Кралски работи и клюки - декември 2021

• 54 253
  • 818
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Кралски скъпоценности продадени на търгове през 2021г.

През март Сотбис продават скъпоценности на Едуина Маунтбатън: огърлица, направена през 50-те години на 20-ти век, с рубини, изумруди и сапфири, плюс разпръснати диаманти, продадена за 107 100 паунда:

Към нея има и обици, продадени за 17 640 паунда:

На 9 ноември в Женева Кристис продават интересни скъпоценности. Първата е диамантени гривни, направени за Мария Антоанета, все още в първоначалния им вид. Сдвоените гривни са направени през 1776 г. от Чарлз Огюст Бьомер. След революцията гривните били спасени и те били предадени по-късно на дъщерята на Мария Антоанета, херцогинята на Ангулем. Предложени са за продажба от Кристис от името на анонимно европейско кралско семейство. Продадени за невероятните 7 459 000 швейцарски франка.

Втората скъпоценност на този търг е брошка с рубини и диаманти. Бижуто първоначално е било обица, част от  скъпоценности направени през 1811 г. за императрица Мари Луиз, втората съпруга на Наполеон. По-късно комплектът е преправен за дъщерята на Мария Антоанета, херцогинята на Ангулем. Рубините са държавна собственост и те остават във Франция, тъй като различни кралски семейства идват и отиват през деветнадесети век. Бижуто е продадено през 1887 г. заедно с останалите френски скъпоценности на короната и не е известно къде е било междувременно. Отново анонимно благородническо семейство го предлага на търг. Бижуто е пропадено за 250 000 швейцарски франка.

Третата скъпоценност е великолепна кралска диадема. Тази деликатна диамантена/пшенична диадема е направена за Полин Бонапарт Боргезе (сестрата на Наполеон) от Франсоа Реньо Нито през 1811. Бижуто остава в семейство Боргезе в продължение на два века, до скорошната си продажба в Женева. Продава за забележителни те 810 000 швейцарски франка.

Друга продадена скъпоценност на 7-ми декември в Сотбис са комплект и диадема, които принадлежали на императрица Жозефина, първата съпруга на Наполеон. Златните диадеми, поставени с древни резбовани камеи са направени от Жак-Амброаз Оливеррас през 1805 г. Наполеон е обичал жените му да носят пищни скъпоценности с препратки към древна Гърция и Рим.  Комплекта е продаден за 450 600 паунда, а диадемата с камеи и скъпоценности за 126 000 паунда.

На търг организиран на 1-ти ноември в Сотбис се продават и скъпоценности, свързани с Романови, които винаги са голям хит на търговете. В случая това са комплект направен от диаманти и сапфири от колекцията на великата херцогиня Мария Павловна. Брошката и обеците, направени от Bolin, са част от изнесените контрабандно от Санкт Петербург след революцията, като това добавя и допълнителна мистика към продажбата. Бижуто  надминава дори прогнозата цена и са продава за 806 500 швейцарски франка.

През ноември в Сотбис е продадена и тази очарователна диамантена и сапфирна палметна диадема, която има много романтична кралска история. Тя принадлежи на оперната певица Йохана Лоисингер, която се омъжва за княз Александър Батенберг (прачичо на по-късния принц Филип, херцог на Единбург). Прекрасната диадема е продадена за 113 400 франка.

# 736
Много са хубави. За мен зеленият комплект (първия), ако може.🥳

# 737
Честита да е лейди Спенсър. Много е красива на снимката.

# 738
  • Някъде там
Днес няколко рожденика.
Емануеле Филиберто от Савой поздрави първородната си Витория, чийто рожден ден е днес.  Той публикува снимки на Витория, която става на 18 години.
На тази снимка все едно виждам Джоуви.

Савана Филипс става на 11 години.

Японката Како става на 27

София с Росарио на разходка. Този път само замъглени са снимките. Обикновено ако списание ги публикува ги замъгляват.

Коледната картичка на Ернст Хановерски.

Чичко Тайландец пак се е боядисал. 🤣
Направи ми впечатление че скоро не съм виждала втората жена, тоя да не я е изгонил пак ? 🙄

# 739
Уауу, наистина супер яки Емануеле и Витория. Таткото вярно прилича на Бон Джоуви, а с щерката изглеждат повече като гаджета отколкото като баща и дъщеря. Готините гени явно се предават по семейна линия🤩
Тайландците мясат на глътнали бастун, страшно са нелепи🤣 Нали те бяха дето имаха за традиция до лазят по земята, а кралят им беше любител на бюстиетата😁 Апропо чичко тайландец когиж е гонил втората гУспУжъ, че май нещо съм пропуснала😄

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 18:31 от Анонимен

# 740
Шаманът на Марта вече е добре (чуха се коментари, че е бил на диализа).
Честити Коледа на всички и пише: "Животът е дар, а любовта е най-големият дар. Помнете това."

# 741
  • Някъде там
Да симпатични са.

Същите Ани. 😀
Ето. Награждават ги и пак лазят по земята.

Е как бе обсъждахме го тук.
Тайландската национална телевизия съобщи, че Синеенат Вонгваджирапакди е лишена от тази титла заради нелоялност към краля и действия срещу позицията на кралица Сутхида в името на собствените си амбиции. Действията й "показват, че тя не почита краля и не разбира кралската традиция", се казва в изявление на кралския двор, в което се уточнява, че тя се е опитала да се издигне до ранга на кралицата.
После пак я прие. 😀😉
Чакай да се разровя да видя вижда ли се в скорошните снимки.
От ноември я има само. Тази със зеленото.

Нови снимки на Мод. Много симпатично изглежда на тях. По принцип никак не ми харесва как се облича.

# 742
На мен пък Емануеле (който и да е той, да ме прощава) в профил ми заприлича повече на Кевин Костнър.

Какво стана с японската принцеса, която се отказа от титлата си и се омъжи за обикновен човек?

# 743
  • Някъде там
На мен пък Емануеле (който и да е той, да ме прощава) в профил ми заприлича повече на Кевин Костнър.

Какво стана с японската принцеса, която се отказа от титлата си и се омъжи за обикновен човек?
Принц на Савой. Мисля че за тях нямаме тема и може да помислим за такива неизвестни на всички в следващи теми.

Блу точно на предната страница съм я качила. Снимана в Манхатън да пазарува.
Доста добре изглежда.
Живеят си там вече. Бяха се върнали в Япония за погребението на дядо ѝ по майчина линия.
Ето я пак.

# 744
Кити Спенсър защо учи в Кейптаун?
Мъжът и ли е оттам?

# 745
  • Някъде там
Кити Спенсър защо учи в Кейптаун?
Мъжът и ли е оттам?
  През 1995 г семейството  се мести да живее в Южна Африка. През 97ма майка и и баща ѝ се развеждат.
Той се връща в Англия, но те остават там с майка си. Затова Кити учи там.
Инфото е за времето когато е учила. Не за сега.

# 746
  • Истински се вижда само със сърцето.
Попаднах на интересна статия в ББС днес https://www.bbc.co.uk/news/uk-59553852
Мистерията на дома, където е родена кралицата ( част от статията с гугъл преводач)
Къде точно е мястото на къщата, в която е родена кралицата? Търсили ли са посетителите на грешното място? И правилни ли са твърденията, че къщата е пострадала в Блица?

Кралицата е родена на 21 април 1926 г. на улица Брутън 17 в Мейфеър, Лондон. Не дворец, голямо имение или дори болница, а градска къща на оживена лондонска улица.

Родителите й се бяха преместили в къщата, принадлежаща на нейните шотландски баба и дядо, граф и графиня Стратмор, само няколко седмици преди нейното раждане.

"Това е напомняне за това как кралското семейство не е било толкова зачервено в онези дни. Парите са били проблем", казва кралският историк Робърт Лейси.

Имайте предвид, че кралицата не е родена да бъде кралица - в този момент, като дъщеря на по-малкия син на краля, не се очакваше да заеме трона.

Къщата беше „Блицирана“?
Първият дом на кралицата вече не стои - и в интернет има постоянни твърдения, че е жертва на въздушни нападения по време на Втората световна война.

„Къщата беше повредена при Блиц и по-късно разрушена“, казва Уикипедия като един пример за много.

Но множество документи в Британската библиотека и други архиви показват, че къщата от 18-ти век е изчезнала преди войната дори да е започнала.

Именно строителните предприемачи – много по-неумолими от въздушните нападения – завършиха първия дом на кралицата.

# 747
Андрю е поискал доказателствата по процеса да се запазят в тайна, докато милата му другарка беше призната за виновна вчера.

# 748
  • Някъде там
Андрю е поискал доказателствата по процеса да се запазят в тайна, докато милата му другарка беше призната за виновна вчера.

Осъдиха я и то по 5 от 6те точки. Сега ще си почива дълго в затвора, е не е като в Балморал, но все пак.
Андрейката  е невинно ангелче, няма какво да крие, той не знае за тъмните тайни на приятелите си.
Защо не иска да не се обявяват публично доказателствата, може да е в негова полза ?🙄

# 749
Каквото  е надробил да си сърба.Лошо, че в миналото било, ама така станало, сега да отговаря.Като го гледат какъв е  дъртак, асоциациите не се връщат  към тогава, а са сега.

Общи условия

Активация на акаунт