Обсъждане на имотни обяви - 34

 • 36 662
 • 670
 •   2
Отговори
 • Мнения: 18 649
Да продължим обсъждането на имотни обяви в новата тема.


Старата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1602403.750

# 1
 • Мнения: 295
Илейн_сф, учудвам се на премеждията на твоите роднини във Франция. Франция е една от страните в европа със силно изразена социална политика. Отделно почти всичко е направено така , че да не мислиш за нищо. Всяка една фирма правеща ремонтни и строителни дейности примерно, за да извършва официално това е "застрахована",така, че при проблем застрахователя плаща, а после той си търси парите от фирмата. Да не говорим за проблема с пода. Жилищата са застраховани, колите са застраховани, хората са застраховани и т.н.
Вариант е твоите роднини да я карат по български и да се опитват да спестят от тук и там някой евро или да ползват строителни работници със съмнителен статут, уж да излезе по-ефтино...

# 2
 • София
 • Мнения: 1 205
Какво мислите за този апартамент? Колко пари биха хвръкнали за ремонт?
Гледам, че стои от доста време. Иначе локацията е разкошна и има асансьор.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b170750917998886&sl … aamhh9&f1=1&fe7=1

# 3
 • Мнения: 6 381
Че с този новоположен битум на терасата НЯМА да се решат течовете му.

# 4
 • Мнения: 248
Благодаря за новата тема.
И на мен ми попаднаха видеата на тези двамата за дело срещу Грийн Лайф, но не знам защо реших, че е някакъв вид PR, заприличаха ми на Пиленцата от Монако. Сега разбирам, че явно е сериозно.

# 5
 • Мнения: 4 454
Струва ми се, че не е със стандартна височина.
Имам усещането, че не само терасата е с  проблем, а и покривът. Проблемът при тези стари сгради е че  покривът трябва да се ремонтира съобразно оригиналните проекти. За да се осъвремени е необходимо да се изготви  нов проект, който да бъде защитен и одобрен. 
Все едно нов строеж. И това без изобщо да е пипнато по самото жилище.
Заради мястото ремонтните дейности ще са предизвикателство .

# 6
 • Мнения: 9 857
Хайде сега - проект за ремонт на покрив, без промяна на конструкцията?!? Това къде се е видяло?
Разместили се и счупили се керемиди, прецакана изолация под тях - кой е видял някой да прави проект, за да извика майстори/фирма (все са от един и същи цвят) да ги пренаредят и сменят.
Ако покривът ще се променя от плосък в скатен, ако ще се надгражда и т.н. - да, проект си трябва.

И на мен жилището ми изглежда по-ниско от стандартното. Но може долните етажи да са по-високи, а само този тавански етаж да е по-нисък, но не по-нисък от 2,50 м. Въпреки че ме съмнява, съдейки по разстоянието до тавана над вратите на помещенията, не към терасата. Трябва със сигурност да се видят и проучат документите за собственост.

Асансьорът е до долния етаж.

Жилището има вид на горяло. Ако ще се мисли за терасите да се използват, битумът се маха, прави се модерна топло- и хидро-изолация и се слагат плочки. Включително се оправят наклоните и сифоните. Как си представяте да излезете през лятото в жегата върху размекнатия битум да си пиете кафето? Северната тераса е напълно излишна, ще е светло, но все пак е север. А и там е шумното - трафик, включително трамваи. Южната тераса пък ще пече яко, без тента няма да може да се ползва 3-4 месеца в годината, защото ще е ад. Няма да гледа към парка, но пък ще гледа над покривите на София към Витоша.

И преходът не може да се избегне - не знам как си представят да бъде преправен на 3-стаен. Кухнята не е голяма, може да стане на спалня, а тръбиите да се прекарат към хола, за да стане кухньохол, но пак ще има преход от него към другата голяма спалня.

# 7
 • Мнения: 6 381
На такива големи и открити тераси не е препоръчително да се лепят плочки, защото заради температурните разширения/свивания се прецакват фугите и след някакво време лепилото почва да “изригва”, съответно фугите заминават.
Най-подходящо е да се слага двоен под, независимо дали плочи/декинг.

# 8
 • Мнения: 4 454
За половин век много  стандарти са се променили, а не вярвам новия собственик да се ограничи само в подмяната на съществуващото.
Не се маха битумът, а отгоре се поставя  10 см топлоизолация, отдолу са жилища,  трябва всички да са доволни. Над нея се слага метална мрежа и се прави замазка, а отгоре нов слой двукомпонентна хидроизолация и чак върху него плочки и то с канали през 2,5 м , които да поемат разширенията през лятото. Самата плочка трябва да е със съответния стандарт за сцепление. Материалите са много специфични . Не се правят компромиси.
 Преди да се стигне до това, обаче ще трябва да се помисли за оттичането на дъждовните води, които на такава площ са с доста сериозно количество. Не става с по един сифон за баня.  Прави се система от канали с определен дебит, който се изчислява предварително. Климата се променя и валежите са по-интензивни, а като ще се дават пари....
 Та така или иначе няма да се мине без осъвременяващ проект, поне в него да бъде включено остъкление, да кажем на северните тераси и превръщането им в коридор за да се избегне прехода.
 Възможно е , но се надявам  собственика да е разумен човек и ако трябва да пести да е от дивана и тапицираното легло, които ще подмени на по-късен етап.

# 9
 • Мнения: 101
Абе таванска дупка си е, кой знае какво е видяла горката. Хубаво е човек да си плати за гледка, стига да има време да я съзерцава...Има такива местенца, на които единственото специално е  локацията им. Купуват ги обикновено хора с много възможности да си правят "гъдел" така да се каже. Ще си свия тука едно оригинално гнезденце, ей така, понеже мога. Не го казвам с лошо, просто не е практично това жилище, ако изобщо има статут на жилище и потенциалните клиенти са сведени до минимум...

# 10
 • София
 • Мнения: 191
Здравейте, с приятелят ми обмисляме покупка на жилище от Ваклин груп.
Има ли някой закупил имот от тях тук?
Обявили са 300лв на месец такса поддръжка за първите две години, на мен лично това ми се вижда доста висока такса, при положение, че не е затворен комплекс. Аз ли не съм в час?

# 11
 • Мнения: 403
Да не е за 6 месеца предплата? Някой строители го имат като клауза в договора да не се разправят с една камара новодомци.

# 12
 • София
 • Мнения: 191
Плащат се 300*24 предварително.

# 13
 • Мнения: 403
За затворен комплекс таксата в Младост 4 искат мисля 1.2 лв на кв/м с ДДС , гараж 18 лв и мазе 6 лева с ДДС  и ми се стори скъпо ( почистване , жива охрана , видеонаблюдение и снегопочистване) .
Това не звучи нормално дори и с басейн да имате. Питахте ли ги какво покриват тези 300 лв?

# 14
 • Мнения: 6 381
Какво да покриват-сумата за белязани пари за някой следващ кмет дето му пречи

Общи условия

Активация на акаунт