Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 148
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
The Game сина ми има такова приложение  ваксина Янсен сложена 08.2021 му показва,че е валидна. Но нали непрекъснато се говори ,че не е валидна без друга ваксина. Последно реши,че тук ще покаже сертификата от бг за преболедувал, а там ако му искат и не му признаят сертификата ще прави там тест. Днес лети и ще пиша какво се е случило.

Странно. И аз бях с Янсен от юли миналата година, но януари поставих втора доза, защото за Германия сертификатът ми изтече. С Янсен е голяма каша, защото втората доза си е втора доза, не е бустер. Възможно е да не е сменил държавата в приложението.Thinking

# 601
  • София
Синът ми е с Янсен от юли миналата година. Не е поставял нова доза. За един изпит февруари си прави тест. Не беше сигурен, че ще го допуснат без тест. Оказа се, че му признават сертификата от ваксината, а теста му даде невалиден. На машинки се чекират като влизат.

# 602
Вчера на сина ми никъде не са му искали сертификат или тест. Каза , че в Кьолн е минал на машините, а не през паспортния контрол. Но за нещастие все му се случва нещо на него, като си пътувал от Кьолн към Аахен  го проверила контрола и се оказало, че студентската му карта за транспорт не му е заредена. Светела само червено. Контрольора му написал фиш за 60Е. И днес ще се разправя, ако може да му го отменят. Той всичко си е платил, в сайта на университета му пишело, че не дължи нищо. Каза, че  пишело на сайта след плащане на семестриалната такса автоматично се зареждали картите и не трябва да прави нищо . Пък дали е така ще видим

# 603
  • София
Бях обещала да пиша след като синът ми замине.Пътува вчера с Луфтханза.При чекирането са му поискали "ваксина или тест".След това в Мюнхен е минал през автоматичен контрол,каквото и да означава това.И някакъв служител му е дал знак да минава.
Преди около 2 седмици,синът ми пише на унито за да ги попита дали един семинар днес ще бъде онлайн или присъствен.Заради този семинар си тръгна вчера,иначе можеше да остане до края на седмицата.Отоговр няма.
Докато чака за отвеждане към самолета вижда,че е получил мейл,че няма да бъде присъствен,ако въобще го има.Последното не разбрах.Та така,да се смееш ли,да плачеш ли!

# 604
  • София
Бях обещала да пиша след като синът ми замине.Пътува вчера с Луфтханза.При чекирането са му поискали "ваксина или тест".След това в Мюнхен е минал през автоматичен контрол,каквото и да означава това.И някакъв служител му е дал знак да минава.
Преди около 2 седмици,синът ми пише на унито за да ги попита дали един семинар днес ще бъде онлайн или присъствен.Заради този семинар си тръгна вчера,иначе можеше да остане до края на седмицата.Отоговр няма.
Докато чака за отвеждане към самолета вижда,че е получил мейл,че няма да бъде присъствен,ако въобще го има.Последното не разбрах.Та така,да се смееш ли,да плачеш ли!

Този номер  го изиграха миналата година в Уни Манхайм. Някакъв изпит щеше да е гарантирано присъствен, девойката замина заради него по-рано и после, хоп, онлайн. Ама  тогава поне беше по-динамична обстановката и промените бяха по-разбираеми.. Сега обаче не би трябвало да е така, ама, ей, на..

# 605
  • София
И моята кукла си тръгна Sad Изкарахме една хубава ваканция, но за съжаление свърши.
Нищо не са проверявали и на двете летища. Даже била забравила да си прикачи декларацията при чекирането.

# 606
  • тук-там
Аз съвсем се обърках. Дъщеря ми е с втора ваксина на Файзер от Септември 2021. Не мога да разбера важи ли или не. От посолството ми твърдят, че важи. Но на Луфтханза инструкциите са много объркани и не мога да разбера дали е валиден сертификата в Германия.

# 607
  • София
Пусни тук скрийншот от инструкциите на Луфтханза Simple Smile

# 608
Днес си върнахме от Кьолн. На отиване не са ни искали сертификати никъде. На връщане беше само проверката на РЗИ на нашето летище. В Кьолн маските бяха само в обществения транспорт.
Иначе времето беше чудесно, заведенията пълни до горе с хора, покрай реката млади хора се разхождат и се забавляват. Чудесна атмосфера имаше.
Моята девойка стана на 20 год, та отпразнувахме РД, видяхме се за един ден и хайде обратно всеки по задачи!

# 609
  • София
И моят е с втора Пфайзер от септември. Би трябвало 9мес.да е валиден. Той утре си заминава, та да не се изненадаме неприятно.

# 610
Здравейте, благодарим!

Надяваме се да помогнем на колкото се може повече младежи!

Очакваме Ви!

Здравейте, скъпи майки!

Ние сме българското сдружение на студентите в Манхайм Бай Ганьо.
Сърдечно Ви каним на нашата менторска среща за бъдещите кандидат-студенти, в която ще им разкажем повече за университета, специалностите и живота в Манхайм, Германия. Срещата ще се проведе по Zoom на 30.04 в 12ч на обяд. Линк за събитието можете да намерите на страницата ни във фейсбук.

Очакваме Ви!
Бай Ганьо
Супер, че давате гласност на инициативата и тук, а не само във фейсбук групите. Simple Smile Едното ми дете е  член на сдружението. Освен, че правят "децата" информационни срещи като горната, организират и екскурзии, и разни други мероприятия Simple Smile За  всички специалности, но особено  за по-рядко избираните като  бизнес математика/информатика, такива срещи са много полезни.

ГД, пропуснала съм, някъде си давала интервю ли? Ако да, дай линк.
Иначе за брой деца навън - водя първенството с всичките си 3. Cry  Нито едно не си беше по нашия  Великден тук - правих козунаци, вихрих се с яйцата, а накрая само ние дъртите си ги ядем, а те  гледаха снимки.. Но важното е, че вървят напред, развиват се, учат и работят,  доволни и щастливи са там.

"Докторката" (в бъдеще неопределено  време)  вчера е имала  изпит по ендокринология, днес им е почнал  директно следващият модул. Няма дупка..Толкова била уморена след изпита ( че е и болна в добавка, не от Ковид поне), че заспала и пропуснала Infoveranstaltung-a за базис изпита следобяд. Добре поне, че щели да го качат и на запис, въпреки че вече всичко им е  присъствено. Няма по-хубаво от това, иначе едни пишман доктори щяха да се навъдят навсякъде по света..

# 611
  • София
Не смея още да се зарадвам, че  животът на децата там се връща в нормалното русло най-накрая. Девойката ми в Манхайм сега ми каза, че от другата  или по-другата седмица и при тях всичко ще е присъствено. При сестра й в Аахен е така почти от старта на семестъра. При голямата в Нюрнберг ми се губи как е, ама аз нея напоследък  толкова рядко я чувам, та не е изненадващо, че не знам..Днес знам със сигурност, че  са на Volksfest-a. Нали  е representative заедно с една азиатка на техния мастер поток, та организирали двете групово посещение точно днес, когато е Ladies'  day.  На всички атракциони жените ползват сериозни отстъпки, както и мъжете, облечени като жени.  Сред състудентите й има от мъжки пол араби, пакистанци, турци, американци, испанци, германци, французи, хървати и сие .. И останах някак изненадана, че  сухарите германци или част от мюсюлманите са се навили с голям ентусиазъм да се направят на жени..  Поръчах й да снима, не че после мога да кача снимката тук. Но имам стара, от  друго издание на феста  преди короната. Там снимах един такъв мъж, него го качвам, понеже тогава го питах може ли по картинки да разказвам..Май тогава я качих пак снимката, но е доста теми назад.. Като се сетих и адски ми се прииска да съм там - страхотни атракциони, наистина, страховити някои от тях. Отделно са запазили места в ресторант за всичките 20-30 души, тип шатра - да купонясват после с ядене  и пиене. И тогава съвсем се гръмнах, от 8 часа нататък във въпросната шатра имало на този ден лек/само частичен  мъжки стрийптийз като подарък за лейдитата.. Айде те ще са доволни, да кажем, от гледката на някой бъфнат хубавец, ама ги мисля  костюмираните "дами"в шатрата  като тази розовата по-долу. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 21:12 от пенсионирана русалка

# 612
Знаете ли дали на връщане при проверката от нашето РЗИ на летището, ако нямаш тест или сертификат може да не се тестваш на летището, а да се прибереш и да си под карантина за 72 часа?

# 613
  • тук-там
Абе някой знае ли в тази Германия какво значи валиден сретификат? Никой не можа да ми отговори - нито в посолството, нито в Луфтханза. Всички повтарят като папагали валиден сертификат и никой не знае какво значи това. Ако някой знае колко време е валиден сертификата след 2-ра ваксина на Файзер, ще го черпя бира Wink

# 614
  • София
Аз знам,че е валиден серификатът 270 дни след втора доза и безсрочен след бустерна доза.Сертификатът за преболедуване обаче има валидност едва 3 месеца в Германия,а не 6 месеца,както е в другите държави.

От 01.05 отпадат ограниченията за влизане в България.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ot-1-maj-otpadat-ograniche … a-zapoved-2308830

Общи условия

Активация на акаунт