Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 432
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ние търсим малък двустаен в близост до Софиямед, Дианабад.
Гледах строеж до Петрол, чака акт. 15 - 1890 евра на кв. м.
В Полигона до Техпарк, на изкоп 1750 евра. Писах онзи ден в темата за Младост 4, Ваклин груп 1700 евра, ще почват да копаят април..
Чудя се дали да не потърся в Дружба, Слатина ако има на по-приемлива цена, примерно до 1400 евра.
Не ти трябва Полигона освен ако не си падаш по неуредени квартали Simple Smile Хич не ми е ясно защо е такава цената дори и на зелено.

# 391
Бубкаб,
Вижте и в Ст. град, частта към Дианабад - излизате на Г.М. Димитров с кола или пеш и по права линия надолу сте до Софиямед.

# 392
Бубкаб,
Вижте и в Ст. град, частта към Дианабад - излизате на Г.М. Димитров с кола или пеш и по права линия надолу сте до Софиямед.
Мерси Емма, не се бях сетила за такъв вариант Simple Smile

# 393
Вижте напр. по-голямото червено петно с неправилна форма:
"Документ: Разрешение за строеж
Публикуван на: 2021-09-03
Описание:
(Студентски) Разрешение за строеж 179/17.08.2021 влязло в сила на 03.09.2021 издаденo от Главен архитект на Столична община за "ВОЛФ" АД. Обект: ЖИЛИЩНА СГРАДА С ПОДЗЕМНИ ГАРАЖИ И ОБЕКТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ"

Малкото правоъгълно петно още е "Документ: Виза за проектиране"

Скрит текст:

# 394
Описание:
(Студентски) Разрешение за строеж 179/17.08.2021 влязло в сила на 03.09.2021 издаденo от Главен архитект на Столична община за "ВОЛФ" АД. Обект: ЖИЛИЩНА СГРАДА С ПОДЗЕМНИ ГАРАЖИ И ОБЕКТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ"

Скрит текст:

Уау, Кумчо Вълчо Smirk строи.

# 395
Описание:

Малкото правоъгълно петно още е "Документ: Виза за проектиране"

Скрит текст:
Този парцел още преди две-три години бяха започнали да го разчистват и после работата замря. Сега явно ще продължат със строителството. Мястото е малко кофти, защото ще е заобиколено от 12-ти блок на ТУ, МГУ и студентското общежитие.

# 396
На мен също ми харесва четиристайния апартамент, достатъчно бани/тоалетни, но друго се замислих.
В някой, да не кажа повечето общи случаи винаги има изказвания от типа - че не става, че дневната е твърде малка, че спалните са една идея малки, че е преходен, че няма още разрешение за строеж, че е кофти района. И съм изненадана, че на някои сравнително задоволителни обяви с не толкова лоша визия им се изтъкват всевъзможни недостатъци, а на този апартамент, който наистина е преходна стая и е буквално на тъмно тъмно зелено всички се изказахте положително. Пак казвам и на мен ми допадна, но съм изненадана как се дава общ тон и нагласа положителна или отрицателна към определени обяви.

# 397
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен с покачването на цената на имота, растат и отрицателните коментари. Обявите с високи цени предполагат намирането на кусури. Примерно апартаментът в Бистрица - за тези пари му намирам недостатъци. Ако струваше 60 000 евро, щях по друг начин да го видя Joy
В случая жената обясни, че не е сключила предварителен договор, а само е резервирала този апартамент, така че, ако не се стигне до РС, няма да загуби много пари.

# 398
  • sofia
Е, за района беше споменато...ама питащата живее там и си знае. Отделно, че две години да търсиш нещо специфично и да няма... много ясно, че ще се решиш да рискуваш, като откриеш търсеното - това за тъмнозеленото.
Квадратурата на стаите е добра и едно е единствената ти спалня да е достъпна през хола, друго е да имаш още две спални.
Щом ще отбелязваме недостатъци - за мен това е много късата светла страна на помещенията и голямата дълбочина. Особено при дневната. Но това май е кусур на повечето дневни помещения в новото строителство.

# 399
Напълно се присъединявам към предходното мнение. И аз съм се изказвала негативно за преходни стаи, но в случая говорим за 3 спални, едната да е преходна не е чак такъв голям минус.
За квартала - интересното е, че тези, които го познават, търсят в него отново. Може да е въпрос на навик, наистина. Но може и реално да е съвсем приемлив. От друга страна чувам мнения против с аргументи за малцинства, мигранти и т.н. И за моя квартал е същото, без да са верни битуващите стереотипи. Затова смятам, че може и хората с мнения против квартала да робуват на стереотипи, без да имат реални наблюдения. Аз бих казала, че даден квартал не ми харесва, но харесването вече е много лично и по-скоро емоционално, отколкото рационално възприемане.
Да, това за тънките и дълги кухньохолове с френски прозорци, за да се спазят изискванията за осветяване сме го обсъждали.
Мога да разсъждавам, че едната спалня е тясна, като минус, но пък другите са достатъчно широки. Има 2 бани. В сравнение с други жилища НС, които сме обсъждали, плюсовете са повече от минусите. Затова и дадох положително мнение.
Рядко съм си позволявала да изкажа крайно мнение тип "Това и за без пари да ми го дават, няма да го взема!". Дори много компромисни жилища, които се пускат тук за мнение, не са първата попаднала обява на търсещия. И щом вече обмисля компромисната обява, значи има плюсове на това жилище, което ние, като странични наблюдатели, би трябвало да приемем. И хората, и нуждите, и възможностите са различни.

# 400
Аз пък мисля, че е много по-полезно всеки да си каже каквито кусури види, за да може да се вземе информирано решение. Понякога човек не се сеща да обърне внимание на някои неща. Вече ако споменатите недостатъци на теб не ти пречат - игнор. Но все пак е добре всичко да се премисли. Аз ако постна нещо няма да е от голяма полза за мен всички да кажат "О, супер е, няма грешка" (освен ако наистина не е така, но едва ли Simple Smile ). Иначе аз за този бих казала, че избягвам разпределения, където вратите на спалните са близо до входната врата, доста се чува от общия коридор.

# 401
Аз също съм за всеки да си каже мнението, точно защото така нещо може да бъде забелязано, а не подценено, просто понякога мненията са супер против без да е отчайващо зле, както сега са с две ръце ЗА!

# 402
О, и аз нямам против да се кажат минусите, според коментиращия, но нека да са поне отчасти обективни, а не от типа "боклук", "коптор", "за нищо не става" и някои много "оригинални", според пишещите, подигравки.

Иначе за конкретната обява аз оцених разпределението като "много добро", не защото няма абсолютно никакви минуси, а защото за мен не могат да натежат достатъчно, особено в сравнение с доста други разпределения, които съм виждала, включително и тук в темата.

# 403
Лично за мен,жилище с ламинат (като онзи апартамент с "усещане" за къща:yum:) не спада към луксозната категория имоти. Ако е дюшеме от някаква по така дървесина - рядка и ценна - става.

# 404
За ламината не си прав - в една друга тема се обсъждаше ламинат или естествено дърво, над 90% от пишещите смятаха дървото за грозно и демоде и бяха твърдо за ламинат. По-красив бил, по-модерен, по-лесен за смяна, ако се развали или ти омръзне, на усещане също бил приятен, особено по-скъпите ламинати.

Общи условия

Активация на акаунт