Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 40 209
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ще видим какви ще са тестовете, когато излезе заповедта. Днес Денков говореше евентуално за назални тестове за големите, но за такива, при които проба са взима само от началото на носа - без дълбоко проникване, което дори ми се струва по-добре от плюене в торбичка /последното е малко неадекватно за по-големи ученици/.

# 106
  • вкъщи
Не съм доволна, защото масово децата в гимназия не желаят да се тестват и пак ще си останат в ДО. Което за ваксинираните деца и за учителите е несправедливо. С едната паралелка примерно ще работят присъствено, с другата в ДО. Тоест ще готвят два вида уроци и материали.
В класа на дъщеря ми само тя е ваксинирана, две деца са боледували и това е. Никой не желае да се тества, тоест на училище йок.
В класа на сина ми само четирима родители заявиха, че не желаят тестване, да видим сега няма ли да се отметнат.
Каша, ама голяма каша.
Горките класни ръководители. Всеки ден искат справки, декларации и не знам си какво от тях.

# 107
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
лелка, а защо не желаят да се тестват гимназистите? В класа на средната - 6 клас; от 16 часА до сега има 8 пратени декларации. Искат да се тестват и да са на училище.
В моя първи клас са 27 от 27 с тестове и на училище вече трета седмица. Не мога да си обясня защо по-големи деца няма да искат да се тестват ...
... а аз от днес и с бустер Simple Smile Шегувам се с приятели, че правя "манджа с грозде" в организма си - Модерна, Пфайзер ...., ако дойде по някое време ... мога и един Спутник да опитам Simple Smile

# 108
  • Русе
При нас 12 клас са заявили,че ще се тестват и съответно ще са на училище. Поне достатъчно на брой, защото вчера на РС среща ни оповестиха че 12 клас са на училище след допитването.Сами са си попълвали каквото там са ги питали от училището.

# 109
# 110
"Бързи антигени тестове"
С каквото имат в наличност явно ще се тестват. Сега пак наново декларации за съгласие:confused:
Кацаров в 18.00 каза, доколкото разбрах, че тези тестове ще са за над 8 клас.
Утре има време за нови двайсет, а ние ще се люшкаме разбрали-недоразбрали крайната информация.

# 111
Старият текст беше същият. " Неинвазивни" присъства в Насоките. Това е от заповедта от 3. ноември.
а) създадена е организация за провеждане на място в училище на изследване за
COVID-19 с бързи антигенни тестове два пъти в седмицата (понеделник и четвъртък) на
учениците от съответните класове (които провеждат присъствено обучение) и на
педагогическия и непедагогическия персонал, който участва в провеждане на присъственото
обучение, с изключение на тези, които разполагат с валидни документи за ваксинация,
преболедуване или изследване;

# 112
Е, то като всички нормативни документи в България, винаги вървят с пояснения, никога не са точни и ясни от първо четене. Благодаря, Дидева

# 113
  • София
В новата декларация, която ни изпратиха от училището, е написано "неинвазивни" бързи тестове.

# 114
И очакват утре до 14:00 часа училищата да заявят необходимите бройки тестове в РУО.

# 115
  • Ямбол
При нас ъщо декларациите са за неинвазивни тестове и трябва да съберем съгласие от днес до днес. Досега бяхме на ротация и в понеделник, ако се върнем, то отново трябва да се променят насоките за тези, които са между 250 и 500  на 100 хиляди. Но ще видим утре какви указания ще получим.
Скрит текст:
...
Иначе винаги съм се чудела как един директор на общинско училище се води работодател, който чака истинския работодател МОН да му плати заплатата. Mask
Какво е смешното? Работодателят дава работа. Каква е връзката със заплатите? И най-големият шеф чака на други да му формират печалбата/заплатата.

Директор на училище не е работодател. Работодател е държавата в лицето на МОН. Това е смешното в длъжността на Стаматов.
Това твърдение не е вярно. Директорът е работодател и това го пише в трудовия ми договор. Нищо смешно няма. Всъщност има - тълкуването на невярно твърдение вече е смешно.

# 116
Нашето училище за момента мълчи. Нито декларации, нито информация.

# 117
  • Пловдив
При нас пуснаха декларации в 17.45. До утре в 9.00 часа да са подписани и представени. Все едно съм длъжна да имам принтер вкъщи. Не може да се попълнят онлайн. Е, отидох до офиса на приятел, свърших работата, ама не се прави така. Сега доста хора няма да представят поради невъзможност да разпечатат на хартия. Амазонската джунгла се затри от тази хартия в България. Как пък нищо не се случи онлайн. Май само ДО се справи. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 118
  • София
Нас ни прозвъня класния за по-сигурно 😃, че колко ще пратят декларации не се знае.

# 119
  • Ямбол
Ние ще раздадем декларациите утре и в понеделник, ще ни ги донесат.
Все още не може да се дава подпис онлайн и няма друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт