Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 317
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Обявата на баня Мадара - за мене ще е удобно за медицинска лаборатория или някакви кабинети на лекари. Сега дали си струва цената или да плащат минимален наем + подмасовото в някое ДКЦ те ще си решат.
Гледката е важна, но най-важно ми е изложението. Сега съм си в къщи - висок етаж, гледка към Ст. град и Витоша, южен голям балкон, зимно слънце в стаята - много ми харесва, незаменимо е. Всяка седмица - вечер заря по далечните ресторанти.

# 586
Всеки с приоритетите си. За мен не гледката, а етажът е важен. Апартамент на първи етаж няма да купя, или ще купя само на изключително ниска цена. Като цяло не е опция. Иначе гледка на олющени панелки не ме плаши ни най-малко. Всичко се променя, олющената панелка утре може да се окаже санирана, а нещо днес лъскаво след 10 години може вече да е олющено. Така че няма абсолютно никаква гаранция, че днешната гледка утре вече няма да е друга.

Видях къщата от обявата в гугъл street view. Ами ужасна е. Порутена, грозна, абсолютно неугледна. Едната фасада гледа директно към баня Мадара, а другите три към други стари сгради, които изглеждат все едно са на метър - два от къщата. И за това жилище в тази сто годишна къща на духовете искат половин милион лева...

# 587
Точно пред НПМГ блокчето е като бункерче и не ми харесва хич. Отзад строят още и има 1-2 хубави сгради, но дотам. Даже не знам защо Лозенец е толкова предпочитан. Работила съм над 10 години там и с извинение, но не мога да се прехласна по него. Денивелиран квартал с почти никакъв вътрешен транспорт- Набива се пеш, шумен, прашен в ниското и реално около Св. Наум е ужасен, но ако гледаме на него че е близо до Южния и на 5 минути от НДК, да, става. Само че аз всеки уикенд слизам я до НДК, я до Южния и не ми е драма.

# 588
Мисля, че хората изпитват симпатия към районите, които по принцип познават. За мен Иван Вазов и целият югозападен район на София (Красно село, Борово, Хиподрум, Стрелбище, Бъкстон и т.н.) са все едно друг непознат град, с който нямам нищо общо. Знам ги на картата, знам кой линии на градския транспорт стигат до там, и толкова. Като нямаш връзка с дадено място, то съответно не те вълнува.
За мен Иван Вазов не би трябвало да се споменава в едно изречение с Красно село, Бъкстон и т.н. Иван Вазов е заедно с Идеален център, Лозенец и Изток.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 22:47 от Мъфин

# 589
  • Отвъд алеята зад шкафа
А бе то и в центъра има олющени фасади, ама предпочитам там да ги гледам, отколкото в Дружба или Младост 3.

Моите първи приоритети са тези, които са непроменяеми:

1. Локация
2. Квадратура
3. Изложение
4. Етаж и гледка

# 590
Aisha, а лятото как е? Имам опит с Южен на висок етаж, няма такъв ад лятото, без климатик си умрял.
Лозенец е доста голям, част от него е до Борисовата, не до Южния. Факт, че около големите артерии е гадно, но то това важи за всички квартали.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 22:52 от Анонимен

# 591
Ако броиш половин милион някъде, ще дадеш още 2000 и ще сложиш климатик… студеното и топлото мен не ме плашат. Жилището, в което живеем, е на трети етаж и това е компромис, който повече едва ли ще направим. Последен и само последен етаж вече!

За мен приоритети на нашето търсенето са:
- локация (но тя не се изчерпва само с удобен транспорт и магазини наоколо) - на дневен ред ми е наблизо (пешеходно) да има добри детски градини и училища.
- етаж и квадратура наравно с гледка
- изложение
- околните сгради по възможност да са прилични
- спокойно място - да не е до барове, дискотеки, шумни ресторанти с жива музика 😅 натоварени болници, натоварени булеварди
- газификация

Мечти, мечти…

# 592
Е на 1 спирка от Южния си е, като обяват апартаменти близо до метро всъщност са на спирка две от метрото понякога, тъй че според някой критерии близото е много близо Simple Smile

Детските градини и училищата не са ми били критерии никога при избор на жилище, може би защото не сме имали драма с това. Возили сме детето в съседни квартали, а освен това за мен е било важно детето да е близо до работните ни места, от колкото до вкъщи. Много ми е странно като някой каже - няма ДГ, няма училища. Ми в съседния квартал има, понякога кварталното училище за нищо не става и какво от това, че го има?

Да, и аз харесвам последни етажи.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 23:02 от blackcat6

# 593
Е на 1 спирка от Южни си е, като обяват апартаменти близо до метро всъщност са на спирка две от метрото понякога, тъй че според някой критерии близото е много близо Simple Smile

А понякога направо лъжат, че е до (бъдеща) спирка на метрото, а такава или никога няма да има, или е на 2 километра. Вчера гледах такава обява и познах мястото. Пише "в близост до бъдеща метростанция (трети метродиаметър)" ами пълна лъжа, изобщо няма такова нещо, хората все пак могат да проверят къде ще минава метрото, за толкова глупави ли ги мислят?

# 594
Хора, сигурно ще ме оборите и нападнете, но аз на метрото хич не разчитам и не виждам да имаме проблем от  липсата му в близост до нашата сграда. Да, разбирам, че това има огромно значение и влизат други фактори, но повярвайте и без метро се живее Simple Smile
Ако имам избор между метро и автобус в повечето случай бих ползвала автобус, не обичам подземията, отделно това пресичане отдолу облечен човек с по-плътни дрехи хич не е комфортно - задушно, топло, липса на въздух. Навън ми е много по-добре.

# 595
етаж от къща идеални части от  двора и с 2 паркоместа към етажа
Eтаж от къща е голям кеф като трябва съгласие между съсобствениците я за оправяне на фасадата, я за покрива, или да се спука тръба, или за паркоместа в двора, все има за какво да си кюскат главите Stuck Out Tongue Closed Eyes И за мед.кабинет да го даваш под наем пак на теб ще се струпа да оправяш ако хлебарки щукнат в стените. Това е само ако го имаш цялото, да се събори и да си вдигнеш нещо друго на парцела.
Гледката каквото с нея, това и без нея.
Аз ако не се виждат жълти павета въобще не го броя Yellow Heart
Мисля, че хората изпитват симпатия към районите, които по принцип познават.
Истината е, че има хора които познават кварталите, и такива дето ги знаят само по име, а понякога дори не го изписват правилно.

# 596
А това с изписването правилно нищо не значи. Най-дразнещо ми е "Здравей те" Wink

# 597
За жегата не е проблем цената на климатика за мен, а че не понасям да спя на климатик и на затворен прозорец. От март до октомври сме на отворен прозорец и за мен наличието на дървета и тишината са основен приоритет. За друг е друго, различни сме, въпросът е всеки да си дава сметка за това, което търси, и да избира според предпочитанията си.
За училищата, там отскоро има райониране с критерий за уседналост и е възможно да не можеш да си запишеш детето в съседния квартал, дори и да искаш, ако няма.място за 4 група. Така че който сега му предстои, трябва да мисли.и този аспект.
Говоря за пешеходен достъп до парка, не на еди си колко спирки с ГТ. Ако трябва да ползваш ГТ, за мен е все едно дали.е.на 1 или.на 3 спирки. Част от Лозенец е на 5,10 мин от Борисовата, а друга част на толкова от Южния. И двете са ок, просто уточнявам, че.за част от квартала е близо до  Борисовата, не до Южния.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 23:26 от Анонимен

# 598
Е да, личи си, че нямам наблюдение. Синът ми когато го записах на ДГ нямаше подобни класирания и състезания.

# 599
  • София
blackcat6,
Да, отгоре е по-комфортно, но в крайна сметка въпросът опира до 32 минути с метрото от нас до ателието или 51 минути с трамвай и рейс. Всеки ден. Натам и насам.

Общи условия

Активация на акаунт