Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 346
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Извън контекста на личните предпочитания, Люлин и Младост предлагат едно и също на обитателите си. Просто Люлин, а и западните квартали, като цяло са жертва на гласовитостта на оплювачите си. Което всъщност е в услуга на жителите им, защото все още не са станали жертви на огромна презастроеност и силно завишени цени на имотите, въпреки че натам отиват нещата.

# 541
Дрога се продава там, където потенциалните купувачи имат пари да я купят.

# 542
Извън контекста на личните предпочитания, Младост е по-уреден и като транспорт от Люлин. Това ми се струва недостатък на повечето западни квартали.
Обективно, Дружба в голямата си част е по-добре уредена от Младост, но тук вече стереотипите тежат в повече и пак на края всичко опира до микролокация.

# 543
  • София
Младост не е транпортно по-добре уреден от Люлин, защото и Люлин е много комуникативен. И в двата квартала има добър транспорт, и двата квартала са презастроени вече, и в двата квартала се срещат тъмни субекти. В Люлин е работническа класа и голяма част от хората нямат много възможности, докато в Младост са сноби - там имат възможности, взимат си жилища там, за да са близо до Бизнес Парка. И двата квартала има наркомани и дилъри, в Люлин определено има много, знам от личен опит. В Младост има повече магазини отколкото в Люлин заради хората с повече финансови възможности.

# 544
  • Отвъд алеята зад шкафа
Въпросът беше за 1600-2000 евро дали не  е по-добре да се търси апартамент в други квартали. Ако изрично държиш на Младост, добре, но иначе аз не разбирам това търсене на имоти там. Кварталът е много голям, всяко ходене до хипермаркет или Мол е с кола. Малките магазини са малко, което за мен е недостатък. Ако живееш в района на Окръжна болница - нито голям магазин е близо, нито метрото. Трябва да се хваща автобус на Цариградско. В Младост 3 е същата работа - всичко е на разстояние с кола. И то какви точно хипермаркети има в Младост - Хит, може би някое Фантастико, един Лидл на куцо място. Кауфланд. Май и една Била има. Че то Драгалевци има по-големи Лидл и Фантастико. Така или иначе, ако човек пазарува в такива магазини, се предполага винаги да е с кола и не виждам огромни позитиви на Младост в това отношение. Много ми е интересно човек от Младост 3, 4, дори и 2 как точно ще стигне до мола на Цариградско - с автобус за няколко спирки. Общо взето можеш да живееш на Орлов мост и пак ще стигнеш с автобус за няколко спирки. Страшен бонус. Местата за детски градини са твърде недостатъчно, местата за паркиране също. Паркове няма. Люлин поне има Западен парк, Надежда - Северния. А, Младост си има Бизнес Парк.

# 545
Темата достигна нови висоти - връзка между квартал и футболни предпочитания Joy

# 546
  • София
Някой попадал ли е на статистика на наркозависимите по квартали, според мен тя ще изясни много защо Младост е скъп, а Левски и Люлин са по скоро гето.

Според тази класация имотите в Лозенец би трябвало да ни ги раздават без пари.
Дилърите там са повече от майките с колички.
А и на колко видни места по жиците висят кецове ....

# 547
  • София
Младост, Левски, Люлин и Овча са си панелни гета, какво да се лъжем ? Това е положението. Понеже така си върви от соца, там са били "спалните" на София.. имат вече инфраструктура, транспорт, училища, магазини и  градини.
Всеки квартал който няма този панелен облик пък си има други дертове, или е много скъпо и презастроено, или е отдалечено без улици и училища. Но още дълги години българите ще живеят в панелките, друг е върпосът дали си струва цените в момента за панел, Ами не си струва...  Grinning

# 548
[Ефибуш, разбира се, че може, ставаше въпрос за обратното, че в рамките на един и същ квартал може магазин или метро да ти е на повече от половин час пеш, ако кварталът е голям.  А в И Вазов не може, защото  е малък.
Лично аз не харесвам Младост, но цените са обективен измерителни на харесването и ако са такива там, значи е харесван от достатъчно много хора с достатъчно пари.
На въпроса дали за 1600-2000 е на кв. може да се намери имот в по-добър квартал от Младост аз лично нямам отговор. Зависи от дефиницията за по-добър квартал, всеки търси нещо/неща в квартала и това го прави по-добър за него. Много често критерий за по-добър е именно "по-евтин". Това е субективно. А обективен измерител е средната цена, дори и с всичката субективност в него заради мода или престиж, който го има. Има обективни критерии за сравняване като транспорт, всякаква инфраструктура, парк и т.н.,  но и при тяхното използване има субективизъм, на някого не му трябва парк, на друг - ДГ или училище, трети не слиза от колата и не му трябва транспорт и т.н., и съответно прави компромис с това. Компромис не прави само някой с достатъчен бюджет и за най-скъпия квартал, такъв може да си позволи да следва личните си предпочитания безкомпромисно. За всички други се налага компромис и той вече е субективен, според ситуацията.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 09:10 от Анонимен

# 549
Видно от горното изменението на  §5, т. 29 и т. 29а от Допълнителните разпоредби на ЗУТ, засяга начина на определяне на предназначението на дадена сграда, но не категоризира обектите „Ателие“ като „Жилища“.

съгласно Приложение № 4 към чл. 16, ал. 3 (Класификатор за предназначение на сградите, на съоръженията на техническата инфраструктура със самостоятелни обекти и на самостоятелните обекти в тях) ,,,,,, обект „Ателие за творческа дейност“ е с код „510“, а обект „Жилище, апартамент“ е с код „500“, т.е. има ясно разграничаване между вида на  самостоятелните обекти в сграда.

без да е променено предназначението по предвидения в закона ред, недвижим имот – ателие, не следва да се ползва като жилище.

Ето ти какво означава - сграда с ателиета се води жилищна, но ателието не е жилище, съответно не можеш да си направиш адресна регистрация в ателие, ако не е променен статута му на жилище. Определянето на сграда с ателиета като жилищна означава, че не може в нея да има, примерно, вулканизатор/гумаджийница, но не означава, че ателиетата са предназначени за живеене.
Вече ми стана ясно, благодаря ви!

# 550
Темата достигна нови висоти - връзка между квартал и футболни предпочитания Joy

Ами да - ти представяш ли си върл цесекар да купи в Люлин, или върл левскар - в Младост. Не се шегувам, наистина. Това по-скоро е приложимо към мъжете, разбира се, неизживяното детство...
Да не ми се обидят мъжете в темата, но някак не си представям жена да е в такава ситуация, просто прагматизмът на жените е по-силен, а и са по-склонни да направят компромис за определени неща.

# 551
Младост, Левски, Люлин и Овча са си панелни гета, какво да се лъжем ? Това е положението.

Проблемът е, че през последните години се изграждат и тухлени гета: кв. Витоша, Манастирски ливади ...
Как пък да коментираме факта, че през 21 век, баровските Симеоново и Драгалевци са на септични ями.

# 552
  • София
Въпросът беше за 1600-2000 евро дали не  е по-добре да се търси апартамент в други квартали. Ако изрично държиш на Младост, добре, но иначе аз не разбирам това търсене на имоти там. Кварталът е много голям, всяко ходене до хипермаркет или Мол е с кола. Малките магазини са малко, което за мен е недостатък.
Скрит текст:
Ако живееш в района на Окръжна болница - нито голям магазин е близо, нито метрото. Трябва да се хваща автобус на Цариградско. В Младост 3 е същата работа - всичко е на разстояние с кола. И то какви точно хипермаркети има в Младост - Хит, може би някое Фантастико, един Лидл на куцо място. Кауфланд. Май и една Била има. Че то Драгалевци има по-големи Лидл и Фантастико. Така или иначе, ако човек пазарува в такива магазини, се предполага винаги да е с кола и не виждам огромни позитиви на Младост в това отношение. Много ми е интересно човек от Младост 3, 4, дори и 2 как точно ще стигне до мола на Цариградско - с автобус за няколко спирки. Общо взето можеш да живееш на Орлов мост и пак ще стигнеш с автобус за няколко спирки. Страшен бонус. Местата за детски градини са твърде недостатъчно, местата за паркиране също. Паркове няма. Люлин поне има Западен парк, Надежда - Северния. А, Младост си има Бизнес Парк.
Сигурно отдавна не си минавала покрай Младост. Малки магазини да искаш- бакалии, био магазини, какви ли не глезотии. Големи и малки магазини под път и над път (особено пък в Младост 3), буквално са врата срещу врата и делят общи паркоместа. Кварталът е много, ама много добре устроен заради Бизнес парка и страшно много големи фирми, които се установиха в Garitage Park и околностите. Просто привлича много работна ръка с доходи доста над средните за страната, не само за София, и кварталът става апетитен. Отделно от Резиденшъл парк нагоре се строят т.нар. луксозни жилища и къщи точно за тези с добри доходи (600 000 до 800 000 евра за къща средно). Понеже се оглеждаме и за къща, та това са цените. Изобщо не са добри, но в крайна сметка локацията определя цената. В Требич може да се вземе къща на 1/3 от тази цена.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16374052600504 … k=7ljvdn&f1=1
Ходихме на място. Локацията е минус. Буквално в нищото и страшно голяма денивелация. Нещо не сме очаровани.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 10:07 от missence

# 553
  • София
Младост, Левски, Люлин и Овча са си панелни гета, какво да се лъжем ? Това е положението.

Проблемът е, че през последните години се изграждат и тухлени гета: кв. Витоша, Манастирски ливади ...
Как пък да коментираме факта, че през 21 век, баровските Симеоново и Драгалевци са на септични ями.

И част от Витоша и тя

# 554
  • Отвъд алеята зад шкафа
10 години съм живяла в Младост и чудесно го знам. Резиденшъл парк и Геритаж Парк нямат нищо общо с Младост, освен, че са в съседство. Хората не си купуват имоти там на пъти по-високи цени, защото са до Младост и искат да имат аптека и Кауфланд. Камбаните също нямат нищо общо.

Младост си е компромис. Ако човек има финансова възможност за друг квартал, няма да избере панелен. В този смисъл за 1600-2000 евро мисля, че може да се намери жилище в много по-хубави квартали. За 1000 евро става.

Общи условия

Активация на акаунт