Запитване относно предварително одобрен потребителски кредит

• 1 673
  • 8
  •   1
Отговори
  • България
Здравейте, в онлайн банкирането си видях, че съм предварително одобрена за потребителски кредит до 18,000 лева. В момента не съм на трудов договор, но през последните две години съм получавала регулярни доходи от семейството си, което е в чужбина.

Въпросът ми е дали мога да изтегля този заем при тези обстоятелства, или има вероятност да ми бъде отказан, ако се изискват допълнителни документи за доходи?

Благодаря предварително за отговора!

# 1
  • Melmak
Към банка ли?

Съмнява ме банка да даде такъв кредит на човек без трудов договор (постоянен).

# 2
  • България
Да, става въпрос за банка ДСК. И аз се учудих, но реших да питам тук.

# 3
  • Melmak
Как кандидатства? Какви данни даде?

Банките вече сами си проверяват.

# 4
Тя изглежда не е кандидатствала, банката я зарибява с тази оферта по своя инициатива. Ако откликне обаче, по всяка вероятност ще ѝ поискат документи, доказващи доход.

# 5
  • България
Точно така, не съм кандидатствала по никакъв начин. Просто ми направи впечатление, че ми излиза още като се логна.

# 6
  • Melmak
Ясно, аз помислих, че си пуснала някакво онлайн заявление или нещо подобно.
Банката си прави сама проверки в цкр и в нап, ако кандидатстваш. Там излиза информация за налични кредити и лизинги, както и в нап се вижда информация за договор за работа. Не мисля, че без постоянен ТД ще ти отпуснат такава сума. Все пак от къде банката ще си удържа месечната вноска като ти нямаш доходи. “Нашите ми превеждат пари от чужбина” просто е несъстоятелно твърдение за банката.

# 7
  • София
Банката ти е пуснала реклама, но пари няма да ти даде, без да те провери или без друго условие.
Такива генерични реклами пускат редовно, но после се подават документи, тече си проверка и т.н.

# 8
Не е реклама. Някъде във времето сте дали съгласие да обработват личните Ви данни за маркетинг и оферти. Проверили са в ЦКР, може би в регистъра на банковите сметки дали имате други, имотен регистър, здравни осигуровки и т.н. Ако искате да си ползвате кредита, потвърждавате в он-лайн банкирането и в същия ден превеждат сумата по разплащателната сметка.

Общи условия

Активация на акаунт