Отговори
# 75
Момичета, вашите белези как са?
Вчера забелязах, че от едната страна имам като че ли малка дупчица, все едно е разлепено... Май съм се психирала.
И нещо се обърках - ден 1 денят на раждането ли се счита или следващият ден? Трябва да му дам витамин К на 30-тия ден... Аз броя от следващия, но педиатърката за един път ги преброи от деня на раждането, друг път от следващия ден. Като цяло има ли значение дали точно на 30-тия ден?
Та така и за 40-тия ден... Алекс се роди на 8.11, според майка 40 ден се пада на 18.12

На 17ти е Simple Smile както и моята

# 76
И според мен на този етап не бива да се премахва нощното хранене.
Благодаря, Milk choc! Ще се обадя и аз за час. Предполагам е платен преглед? Странно защо педиатърката каза чак в шести...
Вчера изпратих на лекаря снимка на белега и каза, че било понеже изхвърлям шев и че нямало нужда сега да ходя на преглед, а след 45 ден да си запазя час.
Някой има ли от торбичките с костилки и има ли ефект?

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 11:16 от Pischi

# 77
Днес бяхме при педиатърката. Алекс е вече 53 см и 4кг Simple Smile
Pischi относно ортопеда Тодорова каза, че обикновено праща около 4ти месец с направление. Ако искаме може да си отидем и сега платено.

# 78
Може ли да ми кажете тези от вас с по-големи бебчета 40+ дни имате ли суканив по 10мин на гърда (цялото хранене е 10мин  от едната гърда) и бебето видимо се е наяло?
До преди си сучеше по 20мин от всяка гърда. Ве от няколко дни имаме хранения по 5-10мин и после или заспива или Си бодува кротко, на ръце, в люлката, в слинга. И чак след минимум 2 часа си иска пак ядене. Чудя се дали е нормално…

# 79
не мога да разбера детето си , значи яде от едната цица 15-17 минути и тва е .
После вече нищо не помага за втората , понякога през ноща и по малко от това яде.
Марче пишем едно нещо едновременно.

# 80
Води се по детето. Ако едно бебе е гладно, няма с какво да го успокоиш, освен с храна. Щом си седи спокойно, значи всичко е 6. Освен това, те започват вече да сучат по-добре и по-бързо и е напълно възможно да се наяжда за това време.
Може ли да ми кажете тези от вас с по-големи бебчета 40+ дни имате ли суканив по 10мин на гърда (цялото хранене е 10мин  от едната гърда) и бебето видимо се е наяло?
До преди си сучеше по 20мин от всяка гърда. Ве от няколко дни имаме хранения по 5-10мин и после или заспива или Си бодува кротко, на ръце, в люлката, в слинга. И чак след минимум 2 часа си иска пак ядене. Чудя се дали е нормално…

# 81
Съвсем нормално и чакано явление е бързото сукане Simple Smile те набират сила и успяват да си хапнат по-експедитивно, особено ако не са нервни не висят на гърда. Моята също е започнала да се наяжда бързо, днес го установих. Върнах я два-три пъти на гърда, викам нещо много рано приключи, после всичките пъти здраво повърна. Отделно нощем вече иска само едната и сутрин другата ще се пръсне.
Pischi, платен е прегледът, при това преди 2 г като водих малкия батко беше нещо от сорта на 70 лв. Аз ще си я заведа, защото той ми каза, че ако има нужда от някакви корекции и интервенции, най-лесно става това в ранните месеци. После след 6-7 месец каза, че било много по-трудно и бавно. Аз май после на 7 мес пак го водих, той иска тогава да види на вхографа дали се втвърдяват някакви хрущялни части, не помня вече Simple Smile във Варна детски ортопед с направление няма, има такива, които се съгласяват да гледат и деца (в ортопедията на Майчин дом мисля и също един Иванов). Но аз още с първото дете посещавах Живков и ще ги прежаля тези парички.
Да ви питам вие давахте ли копие от акта за раждане на детето на работодател. На мен нищо не са ми казвали, а разбрах, че се дава и сега се притесних да не се закучи нещо изплащането на болничния, който получих от родилното. Все още нямам заведена ведомост в НОИ по ПИК

# 82
Благодаря ви момичета.

Бочи ти даваш ли още АМ?
Моята ако суче нощем само от едната гърда ходя да изцеждам другата и замразявам. Аз не мига да спя така супер са напълнени и ако не ги изпразни и двете не мога да спя спокойно да се завъртя. Тя прави пауза от 9-10 до 2-3 и ако изчакам да предложа другата чак на следващото хранене което е към 5-6 просто е абсурд ..

# 83
Аз още от изписването храня от 1 гърда, защото яде макс 15 мин. Само вечер е по-дълго храненето. През нощта не съм се цедила, но сутрин ако са твърди - цедя.

# 84
значи аз първо давах двете после почнах само 1 та , после Ася каза двете . И сега тука от ония ден е това , тя просто яде от едната и заспива , вчера примерна в 00:30 яде 13 минути и заспа и повече не искше , даже се бута такава «наядох се стига ми толкова » после стана към 4 рева , сука 4 минути и тва беше пак се бута , и после в 8:30 някъде пак сука 4-5 минути и чак в 11 часа похапна по стабилно . Но пак от 1 та , и днес не съм давала АМ , стоплих и в 4 защото ми беше сьранно това ядене и викам нещо с моите цици нее ок но явно тя просто не желае , и сега драмата ми е че дясната ми цицка е голяма и събира много , и трябва да се яде от нея на 3 часа иначе става буца.А Лявата е по малка но и тя трябва да се яде де. Сега имам буца там и ще и предложа нея а дясната ще цедя малко .
Не знам колко е правилно но не става иначе , че те и текат . До сега беше в слинга и цялата и блуза с се моя сутиен и блуза са мокри от лявата цица, а не слагам подплънки вече защото ми убиват и ми е гадно

# 85
Записах час при д-р Живков. Предпочитам навреме да го заведа, още повече, че чувам нещо като пукане от едното раменце.
На мен вчера ми се обадиха да изпратя акта за раждане, така че обади се да питаш, за да не стане закъснение с плащането. При мен така или иначе в последния момент ми внасят болничния.  Още не са ми входирали този от АГ след раждането, а наближава време за другия... Нещо бях чула, че НОИ не изплащат през януари, така ли е?
Моята дясна гърда също е по-голяма и винаги по-твърда. Все още предлагам двете гърди, като от втората понякога изобщо не суче, но понякога си суче стабилно. При нас е хаотично. Алекс се храни на 1,30-2-3 часа 😁,  през нощта прави една пауза сън от 3 часа, много рядко 4. Цедя много рядко предимно през нощта, като общо от двете около 30 мл. Не знам дали е правилно, страх ме е от прекалено цедене. Пълним си яко памперсите всеки път. Започна да повръща вече на всяко хранене. Виждам, че и при някои от вас е така.
От два-три дни, както си спинка и изведнъж започва да плаче, все едно се е стреснал в съня си. Гушвам го и веднага се успокоява.
Чудя се дали да сменя пробиотика, понеже ни изписаха Вая, който е с вит.Д, като дозата е 7 капки. Имам чувството, че не успявам да му давам точната доза, защото понякога връща и се стича по устичката му. Пробвах и с лъжичка и пак не става, както трябва. Чудя се дали да взема отделно вит Д, който си е точна доза с 1-2 капки и друг пробиотик. Вие как успявате ли да ги давате тези капки без шише? Какъв витамин Д давате?

# 86
И на мен ми искат акт за раждане от работа.
Предлагам и двете гърди, но той рядко яде стабилно от втората. Понякога като е нервен сменям гърдите по няколко пъти. Алекс напоследък сучи също доста бързо, но аз умишлено го оставям повече време на гърда. Страх набрах в края на бременността като ми казаха, че наддава слабо и сега гледам да се застраховам.
Пробиотик и витамин д давам от биберона на шишето. Иначе не мога да уцеля устичката с тези шишенца, а и има вероятност да капна повече капки от колкото трябва. Пробиотика е линекс бебе, витамин д на джеймисън.
И на мен още ми се втвърдяват гърдите и още текат, особено ако забавим сукането повече от 3 часа. Облекчавам свободната гърда с един колектор на lansinoh, той прави вакум и се събира кърма вътре докато бебока сучи от другата. А и така не ставаме целите в кърма. Надявам се свободната да спре да шурти скоро и да може да кърмя и без колектор.
Хълцането веднага след сукане дали не значи че са преяли или е нормално?

# 87
моли с тоя колектор не ти ли се пълни гърдата повече , или ти имаш някакъв малък? Аз има. на лансинох и той събира като от помпа .

# 88
Минахме си прегледа и се оказа, че Мила е качила 1100гр и 6см. Лекарката беше повече от доволна. Тя каза още миналия път, че за момиче очаква около 700гр наддаване. И аз съм доволна, че имах един момент, в който бях на ръба да купувам кантар, че детето много ака и яде бързо и заспива дали въобще качва нещо. Но сега продължавам по-спокойна. Най-големите ми страхове с кърменето остават запушванията и да не стане пристрастено кърмаче. Просто 1 година ми е пределното време и искам, като дойде момента да мога да в спра без драми.

# 89
Elanlli, ако си го наложила като предел, според мен ще ти е най-лесно ако в периода на захранване изместваш напълно кърмене. Принципно не се препоръчва, но моите двама батковци бяха лакоми и бързо си стигнаха цели порции твърда храна. Така отпаднаха кърмения и на 1 г и при двамата беше останало едно вечерно за приспиване. Така ще е най-безболезнено, иначе ако от раз искаш да махаш 7-8 цоцкания, трудно и за теб, и за бебето. Макар че като стане на 1 г може и да промениш възгледите Simple Smile
Момичета, има една много хубава публикация за една акушерка- консултант за нощното кърмене. Понеже е доста дълга направих скрийншотове и ще ги прикача, оказва се, че е ужасно полезно това нощно цоцкане за нашите бебета

Общи условия

Активация на акаунт