в големите жеги и по възможност добре подсладена. Миналата година получих подарък чисто масло от тубероза и го носих на плажа, в комбинация с плажно масло никак не беше зле.

# 667
Когато някоя нотка силно ме интересува, намирам си максимално изчистен аромат, за да я разбера и да знам дали точно тя ми харесва, така беше и с туберозата, поръчах си конкрет от тубероза и разбрах, че май всичкият хейт и непоносимост, включително и от моя страна, идва от комбинацията на тубероза с други нотки. Разбрах и че много я обичам в чист вид:), така че си намерих някои аромати, в които я откривам максимално натурална. В нея няма нищо бабешко.

# 668
..... така че си намерих някои аромати, в които я откривам максимално натурална. В нея няма нищо бабешко.
Оооо, кажи моля в кои аромати я усещаш най-чиста?
Очарована съм, писах преди за цъфналата тубероза, която издържа две седмици вкъщи и запали и мен, и фамилията, че и колегите по парфюми с тубероза

silver pearl, маслото от тубероза е страхотно, имам и ползвам с удоволствие вместо крем за ръце и тяло

# 669
Малко встрани от темата, тази година имах истинска тубероза, цвете в саксия. Още не знам какво мисля за нея. Когато я помириша, в първата секунда изключително много ми харесва, но накрая на вдишването  става прекалено сладникава и тежка. Ако има парфюм, който да е уловил само първоначалния аромат, мога да се влюбя в него.

# 670
Joyeuse Tubereuse не е от трудните туберози. Лека, нежна и някак водна е, представям си разтварящ се цвят по изгрев слънце, с капчици роса и влажен, дъхав прашец. Много фино и класно изпълнение, без следа от мазната тежест, каквато много от туберозните аромати имат.
Хич не ми е бабешки, презапасих се с него, защото на секундата ще умра ако ми свърши точно той. 🤪🤣

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 22:01 от Анонимен

# 671
Аз харесвам Toberose Angelica на Jo Malone. Но, може би, се дължи на пристрастия та ми, към нейните аромати. Там, туберозата ми е лека, ненатрапчива, ефирна и красива.
Впрочем, никога не съм виждала и помирисвала, самото цвете.

# 672
Аз харесвам Toberose Angelica на Jo Malone. Но, може би, се дължи на пристрастия та ми, към нейните аромати. Там, туберозата ми е лека, ненатрапчива, ефирна и красива.
Впрочем, никога не съм виждала и помирисвала, самото цвете.
Ау, за мен тук тя е тежка и натрапчива.

# 673
Аз мога да кажа конкретно кой парфюм с тубероза ми е силно не мой. Няма да се разберем откровено!
https://www.fragrantica.com/perfume/M-Micallef/Mon-Parfum-Gold-24722.html
Изпращам веднага след НГ на първия желаещ подарък пълноразмерна бутилка 100 мл без няколко фъс!

# 674

Какво мислите за този аромат?

Общи условия

Активация на акаунт