Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 428
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Е, за района беше споменато...ама питащата живее там и си знае. Отделно, че две години да търсиш нещо специфично и да няма... много ясно, че ще се решиш да рискуваш, като откриеш търсеното - това за тъмнозеленото.
Квадратурата на стаите е добра и едно е единствената ти спалня да е достъпна през хола, друго е да имаш още две спални.
Щом ще отбелязваме недостатъци - за мен това е много късата светла страна на помещенията и голямата дълбочина. Особено при дневната. Но това май е кусур на повечето дневни помещения в новото строителство.
Сериозен проблем е, че преходната спалня е много малка, а тя единствено става за родителска. Тъпо е да изсипеш една торба пари и да спиш в кутийка.

# 406
Цената на този апартамент е предпоставка за преглъщане на леки забележки. За мен най-страшното е, че трябва много да се чака, но аз и друг път съм писала, че съм от страхливите и предпочитам на сигурно...

# 407
Цената на този апартамент е предпоставка за преглъщане на леки забележки. За мен най-страшното е, че трябва много да се чака, но аз и друг път съм писала, че съм от страхливите и предпочитам на сигурно...
Около 200 000 евро не е съвсем без пари. Мини родителска спалня не е лека забележка. Особено за тези пари на това място.

# 408
Аз вече питах де, ама какво му е на мястото? Не познавам района ..

# 409
Така е, права си, но виждам, че цените са скочили и че вече се приемат за нормално такива суми (на мен пак ми се струват много де Grinning ). Аз си чистих записки и бележки от една кутия вчера и попаднах на бележка за апартамент 54 квадрата за 27 900 евро през 2015 в сграда на Бачийски в Студ. град. Ние тогава започнахме да търсим, пък се колебаехме в Сф или на морето и се изненадах колко много са скочили сега цените, то си е направо х3.

# 410
Имат 3 спални и около 3 г да мислят и премислят коя стая на кой ще бъде и какви промени могат да направят. Не е задължително родителската стая да е най-малката. А и потребителката сподели, мисля, че едната стая ще бъде дрешник. В този случай те най-вероятно няма да сложат гардероб в спалнята. Остава едно легло, нощни шкафчета и евентуално скрин. Напълно достатъчно за стая, в която само се спи.
Разбира се, че на абсолютно всеки имот ще се намери кусур. Но когато си търсил с години в определен район, някой дребни забележки се преглътват. Колко от тук коментиращите са купили имот, който е напълно перфектен и няма никакви забележки?
Щом района ги устройва, разпределението и размера на апартамента са желаните, цената е почти приемлива, имат търпението да изчакат до завършването на сградата, считам сделката за отлична.

# 411
Имат 3 спални и около 3 г да мислят и премислят коя стая на кой ще бъде и какви промени могат да направят. Не е задължително родителската стая да е най-малката. А и потребителката сподели, мисля, че едната стая ще бъде дрешник. В този случай те най-вероятно няма да сложат гардероб в спалнята. Остава едно легло, нощни шкафчета и евентуално скрин. Напълно достатъчно за стая, в която само се спи.
Разбира се, че на абсолютно всеки имот ще се намери кусур. Но когато си търсил с години в определен район, някой дребни забележки се преглътват. Колко от тук коментиращите са купили имот, който е напълно перфектен и няма никакви забележки?
Щом района ги устройва, разпределението и размера на апартамента са желаните, цената е почти приемлива, имат търпението да изчакат до завършването на сградата, считам сделката за отлична.
По-принцип е най-удачно родителите да имат собствена баня и евентуално вечерно усамотение в хола. Когато има спалня преходна с хол е най-удобно да е родителска. Аз два пъти имах късмета да купя имоти, които са без забележки. Чак перфектни не знам дали са, но спрямо коментираното жилище са много добре. В момента проблем е, че цените буквално за няколко месеца излетяха в космоса. Направо е нереално. Последно септември проверявах как е пазара и тогава 200 000 евро имаха съвсем различна стойност. P.S. За да не излезе всичко съвсем идеално ще призная, че имам имот, който пък е с много сериозен недостатък. Преходен двустаен, който няма как да се преправи на непреходен. По днешните стандарти е добър за семейство с пораснали деца, но не и за отглеждане на дете. Този недостатък донякъде е компенсиран с много добро разположение, гледка и обзавеждане, но все пак е сериозен минус.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 15:29 от Мъфин

# 412
Здравейте, отново..Благодаря на всички за коментарите и съветите. Когато писах имах само въпрос дали някой има информация за фирмата строител..
Въпрос на район, разпределение разбира се е индивидуално.. особено, когато се дават поне 300хил евро..
относно разпределението.. предвид, че сме трима.. като след някоя друга година ще останем двама трите спални и трите бани са ок.. освен ако не дойде някоя от бабите да се гледаме 😂
Както бях споменала живеем на съседната улица със същото разпределение и относно светлина, разпределение и тн не съм се и замисляла.
Относно карето и района отново написах мнение.. но защото ме попитаха, а не да го натрапвам:)
Получих необходимата информация за строителя и впечатления от него, както и приятно съвети относно разпределението.
Успех на всички и бъдете здрави:)

# 413
Как е най-удачно нека те да преценят. Дори и апартамента да има само една баня, не бих отчела за такъв голям минус.  И в спалнята, най-вероятно, няма да има гардероб, което я прави не чак толкова малка. На фона на всичко, което се предлага, на мен апартамента ми харесва.
Радвам се, че сте успели да купите два пъти идиеален имот за вашето семейство.
Колкото до цените, на мен също не ми харесват и наистина в момента са извънземни. И с мъка казвам, че тази цена е добра, но на фона на всичко, е такава. Няма яснота и няма как да има, дали тези цени няма да продължат да растат. За това, когато намериш имот, на който плюсовете са повече от минусите, действаш.

# 414
Този апартамент е идеален за тристаен. Ако беше мой щях да обединя преходната спалня и банята с хола и да вкарам едната баня към голямата спалня. Хем ще стане с хубава родителска част, хем ще има голям и светъл хол. Светлината в хола е много важна. Поне за мен.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 15:46 от Мъфин

# 415
Аз пък изобщо не обичам баня в спалнята и се дразня когато ги правят така Grinning иначе днес бяхме на мястото, тъй като се заинтересувах, струва ни се доста запушен блокът от всички страни. То зависи и колко място ще оставят отзад за двор де, дано да е повече.

# 416
Аз пък изобщо не обичам баня в спалнята и се дразня когато ги правят така Grinning иначе днес бяхме на мястото, тъй като се заинтересувах, струва ни се доста запушен блокът от всички страни. То зависи и колко място ще оставят отзад за двор де, дано да е повече.
Какви са минусите на баня в стая???

# 417
За мен, минусът на баня в стая, е шумът от течаща вода и пуснато казанче.
Но аз имам много лек сън и всякакви шумове могат да ме събудят.
За някой със здрав сън, сигурно е удобство.

# 418
Шумно е и ще влиза много влага в спалнята (стига банята да няма прозорец). От моя опит вентилатор не може да насмогне. Също може и някакви миризми да влизат.

# 419
За мен, минусът на баня в стая, е шумът от течаща вода и пуснато казанче.
Но аз имам много лек сън и всякакви шумове могат да ме събудят.
За някой със здрав сън, сигурно е удобство.
Ако строителството е с евтини тухли и материали дали ще си отделен от банята със стена или с врата няма да има голямо значение. Все ще е шумно. Да, при евтина врата ще е още по-шумно, но врата се сменя и то много лесно. При качественото строителство вече няма особено значение. Там шумоизолацията е на друго ниво. Луксозните имоти по света масово са с родителски бани вкарани към спалните. Както и да е. Живял съм и при двата варианта. Лично за мен баня към спалнята е много по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт