Парфюмни размисли и страсти - 267

• 67 900
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
Туберозните страсти ме докараха до поръчка на луковици от два вида тубероза.   Да  опозная аромата в чист вид .  Покрай тях и орхидея на черния прилеп, не устоях на тази екзотична красавица. Joy

# 706
BoMarina,  моето имаше в пакетчето картичка на тези хора:
https://m.facebook.com/POLIANTESTUBEROZA/
Silver pearl благодаря за линка:blossom:, разгледах им набързо страничката,  харесах си два - три продукта и мисля да се зарадвам следпразнично:smile:

# 707
С кой парфюм ще посрещнете новата година?
Засега планирам MFK APOM, но ще видим дали няма да реша друго накрая.

# 708
За утре вечер ще заложа на Червеното Азаро.Коледа  посрещнай с Ла Белле,Ле Парфюм,време е да дам шанс и на другата ми нова любов.❤❤❤

# 709
  • София
Привет, да допълня по темата Arabian's Secret и новият им Sahara Pearl. Тествах го на листче - страхотен е за мен! Отваря се доста сочно и плодово, с жив и и автентичен аромат на червен портокал и сладък шафран, като постепенно и плавно Ориента навлиза в композицията и си завива отчетливо към ДНК-ато на парфюми като Mancera Instant Crush, Baccarat Rouge 540, Afnan Mirsaal With Love и тн. Не е точно като никой от тях, но общо взето, това му е посоката. Като съществен плюс за Sahara Pearl е мекия и плодов, сочен подход, което му дава една лекота и по-голяма приложимост в деня, без да губи магията на този тип парфюми.  За хората, които харесват този стил, мисля, че ще останат доволни. Много добър микс! Има и сладки смоли, има и уютен, объл и кремест амбър, както и онова усещане за свещ/восък и захарен памук. Hands Ok Hand

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 21:24 от Deetron

# 710
Oще не съм решила какво да сложа за утре, може би ще е Rose d 'Arabie Armani Prive, а може и да е нещо друго като Must de Cartier, ще решавам на момента и според импулса Smiley

# 711
С кой парфюм ще посрещнете новата година?

Мисля да рискувам с Italica. Ще пътувам и ми звучи някак тематично 😄 Не ми се носят повече от два мъника, вторият още се чудя кой да е....ще трябва да е нещо по-леко със сигурност.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 22:03 от tuali

# 712
Утре ще бъда с Coco EDP, благодаря на дамата която ми го препоръча тук и на другата дама, която ми помогна да го имам. Весело посрещане на Новата година прекрасни момичета и момчета, много нови ароматни любови Ви желая!

# 713
  • София
BoMarina, благодаря за споделените впечатления! Обичам жасмин - и по-индолов и по-чистичък, кажи-речи имаме се с него.
Общо взето стигнах до извода, че каквото и да се пробвам да нося, все се връщам в даден момент към нещо белоцветно, било то нежно или омайно, или по-гъсто и плътско, та може би и утре ще сложа нещо такова. Може да извадя A la Nuit, че току-виж се изпарил преди да съм му се нарадвала Joy
Последните дни ми бяха емоционално напрегнати и ми се носят парфюми, с които да се чувствам максимално комфортно и уютно. То и без друго май ще прекараме вечерта в домашна обстановка у нас, в тесен състав, та нищо чудно да посрещна 2022-а по пижама, отдавна забравила с какво съм се напръскала Satisfied

# 714
И аз имах изключително напрегната седмица и се чудя дали да не си подаря едно мини Bitter Peach TF. Чета много противоречиви мнения. Повечето споделят, че е доста сладък, но има и мнения, че не е от нсй-сладките. Не харесвам  прекалено сладки аромати. LVEB за мен е ОК, но Chocolate Greedy ми е в повече. Има ли вероятност да ме отблъсне или е лесен за харесване?

# 715
Горчиво-сладък е Bitter Peach, не прекалено сладък в никакъв случай 😍

# 716
Горчиво-сладък е Bitter Peach, не прекалено сладък в никакъв случай 😍
Благодаря, tuali Flowers Bouquet ! Четох, че е сладко от праскови, но явно с горчивите ядки. Още малко ще го помисля.

# 717
За посрещане на Новата година смятам за подходящи сладки аромати със стабилна дървесна подложка като:

Lolita Lempicka EDP - оригинала
Gocce di resina (Erbario Toscano)
Gucci by Gucci EDP (кафявия от 2007 г.)

Няма обаче да избера никой от тях за края на 2021 г.
Трябва да бъде нещо ново (за мен), все още слабо носено, без асоциация с предишни години, хора и събития.
Същото се отнася за празничното облекло, между другото. Simple Smile

Затова ще бъда с Elixir des Merveilles в лимитираното калиграфско издание.

източник на изображението: fragrantica.com

Желая на всички щастливо посрещане на Новата година!

# 718
  • Germany
И аз имах изключително напрегната седмица и се чудя дали да не си подаря едно мини Bitter Peach TF. Чета много противоречиви мнения. Повечето споделят, че е доста сладък, но има и мнения, че не е от нсй-сладките. Не харесвам  прекалено сладки аромати. LVEB за мен е ОК, но Chocolate Greedy ми е в повече. Има ли вероятност да ме отблъсне или е лесен за харесване?
Bitter Peach TF  на мен ми е точно като студен чай праскова.
Ако той ви е добре като сладост и аромат, значи и парфюма ще ви хареса. На мен ми харесва, обичам точно такъв тип праскова, ароматна, свежа, разхлаждаща, но не и за тази цена.

# 719
  • The Evergreen State
По повод на дискусията около изпаряането/намаляването на парфюмите, замислих се кой е парфюма в колекцията който притежавам най-отдавна. Оказа се Chanel Chance Eau Vive. Купих го 2015 от летището в Париж, беше току що излязъл и го взех импулсивно, голяма тръпка ми беше. 50те мл бутилка е повече от половина пълна все още (аромата си е все така красив). Макар и само с 12 парфюма в колекцията не успявам да им се порадвам достатъчно, за съжаление. Успявах да си изхарча парфюма докрай много много отдавна когато имах само по едно сигничър бутилче.

С пожелания за весело посрещане на Новата Година!

Общи условия

Активация на акаунт