Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 326
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
ММ като дете е живял в панелен квартал на София , първо някъде в Младост после друг... като избирахме жилище първа и основна точка в неговите критерии беше, "да не е панелно гето "
Ама да ти кажа градът доста се е променил от детството на твоя ММ насам. Всъщност сега "Иван Вазов" е доста по-олющен от Младост и дори от Люлин. Вземи поне из гугъл-мапса се разходи като не си бил на живо, имат съвсем актуални кадри. Иначе за мен "гето" е квартал без централна канализация, пред олющените панелки поне вече са изникнали зелени дървеса, другото няма скриване.

Аз лично така и не разбрах какво им харесват хората на Гоце Делчев и Стрелбище.
Концертите в Южния парк Hands V

# 571
ММ като дете е живял в панелен квартал на София , първо някъде в Младост после друг... като избирахме жилище първа и основна точка в неговите критерии беше, "да не е панелно гето "
Ама да ти кажа градът доста се е променил от детството на твоя ММ насам. Всъщност сега "Иван Вазов" е доста по-олющен от Младост и дори от Люлин. Вземи поне из гугъл-мапса се разходи като не си бил на живо, имат съвсем актуални кадри. Иначе за мен "гето" е квартал без централна канализация, пред олющените панелки поне вече са изникнали зелени дървеса, другото няма скриване.

Днес ходих зад Хит в Младост и се потресох от 4-5 супер олющени високи блока. Не понасям Младост и това си е. Иван Вазов ми е много по-приятен. Вярно, че там минавам само по Витошка и не задълбавам много в квартала, но ми се вижда несравнимо по-добре от Младост.

# 572
На Вазов просто локацията е уникална. Блоковете там също са голяма депресия.

# 573
Иван Вазов има високи блокове, има и 2-3 панелни, до пазара, но има и големи.отстояния и зеленина и малко НС, а което го има, е доста прилично. Запазени са междублоковите пространства и зеленината. Не знам да Люлин, но познавам Мусагеница, Младост и Дружба, и мога да кажа, че И Вазов е много по-добре като атмосфера и гледка. Но пък който не намира разлика с Люлин, е късметлия, защото за половината цена може да си купи същото в Люлин. И да остави глупаците да плащат двойно за същото. Joy
Стрелбище е презастроено, но пък има много от предимствата на И Вазов, има и микролокации, които са със запазен облик Хиподрума е добре, но е вече.доста далеч от парка, а неговият парк е малък и няма лесопарк.
Мъфин, впечатлението ти е съвсем правилно. И Вазов за София е топ квартал, вероятно в топ 3 на града. Не само по цени.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 21:04 от Анонимен

# 574
Близо до 5 те кьошета
1777.03 EUR/кв.м
етаж от къща идеални части от  двора и с 2 паркоместа към етажа

уникална възможност
разбира се за ремонт НО с огромен потенциал

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16345531192662 … k=7lit98&f1=1

# 575
Мисля, че хората изпитват симпатия към районите, които по принцип познават. За мен Иван Вазов и целият югозападен район на София (Красно село, Борово, Хиподрум, Стрелбище, Бъкстон и т.н.) са все едно друг непознат град, с който нямам нищо общо. Знам ги на картата, знам кой линии на градския транспорт стигат до там, и толкова. Като нямаш връзка с дадено място, то съответно не те вълнува.

# 576
Близо до 5 те кьошета
1777.03 EUR/кв.м
етаж от къща идеални части от  двора и с 2 паркоместа към етажа

уникална възможност
разбира се за ремонт НО с огромен потенциал

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16345531192662 … k=7lit98&f1=1
УжасТ. Който не я знае тази къща нека да отиде на място за да я види. Нито тишина, нито въздух, а даже и двор с градина няма. Някой примадони пищяха, че не искали в панелните гета, понеже нямали гледка през прозореца. Нека да отидат на място за да видят каква гледка ще имат от прозорците на тази съборетина.

# 577
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не съм в панелно гето и имам страхотна гледка през прозореца.

Локацията около Баня Мадара е супер, но трябва да се види на място.

# 578
Аз не съм в панелно гето и имам страхотна гледка през прозореца.

Локацията около Баня Мадара е супер, но трябва да се види на място.
Аз имам познати в панелни гета, които също имат страхотни гледки - към Витоша.
А около тази къща си минавала поне 100 пъти. Това е почти на кръстовището на бул. Прага и Пенчо Славейков. Само не знам къде са тези 200 кв. м. двор. До самата къща имаше и някаква дентална клиника, което може да е единственото предимство на обявата.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 22:00 от etr

# 579
  • Отвъд алеята зад шкафа
Браво на тях. Хубавото на Витоша е, че се вижда от почти всяка точка в града.

# 580
С гледката от прозореца се свиква толкова бързо, че в даден момент изобщо не ти прави впечатление какво се вижда от него. Много по-важно от гледката е местоположението, и то не като име на квартал, а като пряко заобикаляща жилището инфраструктура - има ли магазини наблизо, спирки на обществен транспорт, услуги, неща, нужни за ежедневието, удобства. Гледката каквото с нея, това и без нея.

# 581
С гледката от прозореца се свиква толкова бързо, че в даден момент изобщо не ти прави впечатление какво се вижда от него. Много по-важно от гледката е местоположението, и то не като име на квартал, а като пряко заобикаляща жилището инфраструктура - има ли магазини наблизо, спирки на обществен транспорт, услуги, неща, нужни за ежедневието, удобства. Гледката каквото с нея, това и без нея.
Така е. Аз също имам хубава гледка от прозореца си, но тези дни се замислих (по повод обсъжданата тема), че почти не се заглеждам вече, дали е от инерцията с годините, натрупаното напрежение или сивото ни ежедневие - не знам.
Браво на тях. Хубавото на Витоша е, че се вижда от почти всяка точка в града.
Е, нали от някой прозорци се виждаха олющени панелки? А от прозорците на тази къща със сигурност няма да се вижда Витоша.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 22:13 от etr

# 582
Ние се отказахме от жилище, което на 90% отговаряше на изискванията ни, заради гледката от 3 страни на олющени панелки. Сега поне я имаме само от една страна.
Да изсипя почти 200 хиляди евро и да влизам, излизам, паркирам колата и гледам от прозореца олющени панелки, не е за мен.

# 583
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, олющените панелки в съседство могат да съжителстват и с Витоша на заден план. В този ред на мисли, наистина е по-добре Люлин, ако панелите ги изключваме от уравнението и търсим спалня с магазини. Поне е по-евтино и може да се търси по-голяма квадратура за малко пари.

# 584
Абе то олющени фасади може да има навсякъде, не само панелни. И в горен Лозенец ги има, блокчетата срещу НПМГ, например, 4 етажни тухлени, също изглеждат доста ошмулено. И по Бигла към Баучър има.  Иначе са хубави, малки, с градинки, но .фасадите им са зле. За София е по-скоро необичайно обратното, да са с ремонтирани фасади, за съжаление.
Хубавото е, че.все повече.фасади виждам наоколо ремонтирани. Но още много трябва, да да изглеждат всички добре. Пари трябват.

Общи условия

Активация на акаунт