Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 968
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Като стана дума за тубероза (всъщност много любим мой аромат), какво ще кажете за този парфюм и по-конкретно, дали знаете негов по-силен и шлейфов заместител?

# 676
Най-омразната ми тубероза е Velvet Vanille на Mancera, следвана от Watch на Micaleff.
Много тежки и накъртващи аромати, едва ги разкарах.

Учудващо е колко различни са възприятията на различните хора. Поръчах пробички на Монтал и Oudmazing, който е много прехвален  в интернет, ме потресе. Усещам миризма на зъболекарски кабинет и фекални нотки. По-гадно нещо не бях помирисвала. Извинявам се на почитателите, но явно ууда не е за мен.

# 677
Sonya_Dimitrova, много е хубав този парфюм, нежен, цветно плодов, не е от крещящи и запълващи пространството. Аз го ползвам основно лятото, но мисля, че стая за всички сезони, само да не се губи в студа. Лесен за харесване.
Никой като Някой, и на мен La Belle EDP ми напомня на Boucheron Quatre Absolu de Nuit , но вторият ми е доста размит, а La Belle е по-концентриран, по-излъчващ и по-комплементарен.
Получих проба на "My way" Armani и ми влезе в главата. И преди го бях тествала, хареса ми, но не достатъчно за купуване. Но сега нещо много ми допадна.
Най-накрая открих красотата на "Mon Guerlain" EDP, до сега не го харесвах. Имам други версии, които си харесвам, но не и първообраза. Този път усетих някаква сладост, не ми е вече рязък,а изключително женствен.
Ще ги разносвам, че да не е нещо временна промяна усещанията Rolling Eyes

# 678
Да се включа и аз по въпроса със Vogue и какъв парфюм бих извадила от чантата. Това ще да е Prada Infusion d'Iris - това е парфюма, който по принцип стои в чантата ми, ако не реша да взема някой друг съвсем съзнателно, за да подновявам.

Да споделя и за една покупка, Cacharel Eden, от отдавна му се каня,  има нещо интересно и привлекателно за мен в него, но се реших най-вече когато прочетох, че бил спрян вече от производство. Има много противоречиви мнения за него и ми е любопитно дали ще ми хареса да го нося.
Има ли фенове?

# 679
Eden е голяма моя любов от гимназията. Съученичка го имаше и ходех след нея като кученце. Сега би ми дошъл ретро, стига да не са го реформулирали и модернизирали рязко. Рядко остава незабелязан и по спомен е безумно траен.

# 680
За мен е кошмар.

# 681
Cacharel Eden не е за всеки и да траен е!Не бих казала ретро, макар че се сещам какво се има предвид. За да бъда по-ясна пак ще посоча детето за пример не за друго, а за да подчертая как чувстват  нещата  едни по-млади души. Не си мислете, че със сладки водички, два ананаса и малко лимонче ще им замажете очите. Съвсем отговорно го казвам!
Това в кръга на шегата! Но предложението ми за M. Micallef for women е съвсем сериозно!

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 23:37 от Никой като Някой

# 682

Какво мислите за този аромат?
Аз много го харесвам! И него! Heart

# 683
Аз съм фен на Еden, изпръскала съм няколко бутилки от него едно време. Миналата година го поднових от носталгия, нося го с два  пестеливи спрея само през ранна пролет, тогава е най - приятен според мен.
Дозата за него е решаваща, притежава огромен шлейф и лесно може да превземе всяко пространство.
Има уникален и ярък характер, който по някаква причина харесвам, но и напълно разбирам хората, които не понасят пудреното му, зелено присъствие.

Никой, толкова ли е зле този Micallef, много пъти съм го заглеждала за покупка без проба, все си мисля, че би ми харесал.

# 684
Понеже заспах в 21 и се събудих по никое време, нощта е моя... Прочетох ви с интерес.
На нощното ми шкафче стои от онзи ден Si Passione. Много ме привличат издаваните в последните години в ярко червени бутилки парфюми и не познавам нито един от тях, освен Червеното кубче на Нарцисо, а то не ми харесва. Като "пробвам" парфюм в парфюмерия, което ми се случва доста рядко, аз рядко пръскам. Първо помирисвам гърлото (пулверизатора) на бутилката и ако не ми хареса това, което се усеща като мирис там, не рискувам да пръсна на кожа. Та Si Passione, така помирисан, ме е привлякъл отдавна, но както споменах, именно заради плодовете в пирамидата и защото нищо на Armani до сега не ме е впечатлило, не съм се засилила да го пробвам обстойно. flaconi.de обаче ми го пратиха и сега като любопитно дете взех виалчето да го разгледам, и го повъртях в ръцете си, та то някак взе, че пръсна! 😆 Ама понеже не беше умишлено, пръсна на посоки като половината спрей отиде в устата ми, а другата някъде по ръката. И така, стопирана от плодовете в парфюма, не очаквах, че бързо-бързо ще се оттеглят и ще остане едно красиво нежно ухание, което много ми харесва, въпреки своята плодова основа. Е, предвид часа и пръскането изневиделица без подготовка, както и това, че напръскани на врата, парфюмите се усещат по съвсем друг начин, за сега не мога да кажа, че съм впечатлена до толкова, че да го поискам, но изненадващо за мен, ми харесва! Много неща ми се събраха за проби и разносване! Току що получих среднощно "писмо" от друга дама, която ще прати към мен още неща, които ще ме извадят от обувките, ако ми харесат и те така започва моето отдавна отлагано, защото умишлено се пазех, опознаване на по-трудно достъпни парфюми, които искам да познавам, но не трябва, защото... ще ядем парфюми накрая! 😆 Не знам дали се хваля или се оплаквам, но е факт, че за пореден път се убеждавам, че тук е пълно с невероятни хора! ❤️

# 685
silver pearl, направо не знам как да ти отговоря. Не е толкова зле, но просто никак не е моя. Хубав е, но предполагам, че би бил подходящ за топлокожи и смугли хора. Допускам че на такъв тип хора може и да се получи  магията с химията. ...И в този ред да си кажа - най-добре е човек да си пробва на кожа освен на нос, нещо, в което многократно съм се убедила!

# 686
Никой като Някой, прати на silver pearl тази тубероза (бррр), ако ѝ е любопитна, пък ако не ѝ пасне, да върви по почина "предай нататък". Аз толкова се потрисам от туберозени неща (още се чудя как харесвам Datura Noir!), че пуснах за размяна Обувкта на СН след едно обстойно разносване, а тя е доста харесвана, но мен ме уби. Обаче като знам как върват размените, мисълта, че това нещо ще стои у нас, не ми даваше мира и я подарих. Там, където отиде, ще бъде носена с радост и това ме прави щастлива. 😊

# 687
Hug оффф, Азалия...вече обещах....Ще пътува към София парфюмът, там си го разменяйте Wink ...Червената обувка нямам, но не е такъв кошмар, недей така!
Datura Noir ми звучи като датура страмониум

Head Band, т.е. чиста  пристрастяваща отрова, но винаги нещата са относителни;)

# 688
А, не, мерси, до мен по никакъв повод няма да стигне този парфюм. 😆
Не е червената, ето тази https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/Good-Girl-39681.html
И хем туберозата е накъде назад в пирамидата, на мен просто ми извади душата.
Датурата си е отрова, но парфюмът е изненадващо пристрастяващ, да. Втора бутилка ми е.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 03:13 от Анонимен

# 689
И аз заспах като Азалия в 21 и чак сега чета. Ако първоприемника на Micallef не го хареса, моля да ми пише, защото парфюмната му пирамида има всичко което харесвам като съставки в един парфюм и подозирам че ще се харесаме.
Завършвам годината с няколко непридобити красоти, но само защото чакам добра цена за тях, а тя не идва.
Догодина ще намаля продуктите за коса и ще се посветя на нишовите парфюми ❤️

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 03:19 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт