Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 435
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Навремето една баня е било стандарт, обаче сега за четиричленно семейство минимума е 2. Ние сме в къща с 2 бани (и още две отделни тоалетни ) и не знам ако сме повече от 4ма дали ще се чувстваме комфортно...
Не премахвайте, това е моя съвет. Склада е пракалено малък и нефункционелн. Буркани може да държите навсякъде...

# 376
Не искам да натрапвам мнението си относно района.. Но за мен карето между центр гара до клокотница/ може и долната успоредна/ е страхотно/ .. паркове, магазинчета / мъжа ми тича всяка сутрин в  алжир/.. информацията за съмнителни личности, заради близостта на гарата ми е странна.. вече 12 години живеем тук.. детето излиза спокойно.. пазарува още от 6 годишен.. за транспорт и близост до центъра няма да коментирам.. нямам ангажимент да се притеснявам и да го
чакам по спирките, защото всичко ни е на 3 мин/ метро, автобуси, трамваи/
когато бяхме по млади след вечерен купон или бар се прибираме пеша за 10-15мин от около жълтите павета
Градини две до нас
училища начални доста добри..детето вече е в математическа
предвид, че съм от София и познавам столицата доста добре.. харвсвам много района..
Другия любим ми е Хиподрума и кооперациите около парка там.. но предвид търсенето ми година и половина и възможност да се дадат почти 300К евро .. и чак сега намерих

в тези райони е малко предлагането и наистина е много трудно

Относно склада. Ние сме
трима/ едно голямо дете- на 13/ три бани са ок, като в едната ще е сушилнята и пералнята и ще се използва само тоалетна за гости..
третата спалян ще е гардеробна и затова този склад в хола ми е излишен..  сегашния ни склад/ гардеробна ни е до хола и като започнат да се въртят тези мити му дрехи в сушилнята ми гръмва главата
..quote author=moonriver link=topic=1391371.msg44140641#msg44140641 date=1642234533]
Супер е блокчето. Не мога да кажа нищо за инвеститора от личен опит, но съм чувала за Amaya Residence, че е много добър комплекс..
Иначе щом познавате района споделете как е там, че преди бях чувала за двете градинки - Алжирска май беше едната, че са някакви криминални, но може би вече не е така. Моля да споделите в момента как е районът.
[/quote]

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 14:06 от FBID10156259284633594

# 377
И на мен разпределението много ми харесва. Това че няма още разрешение за строеж не е приъеснително, ако е описано в резервациония договор. При нас сградата беше резервирана почти на 100% преди да получи РС. Дотогава бяхме оставили само 2к Евро като капаро. При РС се подписа предварителния договор и се даде по-стабилна сума, така че рискът е минимален. Ако се чака проект да има РС, а е привлекателен по различни параметри, има голяма вероятност, атрактивните апартаменти да са вече резервирани или на по-висока цена.
Но както се казва в днешно време: всеки си преценя 😁
Накъде по-висока цена от 1400 евро/м2? За този район на София и тази цена изглежда височка. Особено за супер тъмно зелено. П.П. Да не говорим, че сградите със скосявания често се строят с по-кофти материали.

# 378
Че защо да изглежда висока тази цена за широк център? Аз пък бих казала, че под 1200 евро на квадрат ще е много съмнително като качество и инвеститор. Горе-долу в същия район съфорумка купи на зелено за около 1100 евро на квадрат преди 2 години беше май.

# 379
Там района не е от най-желаните.

# 380
Да, затова съм конкретизирала  карето, в което търся от почти две години.

От другата страна на опълченска ..в частта към сливница има много предлагане..Но за мен не е така добър район.. мога и да кажа защо, но е лично мое мнение..
в тази част цените са такива от много време.. просто не е популярна и пак казвам няма предлагане..
в края на 2019 продадох гарсониера от 40квадрата за 83000евро.. факт че и на мен ми беше леко странно, но буквално сшед пускане на обявата се случиха нещата

Както и да е това.. изпратиха ми на лични доста приятни коментари за строителя.. както и за техни сгради, за което благодаря..

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 14:25 от FBID10156259284633594

# 381
Строителите понякога строят по съвсем различен начин в различните райони на София. Особено когато имат проекти в по-скъпи и по-евтини части на София.

# 382
Доста неща съм виждала, ама това влиза в топ 3 Trollface
Това въобще позволено ли е за жилищен имот?? Astonished

# 383
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен цената ми се струва  разумна. Ако се изчака до акт 16 нито ще има свободни апартаменти, нито ще са на тази цена. И в това каре ми се струва доста по-добре от Люлин или Младост.

# 384
Е защо на лично инфото.. и други хора търсим и се интересуваме за строители Simple Smile

# 385
Мъфин, само споделям опит, не твърдя, че е задължително цените да се вдигнат при РС, но е обща практика напоследък при инвеститорите. Пак да споделя личен опит : между пускането на продажбите и РС на обекта, който ние резервирахме, минаха около 6мес. Резервирахме подземно паркомясто на цена Х, при РС цените на останалите паркоместа бяха калкулирани вече на +50% отгоре. На апартаментите бяха със 100 Евро/кв. нагоре. Към момента няма свободни апартаменти за продажба, но ако реша, преспокойно бих продала нашия на цена +50,60%отгоре върху покупната цена.
Естествено при покупката нямаше как да прогнозирам такова развитие. На зелено е винаги рисково. Можеше цените да не се развият в моя полза. Към настоящия момент нямам намерение да го продавам така или иначе, но ако бях оставила кеша на влог, никога нямаше да ми донесе такава лихва за този период.

# 386
Ние търсим малък двустаен в близост до Софиямед, Дианабад.
Гледах строеж до Петрол, чака акт. 15 - 1890 евра на кв. м.
В Полигона до Техпарк, на изкоп 1750 евра. Писах онзи ден в темата за Младост 4, Ваклин груп 1700 евра, ще почват да копаят април..
Чудя се дали да не потърся в Дружба, Слатина ако има на по-приемлива цена, примерно до 1400 евра.

# 387
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има и строители, които задържат и не продават на зелено, за да вдигнат цената впоследствие. С покачването на цените на строителните материали, може и да зачести тази практика.

# 388
Тази на Божков отново е пусната.. аз бих рискувала ако ми харесваше района..и цените са доста добри около 1200-1300.. Имам информация, че всичко ще е ок..макар че знаем ченикога нищо не е 100%
то лошото е че повечето нови сгради строят кутийки.. имаме няколко двустайни така взети.. единия е с холокухня 15 квадрата 😂
quote author=bubkab link=topic=1391371.msg44142753#msg44142753 date=1642264547]
Ние търсим малък двустаен в близост до Софиямед, Дианабад.
Гледах строеж до Петрол, чака акт. 15 - 1890 евра на кв. м.
В Полигона до Техпарк, на изкоп 1750 евра. Писах онзи ден в темата за Младост 4, Ваклин груп 1700 евра, ще почват да копаят април..
Чудя се дали да не потърся в Дружба, Слатина ако има на по-приемлива цена, примерно до 1400 евра.
[/quote]

# 389
Мъфин, само споделям опит, не твърдя, че е задължително цените да се вдигнат при РС, но е обща практика напоследък при инвеститорите. Пак да споделя личен опит : между пускането на продажбите и РС на обекта, който ние резервирахме, минаха около 6мес. Резервирахме подземно паркомясто на цена Х, при РС цените на останалите паркоместа бяха калкулирани вече на +50% отгоре. На апартаментите бяха със 100 Евро/кв. нагоре. Към момента няма свободни апартаменти за продажба, но ако реша, преспокойно бих продала нашия на цена +50,60%отгоре върху покупната цена.
Естествено при покупката нямаше как да прогнозирам такова развитие. На зелено е винаги рисково. Можеше цените да не се развият в моя полза. Към настоящия момент нямам намерение да го продавам така или иначе, но ако бях оставила кеша на влог, никога нямаше да ми донесе такава лихва за този период.
Единствената причина строителите да продават по-евтино на зелено е за да минимализират риска от обръщане на пазара и съответно спад на цените. Предпочитат да продадат на по-ниска цена, но да са сигурни, че ще продадат достатъчно апартаменти, които да покрият инвестицията им. Останалите след това ги продават на по-висока цена. Ако обърне тренда дори и да ги продадат на по-ниска цена пак ще са на печалба. В момента банките преливат от пари и се чудят на кой да ги дадат. Всички читави строители имат достъп до кредитиране с уникално нисък лихвен процент, така че нямат нужда да строят с парите на хората. Ако бяха сигурни, че след две години цените ще са същите или по-високи никога нямаше да продават с отстъпка на зелено.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 19:25 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт