Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 402
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
В Имот половината на които попадам са все без ДДС и то е вмъкнато някъде в описанието накрая. Едва ли е забранено...

Именно, така е по закон.

# 436
В официална оферта и договор е забранено, но в обява в интернет може да пише всичко.

Погледнете го от положителната страна - щом им се налага да правят подобни цигании, значи няма клиенти, които са готови да дадат луди пари за апартамент в района. А може и да се успокоява пазара, все пак от инвестиционна гледна точка вече няма смисъл от жилище в София.

# 437
Това с цените без ДДС в имот-бе-ге-то сме го коментирали многократно. Заради търсачката по цена на кв.м. е, то и на търсачка по тотал цена пак избутва офертите по-напред. И е факт от няколко години, не е ново явление.

# 438
Здравейте!
Не идвам със запитване за имот, защото за наша радост намерихме и сме пред изповядване на сделката.Не знам дали е за тук въпросът ми, но ще закупим и паркомясто, което се намива в блока и брокерите предлагат да се впише в един нот.акт и питането ми е, ако знаете и имате опит..какви документи трябва да ни представят и да поискаме? Благодаря предварително!

# 439
  • София
ПАркомястото подземно или надземно е? Има значение точно какви идеални части ще ви продават, "обособени като паркомясто".

# 440
Именно, по "мое време" паркоместата в двора не можеха да се продават с конкретно описание в НА, а само като ИЧ от двора. Местата в подземния паркинг обаче могат да се опишат в НА.

# 441
Аз на СС не съм видяла до сега да пише +ДДС.

# 442
Да, защото за СС ДДС не се дължи.
Възможно ли е, ако си фирма, да купиш НС без ДДС? Или след това да си го възстановиш? Нямам представа, ДДС-то го мразя, слава Богу, като обикновен гражданин (и потребител) не ми се налага да го мисля.

# 443
паркомястото е подземно и на този етап е в един нот.акт с друг апартамент от блока, който ще се изповяда може би другата седмица и ще се разделят.

# 444
Адвокат е най-добре да те посъветва за това.
Аз, доколкото знам, паркоместата са ид.ч., съответстващи на еди-си-колко кв.м., ПМ № ----, намиращо се на ....етаж/двор и се включват като отделна точка в н.а. Не са самостоятелен обект (няма ги онези точки от кадастъра), т.е. не можеш да продаваш отделно от жилището (те са ид.ч., а не самостоятелен обект).  Но пък и подземния етаж, и дворът с ПМ, си има чертеж по проект, където трябва да са отбелязани тези паркоместа.
Адвокат най-добре, пак казвам.

# 445
Аз си купих моя апартамент с подземно паркомясто - никакъв проблем, паркомястото вътре в сградата си има идентификатор или какво беше там названието, но е ясно обособено и записано в НА на продавача. Нека види адвокат, но за подземно място проблеми няма.

# 446
Може да има проблемите, описани от Мандаринка, ако сградата е по- стара. Сега не помня подробности и не ми се рови, но имаше съдебно решение, което разреши проблемите с това паркоместата да се признаят за самостоятелни обекти.

# 447
Аз не съм писала, че има проблем. Написах "доколкото знам", това дали ПМ е самостоятелен обект или не, си е заложено в строителната документация.

# 448
Ако мога да прикача за малко частта от нот.акт на апартамента,който се продава без паркомястото. Ще се посъветваме с нотариуса, като отидем да изповядаме апартамента, но предполагам ще трябва отново тежести.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 15:12 от Alesanas

# 449
  • София
Ние имаме паркомясто с отделен НА, на лицето на сградата откъм улицата е , външно, част от двора дефакто. Това обаче беше 2013ста и май после имаше промени, не съм убедена... знам само че може да се продава само с апартамент в сградата или на друг който има апартамент, т.е.като част от земята, да. Не е точно самостоятелен обект за продажба...

Общи условия

Активация на акаунт