Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 347
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,

Мнение за този имот? https://ues.bg/bg/bgr/offers/sales/sofia/ivan-vazov/apartment/16517
Много ли сме луди да обмисляме да отидем на оглед?

Реално това е обява на същия имот:
https://ues.bg/bg/bgr/offers/sales/sofia/ivan-vazov/apartment/16519
но с включено ателието в съседство (прикачвам, за да видите и снимка на спалнята)

Терасата със столчетата и масичка, както и офис пространството не са включени в двустайния, от който се интересуваме ние.

Помещенията са ~20кв.м хол, ~11кв.м. кухня и ~12кв.м. спалня.
Точната локация била: улица „Янко Забунов“ 1, София

Много ли са 3 000 на квадрат за 2001 строителство в квартала? Ние много харесваме мястото, но цените са полудели. Виждам, че ново строителство в квартала е 3 000 на квадрат, издадено по БДС
Разпределението е добро. Може да се преправи на маломерен тристаен, а може да се избие стената между хола и кухнята и да стане двустаен с доста приятен по размери хол с бокс. Цената е уау, но за това място и на този пазар може да е ок. Защо не погледнете и тази обява на ул Бурел. Пише, че е със сменени електро и ВиК. Гледките са приятни. Има отстояние, а ако входа е гаден може за немного пари да оправите първия и вашия етаж. Цената го позволява, а и ако го харесате може да направите оферта. Строителството през 70-те години често е по-добро от това през 90-те. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16416602943481 … k=7l9e4m&f1=1

# 496
Разпределението е добро. Може да се преправи на маломерен тристаен, а може да се избие стената между хола и кухнята и да стане двустаен с доста приятен по размери хол с бокс. Цената е уау, но за това място и на този пазар може да е ок. Защо не погледнете и тази обява на ул Бурел. Пише, че е със сменени електро и ВиК. Гледките са приятни. Има отстояние, а ако входа е гаден може за немного пари да оправите първия и вашия етаж. Цената го позволява, а и ако го харесате може да направите оферта. Строителството през 70-те години често е по-добро от това през 90-те. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16416602943481 … k=7l9e4m&f1=1
Бяхме на оглед на този имот, готови да го капарираме на място. Снимките са много лъжливи - разпределението е ужасно - кухнята е ~10квадрата, но страшно тясна (2.10м) и дълга около 5. Холът е нещо от сорта на 12.5-13квадрата и спалнята е 15.5квадрата. Ние търсим двустаен с възможност за преустройство - та е напълно невъзможно. Също, пише 7/8 етаж, но реално е 7/7. Истински последен етаж си е, няма тавански помещения (което за мен старо строителство директно трябва да свали 10% от цената). Обявените квадрати също не са 74, а 67 (което прави цената 2 550 примерно на квадрат, за последен етаж и е след ДКЦ-то посока НДК, което за нас е по-лошо като местоположение)

# 497
Хол под 20 м2 е повече от неприятно. Особено за толкова много пари. Живял съм в двустаен строен през тези години и беше с хол от поне 20 м2. Явно не са строили толкова еднотипно колкото ми се e струвало. Относно местоположението вероятно е въпрос на навик. Явно сте свикнали с горната част на квартала. Долната част е по-далеч от южен парк, но по-близо до 22-ро, Милениум, НДК и Витошка. Градината зад Хилтън и Парк мол също е на една ръка разстояние. Като цяло Иван Вазов е доста хубав квартал и това е отразено в цената на жилищата там.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 02:07 от Мъфин

# 498
За пореден път - снимки като слънце, реалността - силно разочароваща.
Но може и да е обратното - по снимки биха изкоментирали жилището като "коптор", снимките - кофти, но в реалността може да си има помещения с добри размери и разпределение. Тогава вече е въпрос на договаряне на цената дали ще има сделка или не.
Та разходките са неизбежни. Ясно ми е, че губенето на време е много неприятно, разочарованието - голямо, но пък се добива опит - като влезеш в читаво жилище и вече го оценяваш, независимо от състоянието.

# 499
Само като погледнеш как са разтеглени и в какви нереални цветове са снимките и трябва да ти стане ясно, че са далеч от действителността. Мандаринка е права, огледите са това, което дава представа, ако обявата отговаря на повечето критерии.
Хол под 20 кв и аз не съм виждала при СС, но явно и това го има.
Като цяло, за.мен малките тухлени са предпочитани пред големите тухлени като този втория на Бурел, а след тях идват ЕПК тата с тухлени стени, каквито има доста в И Вазов. Кварталът за София е топ по всякакви критерии, живяла съм за малко и  ако трябва да се местя, с удоволствие пак бих живяла там. Съответно цените са много високи, а на хубавото НС, като това на Ситихоумпарк Марвел хаус, на Забунов и Витошка, са направо космически. Макар че за мен точно там не е добре, защото е директно на Витошка. То и в Ред Епъл са космически, а е директно на Бяла черква.
Иначе за мен  където и да е в квартала, е добре, стига да не е директно на големите пътни артерии, там е много шумно.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 09:36 от Анонимен

# 500
Супер е даже като цена, като се има предвид какви са цените напоследък. Гаражите са около 20-25К. Значи самият апартамент е грубо 120К.

120k за 76кв гони 1600 евро на квадрат. Откога 1600 е супер за Младост

# 501
А как стои в момента въпросът с ателиетата? Четох писмо от Йорданка Фъндъкова,че вече се водели жилища, а в същото време не може да се води адресна регистрация в ателие. Малко се обърквам. В момента са ми допаднали две,три обяви на ателиета, който "Уж" са с по-ниска цена, заради статута. Някой скоро да се е сблъсквал с промяна на стутут от ателие в жилище?

# 502
По така изложеното Ви уведомявам, че липсва законова предпоставка да се извършва адресна регистрация по постоянен и настоящ адрес в обект „Ателие“, тъй като този обект не служи за задоволяване на жилищни нужди по смисъла на §5, т. 30 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ.

https://so-slatina.org/2021/04/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1 … B8-%D0%B2-%D0%BE/

# 503
  • София
Супер е даже като цена, като се има предвид какви са цените напоследък. Гаражите са около 20-25К. Значи самият апартамент е грубо 120К.

120k за 76кв гони 1600 евро на квадрат. Откога 1600 е супер за Младост
От доста време за съжаление.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16374052600504 … k=7ljvdn&f1=1
Мнения?

Тук има реални снимки от друг апартамент в същата сграда -> https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16335108436019 … k=7ljum1&f1=1

А как стои в момента въпросът с ателиетата? Четох писмо от Йорданка Фъндъкова,че вече се водели жилища, а в същото време не може да се води адресна регистрация в ателие. Малко се обърквам. В момента са ми допаднали две,три обяви на ателиета, който "Уж" са с по-ниска цена, заради статута. Някой скоро да се е сблъсквал с промяна на стутут от ателие в жилище?
На този етап почти невъзможно. Преди време бяхме харесали ателие и се консултирахме в Общината (чрез познат). Погледнаха документите и казаха, че няма да стане (дори с връзки).

# 504
Локацията е комуникативна в добрия смисъл, строителната фирма вдъхва доверие,района имаше високи подпочвени води, без гараж ще е ад.

# 505
  • Отвъд алеята зад шкафа
Там покрай дерето лятно време има комари и жаби, но не е болка за умиране.

# 506
По така изложеното Ви уведомявам, че липсва законова предпоставка да се извършва адресна регистрация по постоянен и настоящ адрес в обект „Ателие“, тъй като този обект не служи за задоволяване на жилищни нужди по смисъла на §5, т. 30 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ.

https://so-slatina.org/2021/04/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1 … B8-%D0%B2-%D0%BE/
Да,точно това и аз четох. Но по-нагоре пише,че е със статут на жилище. И затова се обърках.

# 507
Видно от горното изменението на  §5, т. 29 и т. 29а от Допълнителните разпоредби на ЗУТ, засяга начина на определяне на предназначението на дадена сграда, но не категоризира обектите „Ателие“ като „Жилища“.

съгласно Приложение № 4 към чл. 16, ал. 3 (Класификатор за предназначение на сградите, на съоръженията на техническата инфраструктура със самостоятелни обекти и на самостоятелните обекти в тях) ,,,,,, обект „Ателие за творческа дейност“ е с код „510“, а обект „Жилище, апартамент“ е с код „500“, т.е. има ясно разграничаване между вида на  самостоятелните обекти в сграда.

без да е променено предназначението по предвидения в закона ред, недвижим имот – ателие, не следва да се ползва като жилище.

Ето ти какво означава - сграда с ателиета се води жилищна, но ателието не е жилище, съответно не можеш да си направиш адресна регистрация в ателие, ако не е променен статута му на жилище. Определянето на сграда с ателиета като жилищна означава, че не може в нея да има, примерно, вулканизатор/гумаджийница, но не означава, че ателиетата са предназначени за живеене.

# 508
2000Е за Младост не знам, толкова ли е хубаво там? Напоследък в темата всички търсят в Младост, аз не го разбирам. Явно хората от провинцията, като започнат работа в района и си търсят и жилище наблизо, не ги интересува центъра, всичко си имат там…За мен си е краен квартал като Люлин и Дружба, но щом има толкова търсене, цените стават такива.

# 509
  • София
Младостите или поне от 1 до 3 са си доста благоустроени. Не смятам изобщо, че са крайни квартали, но пък не съм и фен на центъра.

Общи условия

Активация на акаунт