Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 44 078
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Проблема беше при модели от Триото - General, Fuji Electric и Fujitsu и той беше преди няколко години. Сега са го изчистили това и се среща много рядко. В Setcom съм чела много глупости от разни " специалисти ".

# 541
  • Велики Преслав
Има го да. Те са притенциозни към монтаж. Въштят. Просто производителя ги е изчислис да са заредени с фреон, който да е минимум за 3 метра.

# 542
Здравейте,моля да ми препоръчате климатик за стая от 23 кв височина 2.80 южно изложение с големи витри за прозорци на едната стена,ще се ползва целогодишно къщата е в Бургас.За майка ми става въпрос бюджет 3500.(без митсубиши,ние взехме даймънд и майстора каза ,че често давал грешки в софтуера)

Благодаря!

# 543
  • Велики Преслав
А може ли информация, дали има изолазия и каква е функцията на помещението.

# 544
А може ли информация, дали има изолазия и каква е функцията на помещението.
Има изолация помещението и там е кухнята ,всекидневна нон стоп се ползва.

# 545
  • Велики Преслав
Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea

Hitachi RAK-35PSEW/S~RAC-35WSE Shirokuma

Samsung AR12TXCAAWKNEU Elite

LG F12MT ATHENA EXTREME

Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

# 546
Здравейте,моля да ми препоръчате климатик за стая от 23 кв височина 2.80 южно изложение с големи витри за прозорци на едната стена,ще се ползва целогодишно къщата е в Бургас.За майка ми става въпрос бюджет 3500.(без митсубиши,ние взехме даймънд и майстора каза ,че често давал грешки в софтуера)

Благодаря!
Интересно ми е колко такива климатика е монтирал този майстор, че и да се изказва така Simple Smile! Поне средно образование има ли ?

# 547

Благодаря!
Интересно ми е колко такива климатика е монтирал този майстор, че и да се изказва така Simple Smile! Поне средно образование има ли ?
Не знам дали е често срещан проблем ,но е факт ,че на моя приятелка  след две седмици работа даде грешка и чакаха 3 месеца да го отремонтират отказаха да го сменят с нов.Въпреки този факт и ние купихме същиият модел (препоръчан тук в темата) ,но не само от едно место чухме ,че доста често го има този проблем.Надявам се ,че при нас всичко ще е ок!

# 548
Здравейте,  в търсене на климатик сме. Ще е в стая (дневна+кухня) 20 кв. м, таван на 2,40, но с портал без врата към коридор около 6 кв. м. Едната стена цялата около 5 м. дължина е френски прозорци със северозападно изложение. Останалите са вътрешни. Едната оферта, която имам е за Fujitsu LMCA 12-ка, другата за Mitsubishi heavy premium, пак 12-ка и не запомних модела на GREE.Колебая се обаче дали 12-ка ще е достатъчен, най-вече за отопление. Жилището е в Благоевград, не са супер тежки зими, ама съм зиморничава. Досега отоплението беше с пелетно парно, но търсим алтернатива. Ще съм благодарна за мнения.

# 549
  • Велики Преслав
За 20 квадрата 12ка даже е много, но щом сте зиморничева, нека да има запас от мощност. Препоръчвам да избягвате модера на грии освен ако не е Амбър, а Fujitsu LMCA още повече. Аз също съм зиморничев и много ми е неприятно, когато Фуджитсуто задуха със хладна струя. Препоръчвам, да вдигнете до колкото е възможно бюджета и да се насочите например към Мидеа Оазис Плюс Нордик. Този климатик е точно за вас. Повишено топлоотдаване, много висок максимум и много голям капацитет под -7⁰.
Другата машина е Хитачи Пърформанс.

# 550
Здравейте!
Аз съм тотален абориген по отношение на този вид техника. И искам да помоля за помощ.
Трябват ми 3 броя климатици. Първо да кажа, че сградата е ново строителство, с външна изолация и ПВЦ дограма. Стаите са на първи етаж. Лятото е хладно в тях и може би рядко ще се пуска климатик за охлаждане, вероятно в най-топлите дни на лятото. Основно ще се ползват за отопление през зимата.
Първият е за всекидневна 23 кв.м. изложение - западно.
Вторият е за спалня 12 кв.м.  североизточно изложение.
Третият е пак всекидневна 17 кв.м отново североизточно изложение.
Ще се радвам да ми помогнете в избор. Знам, че мога и консултантски услуги да ползвам, но искам преди това мнения от първо лице и все пак малко да се образовам.

# 551
  • Велики Преслав
Вижте  консултантите в хипермактетите са големи лаици. Те избират климатици просто по квадратура.

Аз гледам мощност на компресора, дебити и скорости на вентилатора, галемини на топлообменниците, количество фреон, контрол над струята и други.

За малките стаи, идеално би било да сложите по една 20 (7ца)
Не сте описали бюджет, но ще дам климатици в различни ценови диапазони.

За голямото, добра работа, ще свърши климатик 35ца (12ка) с нисък минимум.

Например
7ци
Panasonic CS-Z20XKEW~CU-Z20XKE Etherea

Daikin FTXM20R~RXM20R BluEvolution Perfera

Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond

Hitachi RAK-18RPE/RAC-18WPE Performance

12ки имате повече избор

Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea

Daikin FTXM35R~RXM35R BluEvolution Perfera

Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-W~SRC35ZSX-W Diamond

Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance

Hitachi RAK-35PSEW/S~RAC-35WSE Shirokuma

Samsung AR12TXCAAWKNEU Elite

LG F12MT ATHENA EXTREME

Midea MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

# 552
Васил Василев, извинявам се, наистина не съм дала бюджет. Ами около 1500 лв. може и 2000лв за по-големите стаи. Но в крайна сметка съм съгласна да дам повече пари при закупуването, а после сметките да са нормални. Ще видя всеки един модел, който сте посочили.
Другото, което съм намислила е да ги купя онлайн, например в Емаг пускат хубави оферти. Монтажа мъжа ми ще го направи. Обаче, нали има някакво обвързване с гаранцията после? Да не би , да не я признаят, ако евентуално нещо се случи, че не са монтирани от техническо лице с такава компетентенция?

# 553
Извинете,че се намесвам,но мъжа ви с климатици ли се занимава? Защото монтажа не е само да го сложат на стените,и да свържат вътрешно с външно тяло.

# 554
Извинете,че се намесвам,но мъжа ви с климатици ли се занимава? Защото монтажа не е само да го сложат на стените,и да свържат вътрешно с външно тяло.
Не се занимава точно с това, но и това е правил с моя свекър. Свекър ми се занимава с това, но в чужбина.
В момента никой от тях няма време да търси параметри и т.н.., затова аз искам да намеря нещо подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт