Отговори
# 555
Здравейте. Днес се случва нещо много странно в поведението на бебето ми. Минава през скок в растежа. Видимо … днес забелязах че следи всичко, гледа по различен начин (с разбиране), когато е на люлката и аз съм срещу нея се смее и радва, ако теъгна да излизам от стаята ме проследява с поглед и ако до минута не се върна започва да плаче. Опитах да я сложа в слинга, по принцип го обича но сега започна да се гърчи цялата и да си удря главата напред в моето тяло. Опитах да сложа и в ерго раница - въпреки че е рано. Пак същото поведение. Възможно ли е да е от скока? На някоя случвало ли и се е подобно нещо? Има го и с носенето на ръце. Пак се гърчи и блъска и в мен и в таткото.

# 556
Да не би да иска да наблюдава и затова да отблъсква слинга. Аз както вече писах, откакто се заглежда, храненето е още по-кратко. Все се върти да гледа, усмихва ми се като ме фокусира, ако чуе брат си пак се върти да го търси и така тества си новите възможности. Чак сега запопна и да поритва във ваната. Но вече все по-често ще откриват нещо ново, което да им е интересно, да проявяват предпочитания.

# 557
нашата точно тва направи , почна да се заглежда и мина през криза . Аз спирам кърменето , цирка го търпях цял месец с това нервозно хранене , ровръщане пак хранене .Реве , мята се като лудна , повръща после .Почнах да цедя и да давам , така е много по адекватен целия процес.Но ще спирам и това защото не може да цедя по цял ден .Дясната гърда ми е 3 пъти по голяма от лявата без преувеличения .Изглежда пократително цялата тая картинка .И не е от значение дали са празни или не .Мъчих се с зърна без зърна .300 пози не става при нас адекватно цицане .И най вече това повръщане просто няма как .

# 558
  • Варна
Привет, момичета! Моето момченце вече е на 2 месеца и 2 седмици! Откакто мина два месеца, вече много се заглежда. Последните дни, когато е наспан е склонен поне 30мин да прекара след събуждане, гледайки въртележката си и слушайки песничките, после иска разхождане на ръце, да разглежда из къщи. Много гука, раздава усмивки и е страшно сладък ❤️. Всичко това понякога затруднява храненето, най-обичам, когато на първото хранене нощем се понасуче, обърне блажено глава, загледа се някъде в тавана и почва "Агъ"...Heart Eyes Разтапям се, но трудно го връщам на идеята за хранене и успиването е мираж.
За пореден ден ака сутрин, което го прави доста неспокоен и през нощта, и акото му е страшно течно, вчера едва го съблякох, до гърба, а все си върши работата по време на кърмене, после следва събличане, миене, преобличане и отново заспиването после дълго е мираж. И след всичко това продължавам да му чувам чревцата, да пръцка и това да го тормози...няма ли край, кога ще му мине...Отдавна спрях всякакви капки, защото ми писна и не виждах особен ефект.
И така това е при нас, усмихнати бебчета!

# 559
Molly, Рефлуксайд ми го изписаха преди всяко кърмене да давам. Обаче аз го спрях- ако това е причината да не ака по-добре да си повръща, но да ака. Свърши я тя тази работа снощи и ми олекна. Не знам дали не беше от недобро сукане- тези дни много се дърпаше, ревеше на гърда, едва я задържах, напишаните памперси не бяха толкова напоени. От вчера е малко по-добре, според мен Ротарикс й обостри много рефлукса и не ядеше качествено. При вас сиропчето преди или след ядене се дава? На нас ни го изписаха преди, а в листовката пише след, чудя се дали да не пробвам така... не ми се ще на своя глава, пък и не знам дали да го давам въобще

# 560
И при нас има промяна в поведението, а  храненето вчера беше почти невъзможно. Суче макс. 2-3 мин. и започва борба, рев, тръшкане. Кагато го изправя или сложа полулегнал върху мен, за да се успокои,  спира с плача и даже се усмихва. Наглася ли го за кръстосана люлка- изпада в истерия. Първият път си помислих, че не е гладен (въпреки че бяха минали 3 часа), обаче продължи цял ден. Почти не е ял. Ако го сложа в биологичната поза, търси гърдата и си хапва малко повече, но се сетих чак вечерта да го сложа така. Преди нощтния сън дори не искаше да се приспи на гърда. Плачеше в мен. Може би вече беше усетил, че съм напрегната и притеснена. Мъжът ми го взе и заспа буквално моментално (22,30ч.). През нощта той ме събуди в 3ч., за да сложа Алекс на гърда, докато спи (досега винаги се е будил за хранене, с изключение на 1 път). Докато спеше, сука нормално пак на кръстосана люлка. Спа при нас, за да сме по-спокойни всички - само около час беше в кошарата.
Или е от Ротарикс, или си мисля да не е кърмачета стачка. На 2 месеца е.

# 561
На Марио Нипиото е изписано след всяко кърмене. По листовката е 5-10, а в групата четох за 15. Давам го между 10 и 15 минути след хранене по 1-2мл,защото вече е над 5кг,но няма още 6кг. С изключение на един ден, в който имаше по-често и обилно повръщане, вече почти не повръща. Отделно смених пробиотика от Био гая на Омнибиотик Панда и не знам дали е съвпадение, но съвпаднат със засиленото повръщане. Бебчо вече не ръмжи по цяла вечер и спи много по-спокойно. Ака редовно и обилно.

# 562
Ох аз след като вчера писах, че след сиропа Алекс ака вместо на всяко хранене по 2,3 пъти на ден, е вчера цял ден не се изака. Милк ти направи ли нещо по специално, че се изака твоята госпожица. Беше писала нещо за топла вода, за пиене ли я даваш или? Мъжа ми вече е готов да правим клизмичка, ама нали изобщо не е добре за децата да не привикват
Рефалгин ни е изписан по 4 пъти на ден по 2.5 мл, 10тина мин след хранене, като доктора каза, че може и след всяко хранене да го давам. Аз напоследък почнах по често от 4 пъти на ден да го давам и незнам дали това не е оказало влияние. Неакането се случва на третия ден от както почнах да давам омнибиотик панда, та се чудя дали не е от него,макар че нали уж бил много хубав
До сега бяхме с линекс бебе.

# 563
Омнибиотика спича , аз давах , взимала съм и за мен си. Отделно нашата повръщаше от него.

# 564
Тони да чукна на дърво почти не повръща напоследък, пък още взима пандата. Не мога да кажа дали спича, на консистенция не, на честота - 24 часа му е била най-дългата пауза.

# 565
Е индивидуално си е Simple Smile Моята повръщаше именно в момента в който яденето и съвпадаше с приема на панда . Тя и сега си повръща но като преяде, а тогава беше примерно взима пандата , пийне 40 мл и повърне. За спичането мен лично ме спичат всичките пробиотици на Омнибиотик и тия , но и от други съм чувала, Малката е пила 2 пъти от пандата и я спрях защото повръща та за нея нямам наблюдения дали спича но съм чувала от други хора че им спича бебоците.
Аз спрях сега всички пробиотици , тая седмица сме на Ротарикс и малко се притеснявам как ще се отрази на стомахчето и. Но вече мисля постепенно да спирам всички капки за колики , за сега остана само Био Амиката и то само нощем.

# 566
Ами явно си е индивидуална реакцията спрямо Пандата. Нито мен ме е запичал, нито Марио. Давам вечер пробиотика , разреден с малко кърма. Преди всяко хранене все още давам Био амика по 8 капки , а след хранене Рефлуксаид. При някои от вечерните хранения ми се случва и да пропускам или едното, или другото , или пък и двете , зависи до колко съм успяла да се събудя. Снощи в просъница примерно съм обърнала лъжичката, в която капя амиката, наобратно и не мога да се осъзная какво се случва, а капките се стичат по нея и капят върху мен Simple Smile
След 2 седмици сме на ваксини, но не сме обсъждали с ЛЛ дали наведнъж ще са всички или поетапно ще ги слага.
ММ днес влезе в болница за операция и си оставаме двамата с бебчо сами вкъщи и ми е доста тегаво . Отделно и времето не става за разходки и се очертава трети ден бебчо да не излиза. Дано поне утре вече да спре дъждът.

# 567
Момичета моляя дайте някакви предложения за капки за коликии... сега сме на Еспумизан и не са окей, бяхме на Колииф ии на него не му действаха добре даже се засилиха.. от всички май Абоколикена най-добре беше... иии мнение за Био баланс бейби? Или Линекс бебе

# 568
От линекс бебе съм доволна.. И аз незнам защо го смених с пандата, уж нали различни щамове да приемаме.
Сега май ще пращам мъжа ми да купува пак линекс, та дано помогне на изхождането.

# 569
От линекс бебе съм доволна.. И аз незнам защо го смених с пандата, уж нали различни щамове да приемаме.
Сега май ще пращам мъжа ми да купува пак линекс, та дано помогне на изхождането.

А кога го даваш? Сутрин или вечер? На мен ми бяха казали сутрин, на моя позната вечер😀 педиатъра ми каза когато искам...

Общи условия

Активация на акаунт