Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 937
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Малко встрани от темата, тази година имах истинска тубероза, цвете в саксия. Още не знам какво мисля за нея. Когато я помириша, в първата секунда изключително много ми харесва, но накрая на вдишването  става прекалено сладникава и тежка. Ако има парфюм, който да е уловил само първоначалния аромат, мога да се влюбя в него
Две седмици имах цъфнал стрък тубероза, цялото помещение ухаеше и аромата е очарователен, пристрастяващ и красив (помещение около 35-40 м2), мога да си представя цял букет - нямаше да се стои. Така е и с парфюмите с тубероза - по малко, сутрин две пръсвания на врата, едно на ръката за двете ръце и толкоз. До нощите стои. Поръчала съм си корени тубероза и през пролетта ще сложа няколко.
На мен ми харесва много Carnal Flower, в него има най-много тубероза и го носих две седмици без прекъсване, влюбих се в Love Amouage и с него мисля да започна 2022 (живи&здрави), от вчера нося Marfa (в нея има най-малко тубероза сякаш) и очаквам проби на Compliment / Maison Violet (по съвет на една дама от темата) и Tuberosa / Le Couvent след като прочетох, че една от най-чистите туберози е Tuberosis / Laboratorio Olfattivo, защото имат един и същи създател. Последната ще я търся, марката се продава във VIP Shop-a.

Dewi D, Eden е  хубав парфюм, но трябва да се ползва пестеливо - малко повече и ще припаднеш Grinning

Magda Dimitrova, като стигна Делириум специално ще тествам Tuberose Angelica / Jo Malone Simple Smile

И аз като Азалия🌺 първо помирисвам шишенцето и само ако много, много ми харесва пръсвам на ръка или купувам за подарък. Преди само на хартия, но така много от парфюмите могат да подлъжат човек и после се чудиш как точно си целнал тази ужас като получилия подаръка се парфюмира и те прегърне Grinning

Добавям: още два пробвани прафюма на Memo - African Leather и Iris Leather - много ми допадат, чудни са, но определено ги възприемам като мъжки. African Leather ме впечатли повече - ухае на тютюн, смола, боров мед и финна кожа натрита с тези съставки, Iris Leather е по-традиционен. Мъжете вкъщи ги харесаха много.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 10:38 от Al Georgieva

# 691
Аз гледах туберозата в градината и не се усещаше толкова силно, ако оцелеят грудките ще ги сложа в стаята догодина, и пак ще си мисля дали я харесвам.

Така е с парфюмите с тубероза - сутрин две пръсвания на врата, едно на ръката за двете ръце и толкоз.
Аз така правя с всички парфюми, не подновявам през деня. Работя в помещение с други хора, не искам някой да припадне Blush и на мен самата не ми харесва, aко някой натрапчиво мирише на неприятен за мен парфюм.

И аз първо мириша шишенцето, даже така се влюбих в един парфюм. В парфюмерията, сред облаци от аромати и всички шишенца, които бях помирисала преди това, почти не усетих миризма от това шишенце - значи е точно като за мен Grinning Оказа се точно така, нося го много често, и по стечение на обстоятелствата ми се събраха три бутилки от него. Няма да ми омръзне.

А днес замалко да си поръчам етерично масло от тубероза, в последната секунда го извадих от кошницата. Изплаших се Grinning

# 692
Phloxx, имам масло от Лаванда груп (на фермерски пазар в София ги открих) и ми харесва много - вечер го ползвам като крем за ръце Simple Smile
Грудките ми казаха че трябва да се вадят от земята и ранна пролет да се засаждат отново, може би да ги покриеш обилно с листа, торф и похлупак? Извинявам се, че се отклонявам от темата, но това цвете ми е такава страст.....

# 693
  • София
Чета за туберози споделяте и набрах накрая смелост да препоръчам една и то, не се смейте, от непозната арабска марка. Ще кажете, тоя пак полудя. И ще сте прави Satisfied
Става дума за Al Wataniah Thanaani
Скрит текст:

Най-често тази пирамида е посочвана, и поне моите усещания я потвърждават, така че - да, вярна е.
TOP NOTES - Aldehyde, Rose, Violet Leaves, Peach, Osmanthus, Peony
MIDDLE NOTES - Heliotrope, Rose, Tuberose, Orange Blossom, Plum
BASE NOTES - Sandalwood, Moss, Oak Moss, Patchouli, Amber, Cedar Wood

Супер интересен ми беше този парфюм, заради богатата си нетрадиционна за Ориента пирамида с нотки на алдехиди, тубероза, портокалов цвят и тн. И наистина има доста алдехиди, отваря се хем сапунесто, хем с хладни мъхесто-зелени нюанси. Не след дълго се присъединяват роза, тубероза и други цветя, като към целия този прекрасен алдехидено-цветен букет, допълнен от мъхесто-дървесни нотки, се появява и слива, която дава плътност и обло усещане. Странен парфюм, определно първия път, когато го носих ми беше нетипичен, защото е извън моите неща, но пък именно за това го избрах. И трябва да кажа, че колкото повече го нося, толкова повече ми харесва.
Туберозата не е страшна, усещам я по-суха, по-цветна. Няма тази сочност и дъвка профил, но пък с добавка на сливата, се получава чудесен баланс, даващ доза актуалност.
Риска тук е от алдехидите - има ги, не са само намек, но пък за мен са в идеална доза и не ми дават твърде сапунесто, перилно или ретро излъчване. Навяват ми асоциации за нещо чисто, за пролет, за по-класическо внушение, но пък допълнено от по-плътната и богата база, композицията накрая се получава сложна, наситена и много любопитна, поне за мен.
Розата е леко сладка, с меки пудрени нюанси, но не е водеща, като на заден план много добре допълва.
Та, ето една арабска Тубероза, поднесена по напълно европейски начин, любопитно и доста меко, внимателно. Мисля, че категорично не е за всеки, но пък съм убеден, че когато намери своите почитатели,  те ще бъдат много запленени. За мен е находка Al Wataniah Thanaani. Между другото, бутилката и кутията са много хубави на живо.

Парче за деня - един от най-любимите ми ремикси. От първо слушане ме плени напълно Revolving Hearts
London Grammar - Wasting My Young Years (Antrim Unofficial Remix)

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 12:10 от Deetron

# 694
# 695
Deetron, благодаря - има ли физически магазин където да се запознае човек с този парфюм? А туберозата е точно така - колкото повече я носи човек, толкова повече му харесва Simple Smile
Поздравления за избора!

# 696
  • София
Deetron, благодаря - има ли физически магазин където да се запознае човек с този парфюм? А туберозата е точно така - колкото повече я носи човек, толкова повече му харесва Simple Smile
Поздравления за избора!
За съжаление, не. Не съм срещал този парфюм никъде за тест. Ще погледна да видя, дали имам празно шишенце 2мл за проба и ще Ви пиша на лични.

# 697
Момичета, някой от новите парфюми на Гучи доближава ли се като аромат и като трайност до Gucci Guilty intense?

# 698
Радвам се, че не купих нормална опаковка Ла бел ле парфюм, а отливка от 10мл, не ми хареса. Ще го мъча още де, надявам се, че не си е починал от пътя Simple Smile

# 699
  • София
Колко хубаво, че сте отворили тема за цветята Simple Smile През последния месец ми се носят предимно флорални парфюми и съм си извадила де що има китки - напук на зимата и хладното време. В този ред на мисли, днес реших да започна деня с Penhaligon's - Gardenia.
Като стана дума за тубероза - и аз не съм ѝ от най-големите фенове. Както някой беше писал по-назад, в определени комбинации с други нотки хич не ми допада. Някои туберозени парфюми така и не ми проговориха. Тези на Nishane,  Nasomatto и Naomi Goodsir, например, са една малка част от тях.
Най-непоносима до този момент ми е Tubéreuse De Madras на Boucheron. Усещам нещо мазно и блудкаво в този парфюм, от което ми се повдига. Рядко се случва чак пък да ми зазлее от аромат.
Най-леката и натурална тубероза, която съм пробвала досега е Tubereuse Noir - Zara. Много приятно и бюджетно парфюмче, с кеф си го носех през лятото. Назад в коментарите мернах някои интересни предложения, които си отбелязах и нямам търпение да тествам при възможност. Flowers Hibiscus
Някой има ли впечатления от Jasmine Sambac & Marigold  - Jo Malone? Гледам, че в Делириум са пуснали 20% промоция на всичко до утре, та му се чудя, но едва ли ще се вдигна до някой мол само, за да го тествам.

# 700
С кой парфюм ще посрещнете новата година?
Аз взех покупката си " на сляпо" преди няколко часа и го разучавам, определено ще нося него утре.
Парфюмът е Nawab of oudh Ormonde Jayne
https://www.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/Nawab-of-Oudh-16897.html

Има една дама в Basenotes, чиито отзиви обичам понякога  да чета за разтоварване и да си фантазирам колко са красиви описаните парфюми. Този си бях набелязала за проба, но го мярнах в един сайт и внезапно се сетих, че макар вече да имам подаръци от всички, включително и от себе си, съседската котка много ме харесва, та реших да си купя един подарък и  от нейно име - сигурна съм,  че не би възразила! Joy

Случи се сполучлива покупка, нищо подобно не притежавам и съм приятно изненадана.
Ароматна, едновременно богата и въздушна, изключително гладка композиция  с усещане за полиран къс зелен кехлибар или опал, хладна и луксозна като усещане на моята кожа.
Уд не откривам, усещам леки алдехиди, сочни цитруси, тропически плодове, подправки,треви и цветя - от тях   разкошна магнолия и плюшената роза от Ta'if,  всичко това върху тъмна дървесна подложка.
Не ми е лесно да го опиша, защото е изтъкан от противоречия- плътен и прозрачен, топъл и хладен, пикантен и мек, ярък и изискан.
Има едно леко предозиране с кардамон, което мога да нарека недостатък, но инак е истинско откритие за мен и ще го нося с удоволствие.

Eelishka и на мен ми се носят цветя, но такива, каквито нямам Joy та чакам да ми мине!

Весело посрещане на новата година ви желая! Christmas Tree

# 701
Някой има ли впечатления от Jasmine Sambac & Marigold  - Jo Malone? Гледам, че в Делириум са пуснали 20% промоция на всичко до утре, та му се чудя, но едва ли ще се вдигна до някой мол само, за да го тествам.
Аз го намирам за въздушен, много нежен, също толкова слънчев  и неиндолов.  Чудесен ежедневен парфюм, върху мен е доста траен,  но аз по принцип с черната серия на Джо Малоун нямам никакъв проблем в това отношение. Прекрасен парфюм за мен,  в уиш листа ми е  и от няколко намаления вече се чудя дали директно да вземам бутилка или да чакам да ми свърши минито. Трябва да харесваш жасмин обаче, защото това е основното което се усеща, останалите нотки са резервни играчи.

Като сте се заговорили за чисти масла/конкрети  от тубероза, на кои марки  ползвате такива? Отдавна се каня да си поръчам, и все отлагам защото не намирам почти  никакви мнения.

И понеже стана дума - и аз съм от тези, които първо миришат капачките на парфюмите, но от опит да си кажа, че  този начин на проба много лъже, както и тестването от блотер - даже не мога да преброя случаите, в които миризмата на парфюма  от капачката ме е отблъснала, а пръскайки директно върху мен съм се влюбвала или поне съм харесвала съответния аромат. В общи линии, вече ако не тествам на кожа не съм сигурна , че изобщо имам мнение за съответния парфюм.

# 702
Никога не мириша капачка. Вземам, пръскам на блотер и ако ме вълнува прибирам блотера и/или пръскам на ръката. Ако не директно го изхвърлям и преминавам на следващ.

# 703
BoMarina,  моето имаше в пакетчето картичка на тези хора:
https://m.facebook.com/POLIANTESTUBEROZA/

# 704
Капачката често ми мирише на метално.
За Нова година мисля да съм с този аромат:

Доста е силен, усещам го ясно с моето слабо обоняние само от две пръсвания. Обикновено слагам малко по-щедро. Smile

Общи условия

Активация на акаунт