Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 341
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Панелен квартал в повечето случаи значи инфраструктура, отстояние, зеленинка, магазини, училища и прочее, но не значи, че говорим за купуване на панелен апартамент. Та ако си купиш апартамент в хубава нова сграда НС, това че кварталът е панелен, всъщност изобщо не е минус. По-добре от частично селски/виладжийски с неасфалтирани улици или чисто нов, ама с  улична мрежа като лабиринт (Ман Ли например).

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 11:57 от Черна станция

# 556
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дори в НС, пак ще си заобиколен от грозни панели и ще ги гледаш всеки ден. За мен лично общият изглед на квартала има голямо значение, извън моята собственост от 100 кв.м.
 Манастирски ливади за мен не е конкуренция на никой квартал, дори Младост. Новите квартали, освен ако не са от затворен тип, са много компромисни. Наистина има много зони на София, които са стари, благоустроени и се вместват в 1600-2000 евро. Голяма заблуда е, че е пълно с училища и ДГ. Въпреки уседналостта ми, пълният брой точки и това, че живеехме буквално до една от детските градини, дъщеря ми не беше приета, защото имаше 3 пъти повече деца с този брой точки от свободните места. Ясно е, че това важи за София като цяло, но го казвам с оглед на това, че някои хора го дават за плюс на квартала. Паркирането също е проблемно, а е далеч от момента, в който ще има някаква регулация. Не виждам никакво преимущество на Младост спрямо Надежда, Дружба, Люлин, Овча купел да кажем, за да дам 1600 - 2000 евро за НС там.

# 557
  • София
Понеже обиколихме Манастирски ливади, Малинова долина, Витоша и Кръстова вада. Най-потресена съм от Манастирски ливади. Там не бих живяла и в подарен апартамент. Имах усещането, че влизам в някакъв улей от сгради и едвам си поемах въздух.
Резиденшъл парк и Геритаж Парк имат толкова общо с Младост, че работещите трайно там търсят апартаменти или в Младостите, или нагоре посока Бистрица (като се позамогнат малко).

# 558
Че то и в топ центъра има стари съборетини и ги гледаш. От това няма спасение.

# 559
От новите кватрали може би "Малинова долина" ще има шанс за нормален транспортен достъп. Забелязах, че се изграждат хубави широки улици през последните 1-2 години (ул."Киркор Азарян" например и пробива до бул. "КлиментОхридски" покрай НСА). Май общината е спечелила някакъв проект за инфраструктурата в района и поне есента кипеше усилен труд по изграждането на улици. Проблем за живеещите е че няколко години ще са на сроителна площадка непрекъснато

# 560
Манастирски се застроиха в най-мракобесните години за строене в София, когато просто се издаваха визи на кило, без никаква планировка, отстояния, улици или каквото и да е. Визирам най-вече западната част. Роднини имат имот там и изпитвам истинско отвращение като трябва да ходя натам, въпреки, че направиха еднопосочни улици уж, за да въведат някакъв ред. Ужасен, претрупан, нагъчкан, мръсен, с лоша инфраструктура... ужасен квартал. На малкото останали парцелчета продължават да строят. В Манастирски изток е по-прилично, все пак Данчето живее там хехе.

Иначе подкрепям мнението на Гадамер - дори да си купя НС в някои от старите панелни квартали, и вътре в моите 100 квадрата да си го направя от злато, през прозореца ще гледам олющени панели, тук-таме с външна изолация в различен цвят, остъклени балкони и винкели, и прочие. Живяла съм в Младост 2 години, удобства има много, но никога не успях да го харесам като квартал. Относително по-прилични са гледките в Младост 2 по Киприян, където има НС, около блоковете на Артекс, на ръба на парк Въртопо, и около Младост 1А - покрай метрото, с поглед към Дружба през поляните. Макар че и тези поляни предполагам в някакъв момент ще ги застроят.

# 561
  • София
ММ като дете е живял в панелен квартал на София , първо някъде в Младост после друг... като избирахме жилище първа и основна точка в неговите критерии беше, "да не е панелно гето " ... Grinning  т.е. като погледнеш във всички посоки да виждаш само панелки с ожулени фасади и тук там санирани в пъстроцветни гами балкони... Grinning Аз това не го разбирам защото съм расла в къща, ама той явно си го има този комплекс и мрази панелни квартали.. То София е предимно в панелни комплекси  , е с леки изключения...  Grinning

# 562
От новите кватрали може би "Малинова долина" ще има шанс за нормален транспортен достъп. Забелязах, че се изграждат хубави широки улици през последните 1-2 години (ул."Киркор Азарян" например и пробива до бул. "КлиментОхридски" покрай НСА). Май общината е спечелила някакъв проект за инфраструктурата в района и поне есента кипеше усилен труд по изграждането на улици. Проблем за живеещите е че няколко години ще са на сроителна площадка непрекъснато
Долната част на Кръстова вада е с най-добър транспортен достъп. Несравнимо по-добър от този в Малинова долина. Някои участъци в Манастирски ливади също са сравнително добре. Разбира се е несравнимо с района на Парадайс.

# 563
Не знам къде в хубавите райони на София (непанелни, уредени с инфраструктура  и без малцинства) за 1600-2000 е/кв може да се купи НС. То СС с хубави параметри е.много трудно, да не кажа невъзможно за тези пари. Говоря за Лозенец, И Вазов, Изток или Яворов.
А и в някои панелни не може, ГДелчев, Стрелбище например, там дори панелни излизат рядко и държат цена.
За мен който си харесва Младост и има.парите, не виждам причина да не си купи, а да търси хипотетично другаде на по-хубаво място за същите пари. Като пак казвам, че аз лично не харесвам Младост.

# 564
Аз лично така и не разбрах какво им харесват хората на Гоце Делчев и Стрелбище. За Иван Вазов да, разбирам. Не ми е топ квартал на мен, но разбирам. Обаче Стрелбище... както са казали руснаците - на вкус и цвет...

# 565
На мен лично ми харесват заради южния парк, но за мен наличието на парк е много важно, та затова.. иначе и аз не разбирам защо Стрелбище има чак нещо като култов статус.

# 566
А по повод на магазините и магазинчетата, ето

https://dnes.dir.bg/sofia/spasyavat-emlematichniya-pazar-na-rum- … rni-vrah-v-sofiya

Сори, ама да пишеш, че скучаещите по няколкото сергии продавачи на нищо-общо-с-българските плодове и зеленчуци, но затова пък на 3-4-5-на цена, удовлетворяват жизнени потребности на живущите наоколо, си е чиста глупост. Само някой супермалоумен снобар би купил оттам.

# 567
  • Отвъд алеята зад шкафа
Този пазар е абсолютна измишльотина. Или трябва да се преустрои и модернизира, или на негово място да има някаква друга обществена зона. С все Рума отзад.

# 568
Съжалявам, ако обидя някой местен от Лозенец, но това "пазарче" има същия неугледен вид като някои сергии по Женския пазар (не всичките, разбира се). Криво подредени сергии, кашони и касетки всякакви около тях, стоката наредена на две-на три, но пък цените - сигурно надхвърлят и тези на Ситняково.
А разните фактори, цитирани в линка, го изкарват някаква местна живописна забележителност. И това прехвърляне към някакво общинско предприятие може да има само една цел, поне според мен - да се вземат едни пари или да се даде апетитно място на "наши" хора след обновяването.

# 569
Какво мислите за кв. Хиподрума? Аз лично повече го харесвам от Стрелбище. Всъщност като се замисля, ми е един от най-подредените квартали в София.

Общи условия

Активация на акаунт