Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 388
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
правилно ли разбирам, че 51,885/694,480 е като идентификатор на  идеална част от подземното ниво, което се явява подземен паркинг и дадената идеална част с даденият идентификатор е обозначено,като паркомясто 13?
Мисля,че и при нас е така,че без апартамент не може да имаш място.
Понеже апартамента ще минава през банка, а паркомястото няма да е през банка и жената, която се занимава с кредита ни посъветва, че дори и да се изповядат в един ден и двете неща, да са в отделни нот. актове.

# 451
За N-ти път:
Отидете на консултация при адвокат или при нотариуса.
Ще изсипете един чувал пари, а се надявате на компетентно мнение от непознати във форум....

# 452
Идете при адвокат, на нотариуса му е малко по-друга работата и няма и време да ви съветва.

# 453
Нотариусите могат да правят консултации, но в случая не бих използвала нотариуса, който ще изповядва сделката. Защото неговият интерес е само да си вземе хонорара, а не да си създава проблеми за изповядването.
Бих отишла при читав нотариус за платена консултация - 50-100 лв. горе-долу.

Най-добре е консултация при читав адвокат, да погледне и проекта на н.а., още повече, че част от сделката е с ваши пари, а друга - с кредит. Ипотеката върху коя част ще се налага? Това са тънкости, които са важни и често са въпрос на редакция на думи и изрази.

И правилно, анонимни потребители в анонимен форум не може да се разчита да ви дадат адекватен съвет.

# 454
 Това, че ще се отиде на консултация е ясно, но търсех споделяне на опит, ако има човек премил по тези стъпки. Благодаря много за съветите! ^^

# 455
  • Wonderland
Това, че ще се отиде на консултация е ясно, но търсех споделяне на опит, ако има човек премил по тези стъпки. Благодаря много за съветите! ^^
Аз имам две паркоместа в двора. Описани са в един нотариален акт.

# 456
Ми нали казах - аз имам подземно паркомясто, описано е подробно в НА заедно с апартамента и мазето. Има идентификатор, процент от общата част, съседи... Поне десетина реда са му отделени.

# 457
  • София
Паркомястото е като мазето - трявва ви някакъв обект в сградата(апартамент или гараж) към който да се "закачи". Причината е че се продава като идеални части от целия подземен гараж. Като се вади скица от кадастъра, целият подземен гараж е с един идентификатор. Отделно вече в нотариалния акт се описва тези идеални части, които купувате, на кое паркомясто отговарят според строителната документация. Абе всичко е мишмаш. Последните години може да има някакви промени, ама доскоро беше така...

# 458
  • София
Здравейте,
какво ще кажете за 2-стаен (76кв.м.), ново строителство, тухла и идеална локация според нас + гараж- 146Е? Дали си струва на този етап? Знаете, че е за инвестиция т.е. с цел настаняване на родители.

# 459
  • София
Ще кажа само, че имотите яко поскъпват. Вече си мисля, че е абсурдно да си купим 3-стаен щом двустаен е станал на същата цена...

# 460
Супер е даже като цена, като се има предвид какви са цените напоследък. Гаражите са около 20-25К. Значи самият апартамент е грубо 120К.
При положение, че толкова трудно се намира читав имот, значи си струва.
Аз не мисля, че цените ще паднат много, може да има забавяне на ръста и плато, може да има и корекция надолу, но корекцията надолу ще бъде от високото ниво.
Мои си мисли, разбира се.
Докато родителите решат да се нанасят, ще ви носи някакъв доход, ако решите да го пуснете под наем.

# 461
Щом в цената влиза и гаража, а и локацията ви е супер аз не бих се колебала.

# 462
  • София
За падане на цени изобщо не се надявам, няма да стане (според мен). Въпросът е, че сме склонни на 200Е+ за тристаен, но няма читави към днешна дата. Все нещо има, с което не можем да направим компромис.

# 463
За падане на цени изобщо не се надявам, няма да стане (според мен). Въпросът е, че сме склонни на 200Е+ за тристаен, но няма читави към днешна дата. Все нещо има, което не можем да направим компромис.

Къде е локацията на този, които Ви харесва?

п.с.
снимах табелите и на 2те сгради НС на ул.Бачо Киро
тази е на по близкия  до Дондуков

а тази е на другия дето седя недовършен ххх години има вече дограма изолация ...

които си търси НС център 😉

# 464
Вчера трябваше да пресечем София и минахме по Симеоновско, срещу Макси, където е Фантастикото на Симеоновско парцела е заграден от Арго груп. Не обърнах внимание докъде се простира заграждението, но в тъмното ми се стори, че започва буквално от паркинга на Фантастико.

Общи условия

Активация на акаунт