Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 409
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Хората са с различни предпочитания и това трябва да се вземе под внимание без да е повод за спор.
Ето на мен примерно не ми е приоритет голяма родителска спалня. С две деца, ако имам две спални, ще предпочета по-голямата да е детската, защото се предполага, че децата ще прекарват повече време там, отколкото възрастните  в спалнята.

# 421
Аз също бих предпочела с деца най-голямата спалня да е за децата, ако няма възможност за 2 отделни детски, и то 2-те отделни от определена възраст нагоре. Първо, малките деца си говорят едно с друго, второ, за родителя е много по-удобно да приспива и да надзърта в 1 стая, а не от стая на стая. Като поотраснат децата вече си имат нужда от собствено пространство. Особено ако са момче и момиче.
Също така и аз бих предпочела баня до спалнята, вместо към спалнята. Луксозните апартаменти по света са си луксозни апартаменти, там могат да искат всичко и всичко да им направят. Тук в повечето случаи говорим за жилища за обикновени хора.
Но възгледи за живота - всякакви. И предпочитанията за разпределение - също.

# 422
Всъщност единственото (май) предимство на баня в спалнята е свободата след секс да се притича по евино облекло до банята без децата или други живеещи в жилището да усещат какво става. А иначе то се усеща - уж казали лека нощ, уж заспали, а след час тичат един след друг към банята дъртите му палавници Wink
От там нататък са недостатъци - чува се водата, чуват се специфични шумове издавани при ходене по нужда, влиза влага... За да се проветри банята трябва не само вентилатор, а от някъде да влиза и въздух, а в такава баня това става само през прозореца на спалнята, не е много приятно зимата. А като се замисля, че в разни дизайнерски апартаменти по запада гледам "barn door" врати с никакво уплътнение и изолация, а даже и липса на врати... Ми това за мен е нелепо- единият седи на кенефа с всичките му шумове, а другият слуша от спалнята...
Иначе май е по-скоро въпрос на навик и свикване с идеята за "нормално" и затова хората си търсят общоприетото.

# 423
То зависи и каква баня... Ако е някой master bathroom 15 квадрата с прозорец може и да ми е ок към спалнята... Не съм пробвала Simple Smile ама тук в бг ги гледам по 3-4 квадрата..

# 424
Много сте назад с модата. Вече bedroom/bathroom e openspace. Ако не си пръцкате заедно, не сте достатъчно близки.

# 425
Да де, в огромна бяна като гарсониера е друго - свой прозорец, ама пак кенефът е в общия обем. И не съм забелязала супер звукоизолирани врати...

# 426
Защо повечето апартаменти в обявите са без ДДС?

# 427
  • София
За да може да звъннеш да идеш на оглед и да те изненадат 😁 Без ДДС някак бива цената

# 428
Според мен е за да влизат във филтрите, например ако филтрираш до 200 000..

# 429
Всъщност единственото (май) предимство на баня в спалнята е свободата след секс да се притича по евино облекло до банята без децата или други живеещи в жилището да усещат какво става. А иначе то се усеща - уж казали лека нощ, уж заспали, а след час тичат един след друг към банята дъртите му палавници Wink
От там нататък са недостатъци - чува се водата, чуват се специфични шумове издавани при ходене по нужда, влиза влага... За да се проветри банята трябва не само вентилатор, а от някъде да влиза и въздух, а в такава баня това става само през прозореца на спалнята, не е много приятно зимата. А като се замисля, че в разни дизайнерски апартаменти по запада гледам "barn door" врати с никакво уплътнение и изолация, а даже и липса на врати... Ми това за мен е нелепо- единият седи на кенефа с всичките му шумове, а другият слуша от спалнята...
Иначе май е по-скоро въпрос на навик и свикване с идеята за "нормално" и затова хората си търсят общоприетото.
Това си е супер сериозен плюс. Не само след, а и преди секс е добре човек да отскочи гол до банята. Наистина всичко е субективно и ще ми е интересно и други хора живеещи в имоти с родителски бани да споделят мнение. За мен наистина е много по-удобно и ако е възможно в бъдеще бих избягвал имот без родителска баня. В момента търся хубав ваканционен имот в чужбина и там няма предложение без вътрешна баня. П.П. Влагата не е проблем. Без значение е дали ще отвориш врата към коридор или спалнята. Освен това в България въздуха в стаите е по-скоро сух отколкото нормален, а както много хора знаят това  не е много ок.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 20:02 от Мъфин

# 430
Къпането преди секс в повечето случаи си е съвсем легитимно - това е вечерното къпане преди лягане. Виж повторното къпане след секс вече е показателно за наострилите уши наследници Wink
Иначе пък преди, пък след...  Ако преди сутрешен секс трябва да двойката да стават един след друг да си вземат душ, май никога няма да се стига до секс. То ще му се убие целият кеф.

# 431
Показването на цените без ДДС май е забранено?

# 432
Това за секса е valid point, ама май ако наследниците не спят, ами толкова зорко слухтят кой кога ходи до банята и защо, може би биха разбрали, че родителските тела правят секс независимо къде е тя.. Rolling Eyes

# 433
Не е. Но ако не е изрично изписано, че са без ДДС, се приема, че са крайните цени с ДДС.

# 434
  • София
В Имот половината на които попадам са все без ДДС и то е вмъкнато някъде в описанието накрая. Едва ли е забранено...

Общи условия

Активация на акаунт